EUROLEAGUE

Μπαλμπάι: "Στόχος μας το Final Four"

Μπαλμπάι: "Στόχος μας το Final Four"

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Αναντολού Εφές ολοκληρώθηκε στη Σλοβενία και ο Ντόγκους Μπαλμπάι μιλά για την πορεία των προπονήσεων , τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τους υψηλούς στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν.

O Ντόγκους Μπαλμπάι άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία που πραγματοποίησε η Αναντολού Εφές στη Σλοβενία, λόγω της παρουσίας του στην προεπιλογή της εθνικής Τουρκίας για το Παγκόσμιο( ήταν ο τελευταίος που κόπηκε από την τελική αποστολή από τον Αταμάν μαζί με τον Μαχμούτογλου).

Παρόλα αυτά, ο 25χρονος πόιντ γκαρντ βρήκε αμέσως το ρυθμό του και ενσωματώθηκε εύκολα στις προπονήσεις, όπως δηλώνει ο ίδιος στο επίσημο σάιτ της ομάδας, μιλώντας για την πορεία της προετοιμασίας:

"Η πρώτη βδομάδα της προετοιμασίας της Εφές στην Σλοβενία συνέπεσε με ένα μέρος της προετοιμασίας μου για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Τουρκίας. Όταν τελικά πήγα στη Σλοβενία, είδα πόσο γρήγορος ήταν ο ρυθμός της προπόνησης και κατάλαβα πως δούλευαν όλοι πολύ σοβαρά. Λόγω του ότι είχα ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις με την εθνική, δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Άλλωστε είμαστε όλοι φίλοι εντός της ομάδας. Δουλέψαμε σκληρά και ομαδικά στην προετοιμασίας. Κάποιοι από τους συμπαίκτες μου είχαν μικροτραυματισμούς αλλά όλοι δουλέψαμε με τη μεγαλύτερη αφοσίωση. Ήταν εξαιρετικά παραγωγική αυτή η περίοδος στη Σλοβενία"

Επί σλοβένικου έδαφους, είχε την ευκαιρία να προπονηθεί για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή των Τούρκων, Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Είναι ο πρώτος προπονητής-θρύλος που έρχεται στην ομάδα και είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους τους παίκτες ( νεαρότερους και πιο έμπειρους) να δουλέψουν μαζί του. Μαθαίνουμε από την εμπειρία του και μας έχει συμβουλεύσει να δίνουμε ιδισίτερη προσοχή στις λεπτομέρεις και να τα δίνουμε όλα στην προπόνηση. Όταν έρθουν και αυτοί που απουσιάζουν λόγω των υποχρεώσεων στις εθνικές ομάδες, θα δέσουμε ακόμα πιο πολύ."

Τέσσερα φιλικά έδωσε η ομάδα στη Σλοβενία με απολογισμό τρεις νίκες: "Στα φιλικά μας, αντιμετωπίσαμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Σλοβενίας και της Πολωνίας. Παρά τις απουσίες αρκετών παικτών καταφέραμε και παίξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας τρεις νίκες. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει σημασία δεν είναι η νίκη, αλλά το να δούμε που βρισκόμαστε, τι λείπει από την ομάδα. Να διορθώσουμε τα λάθη μας πριν τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Τουρκίας και τη Εuroleague."

Κλείνοντας, μίλησε για τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν σε Τουρκία και Ευρώπη( σθμμετέχει στον Α' όμιλο της Euroleague μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ζαλγκίρις, τη Νίζνι Νόβγκοροντ, τη Ντιναμό Σασάρι και το νικητή των προκριματικών): "Στο πρωτάθλημα, οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, έγιναν μεταγραφές μεγάλης ποιότητας και θα είναι δύσκολη η μάχη. Ο στόχος μας είναι πάντα η κορυφή και οι τίτλοι στην Τουρκία. Στην Ευρώπη έχουμε επίσης στόχο: να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι κάνοντας ένα βήμα παραπάνω σε κάθε παιχνίδι και να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο φτάνοντας μέχρι το Final Four"

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ