EUROLEAGUE

Σατοράνσκι: "Όνειρο το Final Four"

Σατοράνσκι: "Όνειρο το Final Four"

Ο Τόμας Σατοράνσκι κατέγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague τις σκέψεις του για όσα ζει στη Βαρκελώνη, τονίζοντας πως η πρόκριση στο Final Four αποτελεί το όνειρό του.

Καλησπέρα σε όλους,

εδώ είμαστε. Ξεκινούν τα πλέι οφ. Το να έχουμε πλεονέκτημα έδρας ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Θέλουμε να προκριθούμε στο Final Four και φυσικά το να έχεις πλεονέκτημα έδρας σε βοηθάει να φτάσεις λίγο πιο κοντά στον στόχο σου. Δεν θεωρώ πως μπορεί να πιστεύεις ότι υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Όπως επίσης έχουν παρουσιαστεί ισχυρές στην έδρα τους, οπότε το να είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε το πλεονέκτημα είναι κάτι καλό.

Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague. Έμαθα από την πρώτη στιγμή πως για να κερδίσεις στην Euroleague, πρέπει να προσαρμοστείς άμεσα. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με βοηθούν αρκετά. Φυσικά το να αγωνίζεσαι σε μια χώρα που βρίσκομαι τόσα χρόνια καθιστά πιο εύκολη την προσαρμογή μου. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, οπότε πρέπει να προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό. Αγαπώ την Euroleague και τον ανταγωνισμό της, την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα. Μπορείς να πεις ότι πρόκειται για μεγάλα παιχνίδια γιατί τα παρακολουθεί πολύς κόσμος, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη.

Παίρνω πολλά μηνύματα από την χώρα μου, την Τσεχία. Δεν έχουν αγωνιστεί πολλοί Τσέχοι στην Euroleague, αλλά φέτος βλέπουμε εμένα και τον Γιαν Βέσελι, που έχει φορέσει τη φανέλα της Παρτιζάν και της Φενέρμπαχτσε. Υπάρχει μεγάλη προσμονή για εμάς στην Τσεχία. Ποιος ξέρει; Μπορεί και οι δύο να βρεθούμε στο Final Four. Θα δούμε τι θα γίνει. Παίξαμε αντίπαλοι φέτος και ήταν κάτι μοναδικό. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ ως τώρα αντίπαλός του. Έγιναν δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπου πήραμε από μία νίκη.

Στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, για τον οποίο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση ο Βασίλης Σπανούλης. Η ομάδα είναι "χτισμένη" πάνω του, μιας και μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπη. Κάτι το οποίο αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή τη σειρά αγώνων.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Έχει μεγάλη υπομονή στον τρόπο που ελέγχει τον ρυθμό και τη μπάλα. Προσωπικά θα τεθώ αντιμέτωπος με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Όλιβερ Λαφαγιέτ. Τον δεύτερο τον ξέρω καλά. Παίξαμε αντίπαλοι, όσο φορούσε τη φανέλα της Βαλένθια. Είναι σπουδαίος παίκτης και σουτέρ. Όσον αφορά τον Μάντζαρη, δεν είμαι σίγουρος αν παίξαμε αντίπαλοι στις μικρές εθνικές γιατί έχουμε περάσει αρκετά χρόνια. Είναι σπουδαίος αμυντικός. Όλοι οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα και δεν τα παρατούν ποτέ, ειδικά στην άμυνα.

Είμαι πολύ χαρούμενος στη Μπαρτσελόνα. Έχω σπουδαίους συμπαίκτες και τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μία πολύ καλή παρέα. Γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και διατηρούμε εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Το ότι μιλάμε ισπανικά και αγγλικά κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία με τα άλλα παιδιά. Όλα είναι διαφορετικά εδώ. Έζησα στη Σεβίλλη για πέντε χρόνια, αλλά τώρα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση. Είμαι στη Μπαρτσελόνα, οπότε η νίκη είναι απαραίτητη. Μπορεί αυτό να φαίνεται πως προσθέτει πίεση, αλλά έτσι γίνεται όταν είσαι μέρος μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων του κόσμου.

Την ίδια ώρα, έχω τη δυνατότητα να προπονούμαι με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, γι αυτό προσπαθώ να εκμεταλλευτώ κάθε στιγμή. Παράλληλα όμως απολαμβάνω τα πάντα. Μπορεί κάποιος να εντοπίσει πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το να τους συναγωνίζομαι με κάνει καλύτερο παίκτη.

Αγαπώ τη Μπαρτσελόνα. Και απ ότι βλέπω όλοι την αγαπούν. Γεννήθηκα στην Πράγα, που είναι μεγάλη πόλη, και χαίρομαι που ήρθα στη Βαρκελώνη, γιατί μοιάζει με την πόλη μου. Δεν έχουμε βέβαια πολύ ελεύθερο χρόνο, οπότε δεν έχω πολλά να κάνω. Ταξιδεύουμε και προπονούμαστε αρκετά. Μου αρέσει η ζωή στη Βαρκελώνη, αν και μου λείπει λίγο η Σεβίλλη. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες και ένα καλό της πόλης είναι ότι μπορείς να βρεις παντού ένα εστιατόριο.

Το να παίξω σε Final Four είναι ένα από τα όνειρά μου, από τότε που το παρακολούθησα για πρώτη φορά, στην Πράγα το 2006. Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε τη Μακάμπι, έχοντας στη σύνθεσή της τον Θοδωρή Παπαλουκά. Λάτρεψα την ατμόσφαιρα και από τότε ήθελα να γίνω κομμάτι της. Έχω μία μεγάλη ευκαιρία να είμαι εκεί, και θα κάνω τα πάντα όχι μόνο για να τα καταφέρω αλλά και για να κατακτήσω το τρόπαιο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ