EUROLEAGUE

"Οι παίκτες μου είναι εργάτες"

"Οι παίκτες μου είναι εργάτες"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενημερώνει ποιοι είναι οι στόχοι της Αναντολού Εφές, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές στην Τουρκία και τη Εuroleague και τονίζει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη και των ΗΠΑ.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε στη Hurriyet για τη δουλειά του στην Αναντολού Εφές, που όπως είπε, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, για το τουρκικό πρωτάθλημα, την προσπάθεια της γείτονας να αναρριχηθεί στην ελίτ της Ευρώπης, αλλά και την επιτυχία της Σερβίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Οι ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα, αλλά και στη Euroleague είναι οι Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι. Η Φενέρ έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές, ενώ η Γαλατά κινήθηκε κατά τρόπο που παρέμεινε καλή ομάδα". Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των παιδιών του, εξήγησε πως " είμαστε ένα μήνα μαζί. Μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου είναι εργάτες. Τους αρέσει να δουλεύουν και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φέρεις καλά αποτελέσματα. Πρέπει να προσπαθείς σκληρά. Ο μόνος "εχθρός" μας είναι ο χρόνος".

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του Τσενκ Ακιόλ, ο οποίος προσελήφθη για να καλύψει το κενό του επίσης τραυματία Μπιρκάν Μπατούκ, είπε ότι "προς το παρόν, δεν χρειαζόμαστε κάποια μεταγραφή", ενώ για την Εφές γενικότερα ενημέρωσε πως "το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι "δεν έχουμε οργανωμένους οπαδούς, γιατί ο οργανισμός μας δεν διαθέτει ομάδα ποδοσφαίρου. Για να πείσουμε τον κόσμο να έλθει στο γήπεδο, θα χρειαστεί να τους δείξουμε κάτι το ιδιαίτερο. Διαθέτουμε πολλούς νέους παίκτες και στόχος είναι να προσφέρουμε όμορφο μπάσκετ, ώστε να αυξήσουμε τον κόσμο μας".

Παραδέχθηκε ότι δεν έχει αρκετούς πλέι μέικερ " αλλά έχουμε πολύ ταλαντούχους νέους παίκτες και η φιλοσοφία μου είναι να τους δώσουμε ευκαιρίες".

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Εφές "ε ίναι νωρίς να μιλήσουμε για την Euroleague. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πάμε βήμα, βήμα. Κατ' αρχάς, θέλουμε να προκριθούμε στο ΤΟΡ16. Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μας, για να δουλέψουμε. Όταν φτάσουμε στο ΤΟΡ16, θα σκεφτούμε τη συνέχεια".

Τον ρώτησαν για την πορεία της Τουρκίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είπε ότι " το πρόσημο είναι θετικό. Έπαιξαν αρκετά καλά, υπό τις οδηγίες ενός κόουτς που είχε πλάνο. Στα των δικών μας παικτών, ο Οσμάν απέκτησε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι ότι είχα "βγάλει" και συστήματα για τον Ακιόλ, αλλά τραυματίστηκε, ενώ εκτός είναι και ο Μπατούκ. Δηλαδή, έχουμε "χάσει" για την αρχή της σεζόν δυο πολύ ταλαντούχους Τούρκους παίκτες".

Η Σερβία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του κόσμου, με τον "Ντούντα" να λέει πως "ή ταν η πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ξεκίνησε και πολύ καλά τον τελικό, αλλά οι Αμερικανοί απέδειξαν την ανωτερότητα τους. Κατά τη γνώμη μου, η διαφορά μεταξύ της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη και των ΗΠΑ, είναι πραγματικά μεγάλη".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ