EUROLEAGUE

"Απίστευτο πράγμα η αυτοπεποίθηση"

"Απίστευτο πράγμα η αυτοπεποίθηση"

Το 65% που έχει στα τρίποντα ο Άλεξ Αμπρίνες, συν τα 20' συμμετοχής κατά μ.ο. στα ματς της Μπαρτσελόνα, ήταν ο λόγος για να του ζητήσουν να εξηγήσει... τι έχει πάθει.

Στα 21 του ζει στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Άλεξ Αμπρίνες μίλησε στην Mundo Deportivo για το ρεκόρ του στα τρίποντα (65% στη Liga Endesa, ποσοστό που δεν έχει άλλος σε τουλάχιστον 20 προσπάθειες -έχει σκοράρει 24 σε 34 σουτ) και για το νέο ρόλο στην Μπαρτσελόνα.

" Αν μου έλεγε κάποιος πως θα έχω φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, στη συγκεκριμένη φάση της χρονιάς, δεν θα τον πίστευα. Ομολογώ ότι νιώθω πολύ καλά. Έχω μια πολύ καλή σεζόν, έχω τεράστια αυτοπεποίθηση και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί σε όλη τη χρονιά. Και δη στα κρίσιμα σημεία της" εξήγησε, πριν τον ρωτήσουν τι κάνει και έχει αυτά τα ποσοστά. " Όταν είσαι σουτέρ, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Τώρα είμαι σε πολύ καλή φάση και έχω μάθει να το ελέγχω. Αυτό βοήθησε και στο να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου. Η αλήθεια είναι ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν απίστευτος. Έπαιξα στην εθνική ανδρών και αυτό από μόνο του ήταν τεράστιο πράγμα για εμένα".

Δεδομένου ότι το μπάσκετ δεν είναι ατομικό σπορ, άρα κάποιοι πρέπει να κάνουν κάτι, ώστε εκείνος να μπορεί να παίρνει τα σωστά σουτ, είπε ότι " φέτος κάναμε προσθήκες που βοήθησαν να παίξουμε κατά τρόπο, ώστε να ανοίγουμε το γήπεδο και κάπως έτσι μπορώ και βρίσκω ελεύθερα σουτ. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε τον Όλεσον, τον Χεζόνια, τον Χουάν Κάρλος. Όλοι τους είναι εκπληκτικοί σουτέρ, οπότε για τον αντίπαλο είναι δύσκολο να μας σταματήσει. Η ομάδα δουλεύει για εμένα και έπρεπε να κάνω ένα βήμα προς τα εμπρός".

Σουτέρ γεννιέσαι ή γίνεσαι; " Απ' όταν ήμουν παιδί μου άρεσε να σουτάρω τρίποντα, μέχρι τελικής πτώσεως και αυτό συνεχίστηκε και στην εφηβεία". Φέτος είναι ο τέταρτος παίκτης της "Μπάρτσα" σε χρόνο συμμετοχής. "Είναι η τρίτη σεζόν στην ομάδα. Όταν είσαι μικρός και πας σε έναν σύλλογο όπως είναι η Μπαρτσελόνα, δεν είναι εύκολο να βρεις λεπτά συμμετοχής. Το πρώτο χρόνο ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είχα υπομονή και στα προημιτελικά της Euroleague έπαιξα λίγο. Ένιωσα ευτυχής. Φέτος, με 20 λεπτά κατά μ.ο. μπορώ να πω ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Και μόνο το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να προπονούμαι με αυτούς τους παίκτες, ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Μου έμαθε πολλά".

Κάποια στιγμή πέρυσι, φάνηκε να μην του αρέσει πολύ αυτό που ζούσε. " Είμαι ταπεινός, αλλά κάποιες φορές ήθελα να παίζω περισσότερο. Όταν δε, υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι νέοι, όπως ο Χεζόνια, πρέπει να "τρως" τον εγωισμό σου και να μη μιλάς. Να σκέφτεσαι τι είναι καλύτερο για την ομάδα".

Η φετινή Μπαρτσελόνα είναι η μικρότερη σε ηλικία που θυμάται. " Ο Μάριο είναι 20, ο Σατοράνσκι και εγώ 21, ο Πλάις 25. Ο Πασκουάλ δεν κοιτά τις ηλικίες. Χρησιμοποιεί τους πάντες, όπως κρίνει ότι είναι καλό για την ομάδα".

Ο στόχος του είναι " να σηκώσουμε το ευρωπαϊκό στη Μαδρίτη. Αυτό θα ήταν το καλύτερο". Βλέπετε " έχω ήδη κατακτήσει κύπελλο και πρωτάθλημα. Αυτό μου μένει". Πριν πάει στο ΝΒΑ; " Είναι κάτι που δεν σκέφτομαι τώρα. Είμαι πολύ καλά εδώ που είμαι".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ