EUROLEAGUE

Πλάις: "Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε"

Πλάις: "Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε"

Λίγες ώρες πριν τον τρίτο κρίσιμο αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα ο Τιμπόρ Πλάις μιλάει στην κάμερα του Euroleague Greece. Δείτε τι λέει για Σπανούλη αλλά και τι απαντάει όταν τον ρωτάμε για ενδεχόμενη ήττα απόψε (21/4).

Το ύψος του Τιμπόρ Πλάις δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι, όμως στο δεύτερο ο Γερμανός "γίγαντας" σίγησε. Σήμερα (21/4, 20.00) οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη και να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Final 4, όμως και η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί με τον ίδιο στόχο. Ο Γερμανός σέντερ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση μίλησε στο Euroleague Greece για τον αποψινό αγώνα, για τον Σπανούλη αλλά και για την αδυναμία του Ολυμπιακού, την οποία δεν μπορεί να εντοπίσει.

Τι είναι αυτό που σας πήγε "στραβά" στο πρώτο παιχνίδι και θέλετε να διορθώσετε στο τρίτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

" Είχαμε κάποια προβλήματα επιθετικότητας. Στο πρώτο παιχνίδι μπήκαμε επιθετικά από την αρχή, παίξαμε εξαιρετική άμυνα και όλοι πηγαίναμε για το ριμπάουντ. Αυτά ήταν τα πράγματα που δεν κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι".

Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ποια είναι η άποψη σου για αυτόν και πως μπορείτε να τον σταματήσετε;

" Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρόκειται για έναν πάρα πολύ έμπειρο παίκτη που παίζει στην Euroleague... ούτε εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι πραγματικά δύσκολο, όμως θα πρέπει να τον περιορίσουμε ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο".

Ο Όλεσον που απουσίασε από τον αγώνα της Παρασκευής είναι τόσο σημαντική απουσία για εσάς; Τι θα συμβεί αν δεν είναι έτοιμος σήμερα;

" Είμαστε ομάδα και ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα σε αυτήν. Όταν κάποιος τραυματίζεται είναι σκληρό για όλους. Είμαστε μία οικογένεια μέσα στο παρκέ, βοηθάμε ο ένας τον άλλον κι όταν ένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν αγωνίζεται είναι δύσκολο για όλους".

Αν χάσετε σήμερα (21/4) θεωρείς ότι θα μειωθούν δραματικά οι πιθανότητες σας ή θα αγωνιστείτε με την ίδια αυτοπεποίθηση και την Πέμπτη;

" Ο στόχος μας δεν είναι να χάσουμε αλλά να κερδίσουμε και γι αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε σπουδαία ομάδα και δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό ότι μπορούμε να το κάνουμε και να κερδίσουμε. Πλέον η σειρά είναι στο 1-1 και σίγουρα το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια και θα παλέψουμε για τη νίκη".

Που είναι η μεγαλύτερη δύναμη και αδυναμία του Ολυμπιακού;

" Είναι δύσκολο να πεις ποιο είναι το αδύναμο σημείο. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και δεν θα ήταν εδώ αν ήταν κακή ομάδα. Βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις ομάδες τέτοιου επιπέδου".

Τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα. Το πάθος των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων είναι κάτι που σας απασχολεί;

" Όχι για την ακρίβεια μου αρέσει. Αυτός είναι ένας λόγος που παίζω μπάσκετ, μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Παίξαμε εναντίον της Γαλατάσαραϊ χωρίς οπαδούς και δεν ήταν ίδιο το συναίσθημα. Παίζοντας μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό που φωνάζει απολαμβάνεις καλύτερα το παιχνίδι".

Ποιος είναι ο στόχος σας; Η πρόκριση στο Final 4 ή πιστεύετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε το τρόπαιο;

"Θεωρώ ότι πρώτος μας στόχος πρέπει να είναι η νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Μετά θα δούμε για το Final 4, όμως προς το παρών είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ