EUROLEAGUE

"Καμία σχέση το ΤΟΡ16 με την πρώτη φάση"

"Καμία σχέση το ΤΟΡ16 με την πρώτη φάση"
INTIME SPORTS

Οι απουσίες των Αμπρίνες και Όλεσον δεν επηρεάζουν τη Μπαρτσελόνα, όπως φάνηκε στο ΟΑΚΑ. Ο Τόμας Σατοράνσκι εξηγεί στο Euroleague Greece πώς συμβαίνει αυτό, πριν τονίσει πως περιμένει τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό στο ΤΟΡ16.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το πέμπτο σερί "διπλό" στη φετινή Euroleague, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Παναθηναϊκού (67-80). Τι κι αν οι "μπλαουγκράνα" είχαν απουσίες; Ο Τόμας Σατοράνσκι και οι υπόλοιποι... υγιείς έκαναν το βήμα μπροστά και έφεραν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο Top 16, με μία εμφατική νίκη.

Αυτό το αποτέλεσμα, όπως και τα προηγούμενα εννιά όμως δεν παίζουν ρόλο από εδώ και στο εξής. Το Top 16 είναι μία διαφορετική ιστορία, όπως εξήγησε στο Euroleague Greece ο Τόμας Σατοράνσκι.

" Θα είναι μία εντελώς διαφορετική κατάσταση από εδώ και πέρα. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε εννιά νίκες στη regular season, αλλά πλέον όλα αλλάζουν. Θα βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό όμιλο, που έχει ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όλα ξεκινούν από το μηδέν, γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι", δήλωσε αρχικά ο Τσέχος πόιντ γκαρντ, πριν αναφερθεί στο τι έμαθαν εν όψει της συνέχειας οι "μπλαουγκράνα":

" Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που δώσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Θα είναι βέβαια άλλη ομάδα μόλις επιστρέψει ο Διαμαντίδης, αλλά ακόμα κι έτσι η νίκη μας είναι πολύ σημαντική. Είναι καλό να παίζεις έτσι εκτός έδρας".

Μέσα σε όλα όσα έχει μάθει η Μπαρτσελόνα στην πρώτη φάση, είναι και το πως να αντιδρά σε καθυστερημένη έναρξη του δεύτερου μέρους. " Είναι αναμενόμενο πιστεύω το ότι ξεκινήσαμε νωθρά το δεύτερο ημίχρονο. Κανένας δεν έχει ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο. Χάσαμε τον ρυθμό μας, αλλά χρειαζόμασταν κάποια λεπτά για να επανέλθουμε στο επίπεδο που θέλαμε. Πέρασε λίγη ώρα, αλλά ευτυχώς ξαναπήραμε τον έλεγχο του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη", διευκρίνισε.

Ενώ σχολιάζοντας το πως η Μπαρτσελόνα μοιάζει να μην επηρεάζεται από τις απουσίες, είπε: " Είναι σημαντικό που, παρά τις απουσίες παίζουμε καλά. Κάποια παιδιά κάνουν το βήμα μπροστά και δείχνουν πολύ καλή εικόνα. Δυστυχώς όλοι οι τραυματίες είναι στην ίδια θέση. Έτσι, αναγκαζόμαστε κάποιες φορές να παίζουμε σε άλλη θέση από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Είναι θετικό όμως που δεν επηρεάζεται το παιχνίδι μας", πριν καταλήξει λέγοντας:

" Όλα τα παιδιά είναι σημαντικά για εμάς. Κάθε φορά κάποιος άλλο κάνει τη διαφορά. Είμαστε μία πολύ ισορροπημένη ομάδα. Δεν βασιζόμαστε μόνο σε έναν ή δύο παίκτες, αλλά όλοι μαζί, ομαδικά, κάνουμε κάτι καλό στο παρκέ. Κάποιες φορές ξεχωρίζουν οι ψηλοί, κάποιες οι κοντοί".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ