EUROLEAGUE

Κρστιτς: "Όλα τα ματς είναι μία μάχη"

Κρστιτς: "Όλα τα ματς είναι μία μάχη"
2011 AFP

Διαβάστε τι έγραψε ο Νέναντ Κρστιτς στο προσωπικό του blog στη Euroleague σχετικά με το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ, την ανάδειξή του σε Mr Iανουάριο και τα πλέι οφ

Ο Νέναντ Κρστιτς το χάρηκε πολύ που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης για το μήνα Ιανουάριο και μάλιστα η απονομή του έγινε σε εντός έδρας παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο άσος της ρωσικής ομάδας, σχολίασε ότι με βάση τα νέα δεδομένα, η ομάδα του παίζει πολύ καλύτερα, αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Λοκομοτίβ που ακολουθεί και σχολίασε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει προς το παρών είναι να προκριθεί η ΤΣΣΚΑ και όχι ποιος θα είναι ο αντίπαλό της.

"Γεια σας, φίλοι της Euroleague. Είμαι ο Νέναντ Κρστιτς από τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μπορεί να έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε αλλά τα πράγματα είναι πολύ καλά εδώ. Νικήσαμε την Μακάμπι με 35 πόντους, μία υπέροχη νίκη για εμάς. Αν κάποιος μας το έλεγε πριν από το παιχνίδι ότι θα νικούσαμε με τόσο μεγάλη διαφορά, δεν θα το πιστεύαμε, αλλά το κάναμε. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο το τελικό σκορ δείχνει, ωστόσο δείχνει ότι εξελιχθήκαμε ως ομάδα.

Ήταν μία νύχτα για να θυμόμαστε. Προσωπικά ανταμείφθηκα με τον τίτλο του MVP για το μήνα Ιανουάριο. Ήταν υπέροχο που πήρα το τρόπαιο μπροστά στον κόσμο μας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρα αυτό το τρόπαιο, αλλά κατακτώντας το είναι πάντα πολύ καλή εμπειρία κι όμορφο συναίσθημα. Είναι εξαιρετική ιδέα να το παίρνουν οι παίκτες σε εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους. Ήξερα ότι έχω πάρει τον τίτλο, το είχα μάθει 10-12 ημέρες νωρίτερα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι ένιωσα υπέροχα. Τι έκανα το τρόπαιο; Το έβαλα στο διαμέρισμα μου προσωρινά, αλλά στη συνέχεια θα πάρει τη θέση του στο Βελιγράδι. Τα κρατάω όλα στο ίδιο μέρος.

Ήταν ένα εξαιρετικό pre game σόου. Είχαμε πολύ κόσμο που δούλεψε σκληρά γι' αυτό, καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν μπόρεσα να το δω, γιατί έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, αλλά ήταν πράγματι εξαιρετικά. Μου αρέσει το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ δίνει σημασία στις λεπτομέρειες. Προσπαθούν να στείλουν μία εξαιρετική εικόνα πριν από το παιχνίδι. Η ΤΣΣΚΑ πάντα ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο πριν από τα μεγάλα παιχνίδια και με την Μακάμπι ήταν όντως ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Το κάναμε στο παρελθόν και είμαστε σίγουρος ότι θα κάνει πάλι κάτι μεγαλειώδες σύντομα.

Επίσης ο Ντέιβιντ Μπλατ τιμήθηκε πριν από το παιχνίδι από τη ρωσική ομοσπονδία για την επιτυχία του με τη ρωσική εθνική ομάδα. Είπε επίσης ορισμένα λόγια στα ρωσικά για να ευχαριστήσει τους πάντες. Κάποιος από τους συμπαίκτες μου μου είπε ότι το τρόπαιο αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα για τη Ρωσία. Ο Μπλατ έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα για το ρωσικό μπάσκετ και το αξίζει. Δεν ξέρω πως μιλάει ρωσικά, αλλά μιλάει πολύ καλά. Όλοι στο γήπεδο το ευχαριστήθηκαν που μίλησε ρώσικα. Ήταν μία εξαιρετική βραδιά και καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Ολόκληρο το... πακέτο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό.

Ίσως να προσέξατε ότι η αρχική μας πεντάδα μεγάλωσε κι άλλο με τον Σόνι Ουίμς και τον Βίκτορ Κριάπα από το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ. Το κάναμε πέρσι και προπονηθήκαμε σ' αυτό για περίπου 6 εβδομάδες. Ο Βίκτορ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη αλλαγή, κινείται από το 4 στο 3, μας δίνει πολλά μισματς. Μπορεί να παίξει με πρόσωπο στο καλάθι, αλλά επίσης μπορεί να πάρει τον αντίπαλό του στο λόου ποστ. Ο Σόνι χρησιμοποιείται για να αλλάζει από τη θέση "3" στο "2", οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα γι' αυτόν. Ο Κάιλ Χάινς χρησιμοποιείται στο "4", οπότε η νέα πεντάδα δουλεύει για εμάς.

Είναι υπέροχο και για μένα επίσης, επειδή οι Βίκτορ και Κάιλ είναι εξαιρετικοί αμυντικοί και προστατεύουν το καλάθι. Ξέρω ότι βρίσκονται πίσω μου και αυτό είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη. Δεν κουράζομαι τόσο στην άμυνα, κατι που μου επιτρέπει να είμαι καλύτερος στην επίθεση και με μεγαλύτερη ενέργεια. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει αλλά αυτό που επιτρέπει να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Ο Τεόντοσιτς, ο Ουίμς, ο Κριάπα όλοι πασάρουν την μπαλα πολύ καλά, κάτι που κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη στην επίθεση. Έτσι παίζουμε καλύτερα σαν ομάδα.

Θα αντιμετωπίσουμε τη Λοκομοτίβ αυτή την εβδομάδα. Παίζουν πολύ σκληρά και τους ξέρουμε αρκετά καλά, έχοντας παίξει αρκετές φορές μαζί τους πέρσι και μία φορά φέτος. Έχουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ίδια ομάδα και τον ίδιο προπονητή. Ξέρουμε την ομάδα και περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι μία μάχη, αν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση για τα πλέι οφ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα έρθουν εδώ με μεγάλη ενέργεια αλλά πρέπει να προστέψουμε την έδρα μας. Είμαστε σε καλή θέση, αλλά δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Έχουμε κακή εμπειρία από όταν χαλαρώσαμε και καταλήξαμε να μην παίζουμε καλά. Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι και νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς.

Προσπαθούμε να μην προτρέχουμε. Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τη Λοκομοτίβ, ο επόμενος στόχος μας είναι να κλειδώσουμε μία θέση για τα πλέι οφ, μετά να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο μας για να κατακτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Αυτό είναι το πλάνο μας. Είμαι στο σωστό δρόμο. Είναι φυσιολογικό και στην ανθρώπινη φύση να σκεφτόμαστε το κοντινό μέλλον, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να σκεφτόμαστε τα πλέι οφ. Σε ποια θέση θα καταλήξουμε και ποιον αντίπαλο θα βρούμε στην επόμενη φάση, μέχρι να προκριθούμε. Κατά την άποψή μου πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να μην σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Είμαι συγκεντρωμένος στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και δεν θέλω να ξέρω για τους επόμενους αντιπάλους μας. Αυτό είναι ο στόχος μας.

Οπότε περιμένω τους φιλάθλους μας να έρθουν να μας δουν κόντρα στη Λοκομοτίβ, ειδικά μετά το καλό παιχνίδι που είχαμε στο Κράσνονταρ. Εύχομαι να γιορτάσουμε όλοι μαζί μετά το παιχνίδι. Πάμε ΤΣΣΚΑ!"

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ