EUROLEAGUE

Ο Χόλντεν έδωσε άριστα στον Ιτούδη

Ο Χόλντεν έδωσε άριστα στον Ιτούδη

Η σχέση του JR Χόλντεν με την ΤΣΣΚΑ είναι γνωστή. Για αυτό και του ζήτησαν να βαθμολογήσει παίκτες και προπονητές, βάσει της απόδοσης στο φετινό Final Four.

Αυτήν την περίοδο απασχολείται ως "κατάσκοπος" των Pistons και ως τέτοιος βρέθηκε στη Μαδρίτη, για να παρακολουθήσει το τουρνουά των εφήβων, όπως φυσικά και την... κύρια εκδήλωση του τριημέρου. Ο David Hein, γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος, ζήτησε από τον JR Χόλντεν να βαθμολογήσει τη φετινή ΤΣΣΚΑ, βάσει των όσων έκαναν τα μέλη της στο Final Four και εκείνος αποδέχθηκε την πρόκληση.

Κατ' αρχάς, είπε ότι "έχω βρεθεί στη θέση των παικτών της ομάδας, γιατί και εμείς είχαμε μια σειρά από χαμένα Final Four. Είναι δύσκολος λόφος για να τον ανέβεις, αλλά μην κάνετε λάθος. Το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί. Έχει ξαναγίνει".

Επί του κοουτσαρίσματος, είπε πως " δίνω στην ΤΣΣΚΑ Α σε αυτόν τον τομέα. Οι καλύτεροι κόουτς έχουν καθίσει στον πάγκο αυτής της ομάδας και έχουν κάνει φανταστική δουλειά. Κατά τη θητεία μου, ξεκίνησα με τον Ίβκοβιτς, έναν εκπληκτικό προπονητή που ήξερε πώς να νικά και τα πήρε όλα. Η ΤΣΣΚΑ τώρα έχει τον Δημήτρη Ιτούδη, έναν φαινομενικό νέο κόουτς, ο οποίος ήταν δίπλα στον Ομπράντοβιτς, για 13 χρόνια και στέφθηκε πολλάκις πρωταθλητής. Για αυτό και λέω ότι παίρνει άριστα το κοουτσάρισμα της ομάδας".

Και τι είχε να πει για τους γκαρντ; " Είναι μια δύσκολη κατηγορία για εμένα, γιατί πιστεύω πως τους τίτλους τους νικούν οι γκαρντ. Δηλαδή, από τις εμφανίσεις τους κρίνεται το αποτέλεσμα. Κατά τη κανονική διάρκεια, πήραν άριστα. Αλλά στο Final Four ο βαθμός τους ήταν B-. Δεν θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού. Πραγματικά μου αρέσουν οι Τεόντοσιτς, Ουίμς, Τζάκσον και ΝτεΚολό. Και όλοι ξέρουμε ότι στα ματς αυτά, μετρούν τα πάντα, αλλά θα επιμείνω ότι οι γκαρντ κρίνουν την έκβαση. Εξ ου και πάρα πολλοί από τους MVP των Final Four ήταν γκαρντ. Ένας γκαρντ που δεν παίζει για τη στατιστική του, που μοιράζει το παιχνίδι, οι πρωταθλητές γκαρντ ξέρουν πως πρέπει να παίξουν άμυνα, για να πάρουν το τρόπαιο. Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος αμυντικός, αλλά χρειάζεται να παίξεις καλή άμυνα στην τέταρτη περίοδο, όταν το ματς είναι "κλειστό". Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα σημαντικά στοιχεία είναι η άμυνα, τα ριμπάουντ και το να μην κάνεις λάθη. Ποτέ δεν έχασα ματς Final Four, στο οποίο η ομάδα μου είχε προβάδισμα 10 πόντων, σε όποιο σημείο του ματς. Το ξέρω ότι τότε είχα δίπλα μου παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Λάνγκτον, ο Βάντερπουλ -και η λίστα είναι ατελείωτη. Θα πρέπει όμως, τα γκαρντ της ΤΣΣΚΑ να κοιτάξουν μέσα τους, ως άνθρωποι και ως μέλη ενός γκρουπ παικτών και να βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο. Πιστέψτε με. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουν. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω κι εγώ".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ