EUROLEAGUE

Έδωσε Κορκμάζ, πήρε Μουτάφ η Αναντολού

Έδωσε Κορκμάζ, πήρε Μουτάφ η Αναντολού

Η Αναντολού Εφές ανακοίνωσε την απόκτηση του Καν Μαξίμ Μουτάφ από τη Μπάνβιτ. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία παραχωρήθηκε δανεικός ο Φουρκάν Κορκμάζ στην δεύτερη.

Μπορεί ο Φουρκάν Κορκμάζ να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στην ηλικία του, γεγονός που οδήγησε και στην επιλογή του στο Νο26 του περασμένου ντραφτ από τους Φιλαντέλφια 76ερς, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να πάρει χρόνο συμμετοχής στην Αναντολού Εφές. Και, τελικά, δεν αρκούσε έστω για να μείνει στην ομάδα!

Όπως έγινε γνωστό, η πρωτοπόρος της Τουρκικής Λίγκας αποφάσισε να παραχωρήσει ως δανεικό τον Κορκμάζ στη Μπάνβιτ, στα πλαίσια της μεταγραφής του Καν Μαξίμ Μουτάφ (1.93 μέτρα, 25 χρονών) στην Αναντολού Εφές. Ο Μουτάφ μπορεί να μην έχει το ταλέντο του Κορκμάζ, ωστόσο είναι ένας "ψημένος" παίκτης, ο οποίος την φετινή σεζόν είχε 8.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα σε 21.3 λεπτά συμμετοχής στις πρώτες 11 αγωνιστικές στο Τουρκικό Πρωτάθλημα και 9.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο με 39% στα τρίποντα σε 21.5 λεπτά συμμετοχής στο Basketball Champions League με την φανέλα της Μπάνβιτ, την ίδια στιγμή που ο Κορκμάζ είχε 6.6 πόνυους και 1.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 50% στα τρίποντα σε 12.1 λεπτά συμμετοχής στο Τουρκικό Πρωτάθλημα και 1 πόντο σε 6.5 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ