EUROLEAGUE

''Ως το τέλος με την Μπάρτσα!''

''Ως το τέλος με την Μπάρτσα!''

Το καλοκαίρι του 2012 ο Μάριο Χεζόνια έβαζε την υπογραφή του σε εφταετές (!) συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, φέτος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της ''Μπάρτσα'' και πλέον μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους Καταλανούς.

Γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1995 στο Ντουμπρόβνικ, ο Μάριο Χεζόνια λογίζεται ως το next big thing του κροατικού μπάσκετ μαζί με τον Ντάριο Σάριτς ενώ οι ''ειδικοί'' τον κατατάσσουν μέσα στις πρώτες 20 θέσεις στο ντραφτ του 2015.

Την περσινή σεζόν ο νεαρός γκαρντ-φόργουορντ (1μ.98) αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα Β' έχοντας 14.5 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 11.5 βαθμούς στο σύστημα αξιλόγογησης, σε 24' συμμετοχής. Φέτος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα ενώ έκανε το ντεμπούτο του στη Euroleague με τους ''μπλαουγκράνα''.

Οι Καταλανοί έχουν επενδύσει στον Χεζόνια όμως ο νεαρός Κροάτης δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα τονίζοντας σχετικά στην ηλεκτρονική έκδοση της Marca: ''Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολη. Βρέθηκα για πρώτη φορά μακριά από την Κροατία όμως πλέον νιώθω άνετα εδώ. Η φετινή σεζόν είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την πρώτη μου χρονιά στη Βαρκελώνη. Ξέρω την ομάδα, τη γλώσσα και τον τρόπο δουλειάς σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Μπάρτσα''.

Ο Χεζόνια θυμάται το ντεμπούτο του στο Palau Blaugrana ενώ αναφέρεται στον μικρό χρόνο συμμετοχής του: ''Η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο Palau Blaugrana ήταν απίστευτη εμπειρία. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις το πως ένιωσα όταν έπαιξα σε αυτό το γήπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος συμμετοχής μου. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ. Δεν είναι εύκολο να έχεις πολύ χρόνο στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης''.

Παράλληλα, μιλάει για τον κόουτς Πασκουάλ και ξεκαθαρίζει ότι αυτή την στιγμή δεν τον ενδιαφέρει το ΝΒΑ παρά μόνο η Μπαρτσελόνα και το πώς θα φτάσει ψηλά με τους Καταλανούς: ''Ο κόουτς Πασκουάλ με βοηθάει να βελτιωθώ. Αν κάνεις κάτι λάθος ή χρειάζεται να βελτιώσεις κάτι στο παιχνίδι σου, θα το καταλάβεις στο βλέμμα του και θα δουλέψεις για να το διορθώσεις. Τώρα όσον αφορά το ΝΒΑ, δεν το σκέφτομαι καθόλου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η Μπαρτσελόνα''.

Όσον αφορά τους φετινούς στόχους της Μπαρτσελόνα; ''Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Πρέπει να φτάσουμε ως το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις και να βελτιωνόμαστε ως ομάδα μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι. Αν δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προσωπικά, θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Κροατίας, στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας''.

Στο φετινό ντεμπούτο του στην Euroleague, o 18χρονος γκαρντ-φόργουορντ μετράει 1.1 πόντους και 0.4 ριμπάουντ σε 4'49'' μ.ό.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ