EUROLEAGUE

Ασύλληπτα πράγματα στο Μανρέσα - Μπαρτσελόνα!

Ασύλληπτα πράγματα στο Μανρέσα - Μπαρτσελόνα!

Αυτά που έγιναν στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στη Liga Endesa, ήταν βγαλμένα από σενάριο ταινίας... τρόμου. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Και μάλλον έχουν δίκιο.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Liga Endesa από τη γειτονική Μανρέσα, έκανε απογοητευτική εμφάνιση, όμως στο τέλος κέρδισε (56-50) σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε φίλου του μπάσκετ.

Στο 5-9 της πρώτης περιόδου (!) είπαμε " εντάξει, θα βρουν ρυθμό, δεν γίνεται να συνεχιστεί σε αυτό το τέμπο το ματς". Στο 15-23 του ημιχρόνου προβληματιστήκαμε. Στο 31-40 της τρίτης περιόδου ελπίζαμε τουλάχιστον πως θα δούμε ντέρμπι. Δεν το είδαμε. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε εύκολα, όμως αυτό ελάχιστα θα ενδιαφέρει τον Έλληνα προπονητή που βλέπει πως οι Καταλανοί χρειάζονται χρόνο, αλλά χρειάζονται και παίκτες μετά τους τραυματισμούς των Ράις, Κόπονεν, Ρίμπας.

Το πιο εκπληκτικό (με αρνητική όμως χροιά) στατιστικό της αναμέτρησης, ήταν τα μόλις δυο εύστοχα τρίποντα που είχαν οι δυο ομάδες σε 47 (!!!) προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Απίστευτο, ασύλληπτο ποσοστό, δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοιο σε αυτό το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το ένα εύστοχο τρίποντο της Μπάρτσα, το πέτυχε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ!

Μέχρι τότε, οι δυο ομάδες είχαν βρει σίδερο 37 διαδοχικές φορές. 0/37. Τι επίδοση...

Εξαιρετικός για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής ο Τζόι Ντόρσεϊ, ενώ 10 πόντους είχε ο Τζάστιν Ντόλμαν, 10 ο Μπραντ Όλεσον και 13 ο Άντε Τόμιτς που ήρθε από τον πάγκο για να μαζέψει και 11 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής. Ο Κροάτης είχε και την μεγαλύτερη αξιολόγηση (25 μονάδες) από κάθε άλλον παίκτη της αναμέτρησης. Δυο πόντους σε 22 λεπτά είχε ο Στράτος Περπέρογλου, 4 πόντους με 1/5 προσπάθειες ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, χρόνο συμμετοχής πήραν οι νεαροί Πένο (βασικός), Έρικσον, Φιγκέρας.

Ο Σκοτ Σαγκς με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μανρέσα, που πήρε άλλους 8 πόντους από τον Πάτρικ Άουντα. Κανείς δεν έδωσε περισσότερους από έξι, κανείς δεν έβαλε περισσότερα από τρία καλάθια. Και όμως, η "μικρή" ομάδα της Καταλονίας το πάλεψε, μείωσε στους 5 (48-53) και λίγο έλειψε να κάνει στο τέλος και την έκπληξη.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ