EUROLEAGUE

Ο Παπανικολάου αιφνιδίασε τον Ναβάρο

Ο Παπανικολάου αιφνιδίασε τον Ναβάρο

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μιλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, την έξοδο του Κώστα Παπανικολάου από την Μπαρτσελόνα και τον όμιλο όπου βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί αυτές τις μέρες ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο να προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας που ξεκινά στις 30 Αυγούστου, βρήκε ωστόσο το χρόνο να παραχωρήσει μία εκτενή συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα -εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού, στον όμιλο.

Η συζήτηση ξεκίνησε από την ταμπέλα που 'χουν στην πλάτη όλοι οι εκπρόσωποι της Ισπανίας: αυτή του φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξήγησε πως "είμαστε σε καλή φόρμα, δουλεύουμε σωστά και ναι, είμαστε ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον Παγκόσμιο, αλλά δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Αν εμείς και οι ΗΠΑ είμαστε τα φαβορί; Υποθέτω πως ναι, οι Αμερικανοί έχουν κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους και όσον αφορά εμάς, το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, μας δίνει πολλές δυνατότητες. Τελικά όμως, αυτό που μετράει είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να έχουμε ωραία συναισθήματα από το πρώτο λεπτό της διοργάνωσης".

Μπορεί να είναι αφοσιωμένος στην εθνική αυτή την περίοδο, οι κινήσεις της Μπαρτσελόνα όμως φυσικά και τον απασχολούν. Οι Τόμας Σατοράνσκι, Τζάστιν Ντόλμαν και Τίμπορ Πλάις οι τρεις νέοι παίκτες. Ποιο ήταν το σχόλιο του αρχηγού; "Παρακολουθώ συχνά από απόσταση τις κινήσεις της ομάδας μου, όταν π.χ είμαι διακοπές ή με την εθνική, και πιστεύω πως φέτος το καλοκαίρι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με τις μεταγραφές. Υποθέτω πως υπάρχει ακόμα δυνατότητα να πάρουμε κι άλλους παίκτες, ειδικά μετά την αποχώρηση του Κώστα Παπανικολάου. Ο ι τρεις που έχουν έρθει όμως είναι πολύ καλοί και θα βοηθήσουν φέτος. Πρόκειται για αθλητές που πέρυσι έκαναν εξαιρετικές σεζόν και το πιο σημαντικό, γνωρίζουν καλά την ACB. Ο σύλλογος έχει φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα."

Πολλοί ήρθαν, πολλοί επίσης έφυγαν όμως. Η αποχώρηση του Κώστα Παπανικολάου για τους Ρόκετς ήταν κάτι που εξέπληξε τον Ναβάρο: "Δεν το περίμενα αλλά καταλαβαίνω ότι δεν ήταν ακατόρθωτο να αρνηθεί την προσφορά, και νομίζω πως εκεί είναι το θέμα, δεν δείλιασε καθόλου. Είναι νέος και έχει το χρόνο να δει αν το ΝΒΑ είναι αυτό που του αρέσει ή αν θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Ντόρσεϊ είναι μία άλλη περίπτωση, είναι Αμερικανός και καταλαβαίνω πως θέλει να γυρίσει σπίτι του, ιδιαίτερα τώρα που θα μετακινηθεί σε μία ομάδα στην οποία έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν (σ.σ Χιούστον Ρόκετς). Εύχομαι καλή τύχη στον Τζέικομπ Πούλεν στην Κίνα. Όσο για τον Σάδα, είναι η έλλειψη που με έχει επηρεάσει πιο πολύ προσωπικά, επειδή είχαμε ιδιαίτερη χημεία και τις τελευταίες σεζόν ήμασταν και συγκάτοικοι. Του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον, ιδιαίτερα όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι (σ.σ θα συνεχίσει στη νεοφώτιστη στην ACB Ανδόρα).

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στον δυσκολότερο -κατά γενική ομολογία- όμιλο της Εuroleague (τον Γ') μαζί με Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι, Μπάγερν και Τούροφ. Και είναι αυτή ακριβώς η δυσκολία που τον εξιτάρει: " Είναι περίπλοκος όμιλος, αυτό είναι ξεκάθαρο. Παράλληλα όμως, είναι κάτι που με ελκύει. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να παίζεις σε μεγάλα γήπεδα με ωραία ατμόσφαιρα και δυνατούς αντιπάλους, από το να αγωνίζεσαι κόντρα σε ομάδες άγνωστες που αν κάνουν την έκπληξη στο Παλάου ή στην έδρα τους, όλοι θα μιλάνε γι αυτό επί βδομάδες"

Η περυσινή σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στη Βαρκελώνη. Από τον ημιτελικό της Εuroleague που οι Καταλανοί θέλουν να ξεχάσουν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στη Ρεάλ στο τέλος της σεζόν: "Θα έλεγα ότι ήταν μία έντονη και δύσκολη σεζόν, που είχε όμως το καλύτερο δυνατό κλείσιμο. Το να ξεκινάμε με πέντε ή έξι καινούρια πρόσωπα ποτέ δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον όταν ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος έχει διατηρήσει το ρόστερ της προηγούμενης περιόδου και ξεκινά σαν ενωμένο σύνολο. Κανείς δεν είναι αλάθητος κι αυτό φάνηκε στο Final Four του Μιλάνο. Όταν ξεκίνησε ήμασταν το φαβορί και μετά ήρθε ο καταστροφικός ημιτελικός. Έπειτα η Ρεάλ δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο κόντρα στη Μακάμπι. Γι αυτό επιμένω ότι σημασία δεν έχει η αρχή, αλλά το τέλος, κι εμείς ολοκληρώσαμε τη σεζόν χαρούμενοι, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα"

Φέτος οι στόχοι είναι σταθεροί: "Ελπίζω όπως πάντα, να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, να παλέψουμε για κάθε τίτλο, κι αν καταφέρουμε να κερδίσουμε έστω έναν, τόσο το καλύτερο. Σ ε προσωπικό επίπεδο, θέλω να αποφύγω τους τραυματισμούς και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα."

Τελικά θα τον θαυμάζουμε για πολύ καιρό ακόμα στα παρκέ; "Ελπίζω πως ναι. Αν και θα εξαρτηθεί από την σωματική μου κατάσταση. Εγώ έχω την θέληση να συνεχίσω να προσφέρω. Θα δούμε πως θα έρθουν τα πράγματα."

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ