EUROLEAGUE

"Δεν έχω βαρεθεί τον εαυτό μου"

"Δεν έχω βαρεθεί τον εαυτό μου"

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV Spor δημιούργησε έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή μόνο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην οποία εξήγησε ποιο είναι το υπέρτατο κίνητρο της Φενέρμπαχτσε (και δη για το ματς με τον Ολυμπιακό) και ποιο το δικό του.

Η ήττα από την Καρσίγιακα είχε ως συνέπεια να γνωρίσουν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από την καλή και την ανάποδη. Για αρχή, τους κάλεσε στο γήπεδο στις 7 το πρωί και τους είχε στο παρκέ για τρεις ώρες, ώστε να τους δείξει κάποια πράγματα που... ενδεχομένως δεν είχαν πάει και τόσο καλά στο ματς. Μετά πέρασαν όλοι μαζί δυο ώρες μπροστά στο βίντεο, προκειμένου να δει ο καθένας τι είχε κάνει και για το τέλος είχε ένα δίωρο στο παρκέ, για σουτ.

Κατόπιν τούτου, οι παίκτες ξαναβρήκαν τον εαυτό τους μέσα στο παρκέ, η Φενέρ έκανε το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια του 2013 και τώρα ετοιμάζεται για το ΤΟΡ16 της Euroleague, με το NTV Spor, εκ των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών δικτύων στη γείτονα, να δημιουργεί ειδική εκπομπή για τον "Ζοτς".

Στο τραπέζι κάθισε και ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής στο συγκεκριμένο κανάλι και όλοι μαζί απήλαυσαν τα όσα είχε να πει ο “Ζοτς” (video).

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το χρόνο που έμεινε μακριά από τους πάγκους για να πει πως “δεν μου έλειψε και τόσο πολύ το μπάσκετ (γελάει). Τώρα ωστόσο, νιώθω ευτυχής. Αγαπώ αυτό το σπορ και είμαι χαρούμενος που δουλεύω με τους παίκτες μου. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ένιωσα να έχω κίνητρο”.

Άλλαξε η πόλη, όχι και η ζωή

O δημοσιογράφος τον ρώτησε για την Κωνσταντινούπολη, με τον Κουτλουάι να σπεύδει να προσθέσει πως δεν διαφέρει και τόσο από την Αθήνα. Ο “Ζοτς” είπε ότι “ήταν πολύ εύκολο για εμένα να προσαρμοστώ. Ζούσα στην ίδια πόλη για 13 χρόνια και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, η ζωή μου γενικά είναι πάνω κάτω η ίδια. Ξυπνάω, πηγαίνω για προπόνηση, μετά βλέπω βίντεο και προσπαθώ να προετοιμάσω την ομάδα για το επόμενο ματς. Δεν μένει δηλαδή, και πολύς ελεύθερος χρόνος”.

Σε ερώτηση για τους λόγους που διάλεξε τη “Φενέρ”, είπε πως “πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει εκατομμύρια φιλάθλους, στους οποίους θέλει να προσφέρει κάτι καλό. Θέλει να έχει επιτυχία στην Τουρκία, αλλά και στη Eurloeague. Το κλαμπ συγκροτείται με ανθρώπους που έχουν τεράστιο κίνητρο και αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο από όλα”.

Το υπέρτατο κίνητρο εναντίον του Ολυμπιακού

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας, διευκρίνισε ότι “στην παρούσα φάση είμαστε στο ΤΟΡ16, στο οποίο φτάσαμε ως πρώτοι στον όμιλο μας, και ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης. Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει παίξει ποτέ σε Φάιναλ Φορ, οπότε αυτό στο μυαλό μου είναι ο υπέρτατο κίνητρο που θα έχουμε. Έχω δουλέψει σε πολύ μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά η Φενέρ μου έδωσε ένα εξαιρετικό κίνητρο: να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε την πρώτη πρόκριση σε Φάιναλ Φορ. Θα συναντήσουμε νέους αντιπάλους, στους οποίους πρέπει να δείξουμε τι ομάδα έχουμε. Ο όμιλος μας είναι δύσκολος, αλλά δεν μπορούμε να καθίσουμε και να κλάψουμε. 'Εχω αφιερώσει τον εαυτό μου στο μπάσκετ και ελπίζω το μπάσκετ (ο τρόπος που παίζει η ομάδα)... να συμφωνεί μαζί μου. Πάντα λέω τα ίδια, αλλά δεν έχω βαρεθεί τον εαυτό μου”.

Φυσικά και στάθηκε στους φιλάθλους, επαναλαμβάνοντας μια φράση που έλεγε και στην Ελλάδα (“χωρίς αυτούς η δουλειά μας δεν σημαίνει τίποτα. Όλα τα κάνουμε για τους φαν”) και τους ζήτησε να εμφανιστούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα, ενώ σε ό,τι αφορά το στόχο της Φενέρμπαχτσε θύμισε πως η φιλοσοφία του είναι “να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Τώρα μας ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός. Το ΤΟΡ16 έχει πολλά παιχνίδια και δεν υπάρχουν φαβορί”.

Εν γένει είχε να εξηγήσει ότι “στην Euroleague παίζεις με τις καλύτερες ομάδες και έχεις τη δυνατότητα να “πληγώσεις” το πρεστίζ τους. Οι φαν έχουν την ευκαιρία να δουν μεγάλα παιχνίδια και να μας στηρίξουν, καθώς βλέπουν πως κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας”, ενώ για το νέο σύστημα του ΤΟΡ16 είπε πως “είναι καλύτερο για όλους, η Euroleague ήλθε λίγο πιο κοντά με το ΝΒΑ”.

ΜακΚάλεμπ, ο Ευρωπαίος Ρόντο

Ενημέρωσε πως δεν περίμενε οι νέοι Τούρκοι παίκτες να παίξουν τόσο καλά και στάθηκε στον Κέναν Σιπάχι, πριν καταλήξει στο “όλοι αξίζουν τα λεπτά συμμετοχής που τους δίνω”, για τη βελτίωση των Πρέλντζιτς και ΜακΚάλεμπ φέτος εξήγησε ότι “αν σύγκρινα τον ΜακΚάλεμπ με παίκτη του ΝΒΑ, θα προτιμούσα τον Ρατζόν Ρόντο. Μπορεί να κάνει πολλά για την ομάδα, ενώ ο Εμίρ είναι ο quarterback μας. Εν πάση περιπτώσει, όλοι λένε πως παίζουμε καλά. Εγώ λέω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα”. Σε ερώτηση για ενδεχόμενη μεταγραφή είπε ότι εφόσον δεν υπάρχει κάτι που να του κάνει, θα το δημιουργήσει.

Επί της φήμης που τον θέλει να αναλαμβάνει την εθνική Τουρκίας, είπε ότι “και όταν δούλευα στην Ελλάδα κυκλοφορούσε αντίστοιχη φήμη για την ελληνική ομάδα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει η Φενέρμπαχτσε επιτυχημένη”.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ