EUROLEAGUE

Ο πετυχημένος Τσάβι Πασκουάλ

Ο πετυχημένος Τσάβι Πασκουάλ

Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί πλέον τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου.

Όταν ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα πριν από το "Top-16" της σεζόν 2007-08 κανένας δεν περίμενε ότι ο Ισπανός προπονητής επτά χρόνια μετά θα ήταν ακόμα εκεί. Ούτε καν οι ίδιοι οι ιθύνοντες του συλλόγου, οι οποίοι τον επέλεξαν ώστε να βγει η σεζόν και στη συνέχεια να αναζητήσουν τον επόμενο κόουτς που θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα σε τίτλους.

Και τελικά αποδείχτηκε πώς ο... άνθρωπος τους ήταν ο Πασκουάλ. Εκείνη τη σεζόν, ο Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ μέχρι το 2010 ο κόουτς των Καταλανών έφερε το δεύτερο τρόπαιο της Euroleague στη Μπαρτσελόνα (το πρώτο ήταν το 2003) και έγινε ένας από τους νεότερους προπονητές που φτάνουν στην κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, εκείνη τη σεζόν κέρδισε και το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι", το οποίο παίρνει ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Τη φετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα με τον Πασκουάλ στην τεχνική ηγεσία ξεκίνησε με 12 διαδοχικές νίκες στο "Top-16" και αύξησε το ρεκόρ διαδοχικών νικών του στη συγκεκριμένη φάση σε 24 παιχνίδια. Ο κόουτς των Καταλανών μετράει στον πάγκο της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 2008, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία 122 νίκες και 31 ήττες που είναι το καλύτερο ρεκόρ στο αντίστοιχο διάστημα για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα ή προπονητή.

Πλέον η Μπαρτσελόνα στοχεύει σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο, με τον Τσάβι Πασκουάλ να αποτελεί έναν από τους καλύτερους προπονητές της γεννιάς του...

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ