EUROLEAGUE

Ποδαρικό με νίκη στην Κίνα

Ποδαρικό με νίκη στην Κίνα

Η Ζεγιάνγκ ήταν αξιόμαχη, αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη (94-83), στο πρώτο της παιχνίδι για το China Tour της Euroleague. Πρώτος σκόρερ ο Ντόλμαν (15 πόντοι).

Το China Tour της Euroleague ξεκίνησε για τη Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε της Ζεγιάνγκ με 94-83, στο πρώτο φιλικό που έδωσε στην ασιατική χώρα. Οι "μπλαουγκράνα", που θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική του brand τους, έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στα της επίθεσής τους, αφήνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους παίκτες της κινεζικής ομάδας να σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση.

Ο αγώνας

Ο προπονητής των Καταλανών μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του, με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας να βρίσκεται στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του (24'25'') και τον Μπόστιαν Νάχμπαρ (10'00'') λιγότερο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Τζάστιν Ντόελμαν (15 πόντοι με 4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4/5 βολές), με τον Ματσέι Λάμπε (12 πόντοι με 6/7 δίποντα) να ακολουθεί, σε επίπεδο επιθετικής παραγωγικότητας.

Η Ζεγιάνγκ δυσκόλεψε πάντως, περισσότερο απ ότι ίσως αναμενόταν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Σε τέτοιο βαθμό που η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα επιθετικό ξέσπασμα στο β' μισό του δεύτερου δεκαλέπτου για να μπορέσει να αφήσει πίσω της τους Κινέζους.

Ποδαρικό με νίκη στην Κίνα

Το +8 (54-46) του πρώτου μέρους όμως, δεν εξασφάλιζε στο ελάχιστο τους Καταλανούς. Τουλάχιστον όχι μέχρι το σημείο, που οι παίκτες τους αποφάσισαν να τελειώνουν την υπόθεση νίκη. Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (από το 32ο μέχρι το 35ο) η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο παρκέ, μεγάλωσε την υπέρ της διαφορά (από 77-66 σε 87-69) και με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό China Tour της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 54-46, 72-64, 94-83.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόλμαν 15 (1), Χάκανσον 3 (1), Χεζόνια 3 (1), Χουέρτας 7 (1 τρίπ., 4 ασ.), Αμπρίνες 9 (3/4 τρίπ.), Ναβάρο 11 (3), Πλάις 9 (7 ριμπ.), Τόμας 10, Όλεσον 7 (1), Λάμπε 12 (5 ριμπ.), Νάχμπαρ 2, Τόμιτς 6.

"Δουλειά στην άμυνα"

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η Μπαρτσελόνα στο σημερινό φιλικό με τη Ζεγιάνγκ. Το καλό της αφορούσε την επίθεση. Το κακό της την άμυνα. Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε -με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα- στο επιθετικό ταλέντο των Καταλανών, αλλά και στις ελλείψεις τους στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να δουλέψει πολύ ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

" Ήταν μία ωραία εμπειρία σε γενικές γραμμές. Φεύγω από εδώ χαρούμενος με τους παίκτες μου, αν και είμαστε ακόμα σε μία φάση βελτίωσης, στην οποία υπάρχουν διαρκώς ανισορροπίες. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση, αλλά είμαστε ακόμα αργοί -στα πόδια- στην άμυνα. Εκεί όπου πρέπει να βελτιωθούμε σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, όπως επίσης και στο τακτικό κομμάτι. Το πνεύμα της Μπαρτσελόνα επιβάλλει πως είμαστε μία πραγματική ομάδα και έτσι θα κερδίσουμε. Μας αρέσει το επιθετικό μπάσκετ και σήμερα κερδίσαμε χάρη στην ικανότητά μας σε αυτό το κομμάτι".

Ενώ, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο δήλωσε από την πλευρά του: " Η Ζεγιάγνκ ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Τους εύχομαι κάθε τύχη στο πρωτάθλημα που συμμετέχουν. Έχουμε ακόμα πολύ χώρο για βελτίωση. Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση απ ότι στην άμυνα, αλλά προχωράμε μπροστά προσαρμοζόμενοι σε αυτά που θέλουμε μέρα με τη μέρα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ