EUROLEAGUE

Να ποια είναι η Μπάγερν

Να ποια είναι η Μπάγερν
INTIME SPORTS

Με τη βοήθεια της... λογιστικής (που αφορά το μπάσκετ) βρήκαμε τι κάνει καλά και τι δεν κάνει τόσο καλά η Μπάγερν Μονάχου, στα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη Euroleague.

Η Μπάγερν Μονάχου χρειάζεται τη νίκη στο ΟΑΚΑ, για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στο ΤΟΡ16, πράγμα που ομολόγησε και ο Νιχάντ Τζέντοβιτς, στη συνέντευξη που έδωσε στο Euroleague Greece. Θεωρήσαμε λοιπόν, λογικό να αναζητήσουμε τους τρόπους που κάνουν επικίνδυνους τους Γερμανούς, αλλά και αυτούς που ενδεχομένως να διευκολύνουν το έργο του Παναθηναϊκού, στον αποψινό (28/11, 21.45) αγώνα.

Ο Τζέντοβιτς είναι ο κύριος που προτιμάται περισσότερο από όλους στην επίθεση(16.2%), με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς να παρακολουθεί... από πολύ κοντά (14.5%) και τον Τζον Μπράιαντ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα (14.1%). Πάνω από 10% έχει και ο Βασίλιε Μίτσιτς (10.7%). Το σύστημα που μετρά τα όσα συμβαίνουν στη Euroleague, χαρακτηρίζει και τις επιδόσεις της όποιας ομάδας σε κάθε κατάσταση που επιλέγει. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι "εξαιρετική" στο spot up, στο isolation και στα off screen, ενώ λειτουργεί πολύ καλά στο post up.

Το παιχνίδι της Μπάγερν στην επίθεση...

Κατάσταση Ποσοστό Κύρια επιλογή
Spot up 20.1% Τζέντοβιτς 20.4%, Σαβάνοβιτς 17,3%, Μπενζίνγκ 13.3%
P&R Handler 18.2% Μίτσιτς 30.3%, Τζέντοβιτς 28.1%, Σάφαρτζικ 9%
Post up 11.3% Μπράιαντ 30.9%, Σαβάνοβιτς 25.5%, Στίματς 21.8%
P&R Man 9.8% Μπράιαντ 52.1%, Στίματς 22.9%, Σαβάνοβιτς 12.5%
Transition 9.2% Μπενζίνγκ 22.2%, Τζέντοβιτς 17.8%, Μίτσιτς 11.1%
Isolation 9% Μίτσιτς 22.7%, Σαβάνοβιτς 22.7%, Τζέντοβιτς 18.2%

Το spot up είναι τα σουτ από μακριά, τα οποία προκύπτουν αφού έχει προηγηθεί κυκλοφορία της μπάλας ή έπειτα από πάσα -δηλαδή όχι τα... χειρόφρενα (σε αυτήν τη συνθήκη ανήκουν όλα τα σουτ στα οποία ο σουτέρ δεν κινείται), το post up, τα ποσταρίσματα, το isolation είναι το ένας με έναν, το transition το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ για το pick and roll... μάλλον έχετε υπερκαλυφθεί.

...και αυτό στην άμυνα

Όσα έχει κάνει η Μπάγερν στα μετόπισθεν έως τώρα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η άμυνα του ψηλού στο pick and roll (ή προτιμάτε του roller) είναι "φτωχή", ομοίως και στο isolation, ενώ κάτω του μετρίου είναι στο transition και έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ. Αυτοί είναι οι τρόποι που έχουν δεχθεί τους περισσότερους πόντους.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ