EUROLEAGUE

Όγκαστιν: “Καλή ομάδα η ΑΕΚ, Θρύλος ο Διαμαντίδης”

Όγκαστιν: “Καλή ομάδα η ΑΕΚ, Θρύλος ο Διαμαντίδης”
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Τζέιμς Όγκαστιν μίλησε στο sport24.gr για τον αγώνα με την ΑΕΚ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την “Ένωση”, αλλά και για την συνύπαρξη του με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Τζέιμς Όγκαστιν ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φιλικό με την ΑΕΚ που βρήκε την “Ρωσική Αρκούδα” να κερδίζει με 90-84. Πάνω και από το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν η εικόνα των δύο ομάδων.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ξέρει ότι οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει για αυτόν. Πλέον είναι μέλος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν αρκεί η νίκη αλλά και η καλή εμφάνιση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν και προβληματισμένος μετά τον αγώνα με τους “Κιτρινόμαυρους”, αφού παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ πήρε τελικά τη νίκη, η εικόνα της δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν στο στρατόπεδο των Ρώσων.

Ο Όγκαστιν μοιράστηκε κάποιες από τις σκέψεις του για το παιχνίδι με την “Ένωση” με στο sport24.gr, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο πώς προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τον Αμερικανό με την προσοχή που δίνει ακόμα και στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Ποιές είναι οι πρώτες σκέψεις σου για το παιχνίδι;

Ήταν ένα καλό παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά, ειδικά στην άμυνα. Αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και είχαμε αρκετές στιγμές που υπήρχε ασυνεννοησία στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Έχουμε ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε, αλλά χαίρομαι που κερδίσαμε.

Έχετε αρκετές απουσίες. Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύετε υπό αυτές τις συνθήκες;

Σίγουρα είναι δύσκολο επειδή έχουμε αρκετά καινούρια πρόσωπα στην ομάδα. Ακόμα μαθαίνουμε το σύστημα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για το πρόσωπο που δείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν είναι δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν παίξαμε από την αρχή δυνατά και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Μας λείπουν αρκετά παιδιά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται στο παρκέ.

Σε προσωπικό επίπεδο πόσο δύσκολο είναι για σένα να προσαρμοστείς στη νέα σου ομάδα και να βρεις ρόλο;

Το παίρνω βήμα-βήμα. Είναι δύσκολο, αλλά μαθαίνω στην πορεία. Ο κόουτς είναι πολύ λεπτομερής στο τι θέλει από εμένα σε άμυνα και επίθεση. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό το στυλ που ακολουθείται από αυτό που έχω συνηθίσει, αλλά προσπαθώ να μάθω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Πρέπει όμως να μάθω γρήγορα όμως το νέο σύστημα και να παίζω πάντα σκληρά.

Αισθάνεσαι την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τις προηγούμενες ομάδες σου; Αισθάνεσαι περισσότερη πίεση;

Υπάρχει περισσότερη πίεση αλλά υπάρχουν και περισσότεροι παίκτες και επιλογές. Γενικά ο τρόπος που δουλεύει η ομάδα αλλά και ο κόουτς και οι λεπτομέρειες στις οποίες εστιάζει, είναι όλα πολύ διαφορετικά από αυτά που έχω συνηθίσει.

Η άποψή σου για την ΑΕΚ;

Έπαιξαν πολύ καλά, σούταραν καλά και έπαιξαν σκληρά. Έβγαλαν ενέργεια από την αρχή, κάτι που δεν κάναμε εμείς ενώ θα έπρεπε να το κάνουμε. Έχουν καλή ομάδα, μας πίεσαν πολύ και μας ανάγκασαν να κάνουμε πράγματα στο παρκέ που δε μας αρέσουν, κοντράροντάς μας μέχρι το τέλος. Έχουν καλή ομάδα.

Θα μας πεις και μία κουβέντα για το τουρνουά του Παναθηναϊκού που θα πάρει μέρος η ΤΣΣΚΑ;

Θα είναι σπουδαίο τουρνουά με σπουδαίες ομάδες. Θα έχει πλάκα. Ο Διαμαντίδης είναι ένας Θρύλος και το τουρνουά αυτό που γίνεται, με αυτές τις σπουδαίες ομάδες, μοιάζει πραγματικά ιδανικό για να τον τιμήσουν.

Θα σου λείψει ως αντίπαλος;

Δεν τον είχα αντιμετωπίσει τόσες πολλές φορές. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το να τον παρακολουθώ. Όπως είπα και πριν είναι ένας Θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά μυαλά που έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ