EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το τέλος του Πασκουάλ που δάκρυσε

Ήταν γνωστό και πλέον επισημοποιήθηκε: η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή, Τσάβι Πασκουάλ, ύστερα από οκτώ χρόνια. Δάκρυσε ο Ισπανός κόουτς και ευχαρίστησε την ομάδα.

Ήταν γνωστό και πλέον επισημοποιήθηκε. Σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στην Βαρκελώνη, στην οποία έδωσε το "παρών" τόσο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, όσο και ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, οι Καταλανοί ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους με τον 44χρονο Ισπανό προπονητή.

Ο Τσάβι Πασκουάλ πλήρωσε κυρίως το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν εκτός Final Four, χάνοντας για ισάριθμες σεζόν και το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Παράλληλα, η ομάδα του παρουσίασε φέτος αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, ενώ και οι επιλογές του στις μεταγραφές δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά

Στην Βαρκελώνη υπήρχαν αρκετές "μουρμούρες" κατά την διάρκεια της σεζόν, καθώς η Μπαρτσελόνα δεν είχε σταθερότητα στο παιχνίδι τους και η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το γεγονός πως οι Καταλανοί έχασαν το πρωτάθλημα στο τέλος από την Ρεάλ Μαδρίτης, αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας.

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Τσάβι Πασκουάλ και ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει είναι ο πρώην παίκτης των Καταλανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Λιθουανία ως κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας. Ο "Σάρας" είναι μία προσωπικότητα την οποία σέβονται και εκτιμούν στην Βαρκελώνη, καθώς πέρα από το πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν, κατέκτησε με τους "μπλαουγκράνα" πρωταθλήματα σε Ισπανία και Ευρώπη.

"Έίναι από τους καλύτερους προπονητές, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε μοντέλο"

Ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, Τζόρντι Σολέρ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχολίασε πως: "Κάποιες φορές, όταν θέλεις να αλλάξεις το μοντέλο, πρέπει να αλλάξεις και τους ανθρώπους. Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν σημαίνει πως ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Η απόφαση μας για το τέλος της συνεργασίας με τον Πασκουάλ έχει παρθεί. Θέλουμε να φτιάξουμε μία νέα ομάδα που θα κατακτήσει όλους τους τίτλους. Θέλουμε να επισρέψουμε στα Final Four.

Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα γεννημένη να κερδίζει και να πρωταγωνιστεί και είναι δύσκολο να δεχτείς το να χάνει τίτλους. Δεν σημαίνει πως τα πάντα κρίνονται από την νίκη. Όμως, θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες. Έχουν ακουστεί πολλά ονόματα για την θέση του αντικαταστάτη του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θέλουμε έναν προπονητή που να ταιριάζει σε αυτό που ψάχνουμε. Έχουμε αρκετές επιλογές, αρκετούς υποψήφιους. Θα κοιτάξουμε το προφίλ του κάθε κόουτς και θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση.

Το πέρασμα του Τσάβι Πακουσάλ είναι πετυχημένο στην Μπαρτσελόνα, αλλά στις δύο τελευταίες σεζόν μείναμε εκτός Final Four, χάσαμε το πρωτάθλημα επίσης και κατακτήσαμε μόνο το Σούπερ Καπ. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Μαζί με τον Τσάβι Πασκουάλ αποχωρούν και οι βοηθοί του. Θέλουμε έναν νέο προπονητή που θα δώσει μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τσάβι για όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του στην Μπαρτσελόνα. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερε, για τους τίτλους και τις διακρίσεις. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε μπροστά".

Δάκρυσε ο συγκινημένος Πασκουάλ και ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων του κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, ο Ισπανός τεχνικός ήταν συγκινημένος. Δάκρυσε (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία) και είπε τα εξής με τρεμάμενη φωνή: "Θέλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα για την συνεργασία που είχαμε και φυσικά τον κόσμο για την στήριξη του. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα στην ομάδα, με ρώτησαν ποιος ήταν ο στόχος μου και είπα πως θέλω να κάνω χαρούμενους και περήφανους τους φιλάθλους της ομάδας. Πιστεύω πως το κατάφερα. Αυτός ήταν μέχρι το τέλος ο στόχος μου. Να ικανοποιώ τον κόσμο της ομάδας.

Γίναμε ένα παράδειγμα νίκης στην ομάδα μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια. Από την πρώτη μέρα έως και την τελευταία, οι παίκτες μου πάλευαν μέχρι και για την τελευταία μπάλα. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας της ομάδας. Είμαι χαρούμενος γιατί από την πρώτη μέρα έως και σήμερα δεν έχω αλλάξει σαν άνθρωπος, είμαι ο ίδιος.

Θυμάμαι την πρώτη μου νίκη με την Μπαρτσελόνα, την πρώτη μου συνέντευξη Τύπου, την ημέρα φυσικά που ξαφνικά με φώναξε η διοίκηση στα γραφεία της, ζητώντας μου να αναλάβω πρώτος προπονητής της ομάδας. Θυμάμαι που μιλαγάμε για περίπου 3 ώρες. Διατήρησα τις αξίες μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήμουν πάντα ειλικρινής και πιστός. Όπως ξαφνικά ήρθα έτσι ξαφνικά φεύγω. Θα ήθελα να ζητήσω από εσάς τους δημοσιογράφους να βάλετε τίτλο "ευχαριστώ". Αυτό έχω να πω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μπαρτσελόνα για όλα αυτά τα χρόνια".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ