EUROLEAGUE

Τζέικομπ Πούλεν: Το απίστευτο ρεκόρ

Τζέικομπ Πούλεν: Το απίστευτο ρεκόρ

Ο Τζέικομπ Πούλεν πέτυχε νέο ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα, ξεπερνώντας τον Όσκαρ Σμιντ. Το Euroleague Greece ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του Αμερικανού (video)...

Ο Τζέικομπ Πούλεν κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου (8/3) να "σπάσει" το απίστευτο ρεκόρ του Όσκαρ Σμιντ, ευστοχώντας σε 12/15 τρίποντα και ολοκληρώνοντας το νικηφόρο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαγιαδολίδ με 42 πόντους.

Ο Όσκαρ Σμιντ το 1994 σε αναμέτρηση, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ ευστόχησε σε 11/19, δημιουργώντας ένα ρεκόρ που κράτησε 7.294 ημέρες και πολλοί πίστευαν ότι δεν θα σπάσει ποτέ.

Ο Πούλεν στο πρώτο δεκάλεπτο της ιστορικής πλέον αναμέτρησης είχε 1/1 τρίποντα, στο δεύτερο 3/4, στο τρίτο 1/1 και στο τέταρτο έδωσε... ρεσιτάλ με 7/9! Το Euroleague Greece θυμίζει το ξεκίνημα του Αμερικανού με γεωργιανό διαβατήριο που κατάφερε στα 25 του να ξεπεράσει το απίστευτο ρεκόρ των 11 εύστοχων τριπόντων σε ένα ματς που υπήρχε στην Ισπανία.

Οι Καταλανοί το καλοκαίρι που πέρασε προχώρησαν στην απόκτηση του Πούλεν από τη Βίρτους Μπολόνια, σημειώνοντας πέρυσι με τη φανέλα των Ιταλών 22,4 πόντους ανά παιχνίδι, μάζευε 1,8 ριμπάουντ, είχε 1,9 ασίστ και 1,6 κλεψίματα. Ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ στο Eurocup, σημείωνε 13 πόντους και μοίραζε 2,8 ασίστ σε 6 αγώνες στο Eurocup. Ο Πούλεν από το 2007 μέχρι το 2011 έπαιξε στο κολέγιο του Κάνσας, προτού παίξει στη Μπιέλα. Μετά από έναν χρόνο εκεί, πήγε στο Ισραήλ για να γυρίσει στην Ιταλία και από εκεί να τον αποκτήσει η Μπαρτσελόνα.

Για το απίστευτο ρεκόρ, ο Πούλεν τόνισε πώς τον βοήθησαν οι συμπαίκτες τον βοήθησαν , ενώ ο Βίκτορ Σάδα μετά τα 3/4 τρίποντα που είχε του έλεγε να συνεχίσει να σουτάρει. " Υπήρχε πίεση, αλλά η μπάλα συνέχιζε να μπαίνει μέσα. Στο β' ημίχρονο οι προπονητές μου είπαν ότι μπορούσα να κάνω ρεκόρ αν συνέχιζα. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να το πετύχω καθώς μου έδιναν συνεχώς την μπάλα.

Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν μπορούσα να το φανταστώ όταν στο ημίχρονο μόνο 4. Ο Σάδα όμως μου είπε να συνεχίσω να πυροβολώ. Μου έδιναν συνεχώς ασίστ οι συμπαίκτες μου. Μετά από ένα εύστοχο σουτ στο τέλος μίας επίθεσης, ο Όλεσον σηκώθηκε και μου έδωσε το χέρι του", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πούλεν.

Στην συνέχεια ο γκαρντ των Καταλανών είπε: " Εμπνέομαι από τον Μπραντ Όλεσον πολλές φορές. Έχει πετύχει πολλά κρίσιμα τρίποντα. Σήμερα κατάφεραν να ευστοχήσω σε πολλά διαδοχικά. Όλοι οι παίκτες έκαναν σπουδαία δουλειά και μου έδιναν τη μπάλα. Όλοι μαζί τα καταφέραμε".

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Κάνσας απέναντι στο Σακραμέντο πέτυχε 18 πόντους, πραγματοποιώντας πολύ καλό παιχνίδι. Ως πρωτοεμφανιζόμενος ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν σε 33 αναμετρήσεις. Την περίοδο 2008-09 ο Πούλεν ήταν ο μοναδικός παίκτης, ο οποίος άρχισε και στα 34 παιχνίδια με τους Wildcats. Έκανε ρεκόρ πόντων (πέτυχε 38) στις 14 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ το καλοκαίρι τις ίδιας χρονιάς, όπως αναφέραμε πήρε μεταγραφή για την Ευρώπη και την Μπιέλια.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους για τον Αμερικανό, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα, με την οποία έζησε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του. Ο Όσκαρ Σμιντ είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είχε κάνει το προηγούμενο ρεκόρ τη σεζόν 1993-94, όταν φορώντας τη φανέλα της Βαγιαδολίδ είχε ευστοχήσει σε 11/19 σουτ τριών πόντων σε αγώνα κόντρα στη Μούρθια.

Ο Σμιντ ξεκίνησε την καριέρα του από την Παλμέιρας το 19974, όπου και κάθισε μέχρι το 1978, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Σίριο, στην οποία και έμεινε μέχρι το 1982. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Καζέρτα, τη φανέλα της οποίας και φόρεσε μέχρι το 1990. Έπειτα έπαιξε με την Πάβια και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βαγιαδολίδ. Από την Ισπανία επέστρεψε στην Κορίνθιανς, ακολούθησε η Μπαραέρι για να κλείσει την καριέρα του στη Φλαμένγκο το 2003.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ