EUROLEAGUE

Μπρουκς: "Ενθουσιασμένος που είμαι εδώ"

Μπρουκς: "Ενθουσιασμένος που είμαι εδώ"

Από τους Σέλτικς και τους Λέικερς ο Μαρσόν Μπρούκς βρέθηκε στο Μιλάνο. Ο Αμερικανός, ο οποίος θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στην Euroleague έδωσε την πρώτη του συνέντευξη

Το έργο του Παναθηναϊκού στον Γ' όμιλο της Euroleague μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς απέναντι του θα βρει κι έναν πρώην ΝΒΑερ που τον ακολουθεί η φήμη της... καλαθομηχανής. Ο Μαρσόν Μπρουκς έπειτα από τρία χρόνια στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε με τις φανέλες των Νετς, Σέλτικς, Ουόριορς και Λέικερς πήρε την απόφαση να αλλάξει ήπειρο ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο. Ο 25χρονος γκαρντ των Μιλανέζων βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και έδωσε την πρώτη του εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ολίμπια.

Αναλυτικά ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε για την παρουσία του στο Μιλάνο: " Πριν τρεις, τέσσερις μήνες προσπαθούσα να βρω που θα είναι το μέλλον μου στο ΝΒΑ. Κοίταξα σε διάφορες ομάδες που έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον και δεν πίστευα ότι θα βρεθώ στην Ευρώπη. Πλέον, όμως, είμαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στο Μιλάνο".

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του ο Μπρουκς έδειξε να γνωρίζει καλά τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του, καθώς όπως είπε " είμαι ένας ταλαντούχος παίκτης που μπορεί να σκοράρει πολύ εύκολα. Είμαι επιθετικός, όμως πρέπει καθημερινά να δουλεύω δυνατά καθημερινά ώστε να βελτιωθώ στην φυσική κατάσταση και στην άμυνα".

Το μπάσκετ δεν ήρθε τυχαία στη ζωή του νεοαποκτηθέντα παίκτη της Μιλάνο, καθώς κατάγεται από μπασκετική οικογένεια. Όπως εξήγησε κι ο ίδιος " είμαστε οικογένεια παικτών μπάσκετ. Έπαιζαν η γιαγιά μου, η μητέρα μου και η θεία μου. Ξεκίνησα να παίζω σε ηλικία 4-5 ετών κι από την πρώτη στιγμή αγάπησα αυτό το άθλημα και δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι μαζί του".

Αν και 25 ετών ο Αμερικανός γκαρντ πρόλαβε να ζήσει το Αμερικανικό όνειρο, καθώς " αγωνίστηκα σε Μπόστον Σέλτικς και Λος Άντζελες Λέικερς που είναι δύο ιστορικές ομάδες. Αν κοιτάξετε τις επιτυχίες τους θα καταλάβετε ότι μιλάμε για δύο ομάδες με την μεγαλύτερη παράδοση στο ΝΒΑ. Ήταν υπέροχα που έπαιζα εκεί. Οι φίλαθλοι είναι παντού και πάντα υπάρχουν βλέμματα στραμμένα πάνω σου".

Η συνεργασία του Μπρουκς με τον Ιταλοαμερικανό προπονητή, Μάικ Ντ' Αντόνι ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γείτονες που δεν έχασαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον 25χρονο για την άποψη που έχει έπειτα από τη συνεργασία που είχαν οι δύο τους στους Λέικερς. Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο 63χρονου τεχνικού λέγοντας πως " πρόκειται για ένα γκουρού της επίθεσης. Του αρέσει η ομάδα του να τρέχει το γήπεδο και πιστεύει πολύ στον αιφνιδιασμό. Πάνω απ' όλα, όμως είναι ένα πολύ προσιτός άνθρωπος που μπορείς εύκολα να μιλήσεις μαζί του. Το να παίζω στους Λέικερς ήταν μία εξαιρετική εμπειρία".

Η έφεση του στο σκοράρισμα έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Κόμπι Μπράιαντ, όμως ο ίδιος δεν θέλει ούτε να ακούει γι αυτή τη σύγκριση, καθώς " ποτέ δεν μου άρεσε. Το να με συγκρίνουν με τον Μπράιαντ δεν έχει λογική. Ο Κόμπε ήταν το είδωλο μου με το οποίο μεγάλωσα μαζί του. Έχει μία απίστευτα επιτυχημένη καριέρα κατακτώντας πέντε τίτλους ΝΒΑ, όντας πρώτος σκόρερ και MVP. Το να με συγκρίνουν μαζί του ήταν πάντα εκτός πραγματικότητας".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ