EUROLEAGUE

Κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιχνίδι

Κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιχνίδι

Ο Μπρούνο Τσερέλα δεν είναι γνωστός για όσα έχει κάνει εντός παρκέ, με τη φανέλα της Αρμάνι. Είναι όμως, ήρωας για εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική (video).

Εκτός και αν είστε φαν του fantasy (και άρα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας το όνομα του), δύσκολα θα γνωρίζετε έναν παίκτη που λέγεται Μπρούνο Τσερέλα και παίζει στη Euroleague. Πού; Στην Αρμάνι, η οποία τον κάλεσε το περασμένο καλοκαίρι να ζήσει την εμπειρία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε συλλογικό επίπεδο.

Θα ήταν ωστόσο, χρήσιμο να μάθετε τον 27χρονο Αργεντινό, διότι τιμά το άθλημα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Είναι ήρωας εκατοντάδων παιδιών στην Αφρική, μέσω του καμπ που έχει δημιουργήσει στην Κένια και τη Ζάμπια. Η ιδέα για το "Slums dunk"("Κάρφωμα στις φτωχογειτονιές") προέκυψε πριν πέντε χρόνια, όταν έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Έτυχε τότε να διαβάζει ένα βιβλίο, το Leadership from the inside out, που τον ενέπνευσε να κάνει τη διαφορά για την κοινωνία, χρησιμοποιώντας το άθλημα που τον πήγε από την Αργεντινή στην Ιταλία, όταν ακόμα ήταν έφηβος".

Κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιχνίδι

Όπως είπε ο ίδιος " αυτό το βιβλίο που έδωσε την ενέργεια που χρειαζόμουν για να πάρω την απόφαση μου και να δημιουργήσω αυτό το project", σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Karibu Afrika". " Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη, γιατί σκεφτείτε πως έπρεπε να επισκεφτούμε φτωχογειτονιές όπου έμεναν 200.000 άνθρωποι. Ήταν δύσκολη κατάσταση".Έκτοτε περνά κάθε καλοκαίρι τουλάχιστον ένα μήνα στην ανατολική Αφρική και δουλεύει με 500 παιδιά. Το ενδιαφέρον είναι τέτοιο που σκέφτεται να το εξελίξει σε ακαδημία που θα λειτουργεί όλο το χρόνο.

Κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιχνίδι

Ο... συγχωριανός του Μανού Τζινόμπιλι (αμφότεροι έχουν γεννηθεί στην Μπαχία Μπλάνκα, τη μόνη πόλη της Αργεντινής όπου το μπάσκετ κυριαρχεί του ποδοσφαίρου) ενημέρωσε πως " το επόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στην Αφρική, για να φτιάξουμε ένα γήπεδο μπάσκετ, ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ όλη τη χρονιά, όχι μόνο το καλοκαίρι".

Συνεργάζεται με 200 κόουτς σε ετήσια βάση, ενώ εξ αυτών κάποιοι μένουν περισσότερο από ένα μήνα για να διδάξουν τα παιδιά. " Δεδομένου αυτού, αλλά και του γεγονότος πως το γήπεδο μπορεί να φανεί χρήσιμο και στα σχολεία τα πρωινά, ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο, με προπονήσεις παίδων, εφήβων και νέων. Η τεχνολογία έχει κάνει ευκολότερη τη δουλειά μας. Μιλάμε διαρκώς με τους προπονητές και μπορούμε να προετοιμαζόμαστε με κόουτς και παίκτες στην Ιταλία και την Αφρική".

Ο στόχος του είναι να κάνει το μπάσκετ κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα παιχνίδι. " Είναι απίστευτη η εμπειρία να βλέπω τα παιδιά να διασκεδάζουν, παίζοντας μπάσκετ, να μεγαλώνουν, να είναι ευτυχισμένα και να περνούν καλά. Είναι κάτι πολύ όμορφο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ