EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Περήφανος που ήμουν στον Παναθηναϊκό"

Ιτούδης: "Περήφανος που ήμουν στον Παναθηναϊκό"

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε ο έκτος Έλληνας προπονητής που θα κοουτσάρει σε Final Four, εξηγώντας αυτά που πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Μαδρίτη κι ευχαριστώντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημα,.

Ο Έλληνας κόουτς ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: "Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και σε όλους τους παίκτες για την πρόκριση στο Final Four. Ένας από τους στόχους επετεύχθη, να φτάσουμε δηλαδή στους "4" της Euroleague. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν τη νίκη. Ακόμα και στα νεκρά μας διαστήματα εξαιτίας της πιεστικής άμυνας του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και καταφέραμε να κάνουμε ένα σχεδόν ίδιο τρίτο δεκάλεπτο με το πρώτο και κάπου εκεί είχαμε ήδη κυριαρχήσει και στον αέρα και στην μπάλα. Πήραμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες. Κερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο σε εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημα και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό".

Εν συνεχεία ο Ιτούδης μίλησε:

Για το αν πάει πιο μαθημένη η ΤΣΣΚΑ στο Final Four: "Είμαι πολύ χαρούμενος για όσους θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Final Four. Η μάθηση για το τι θα επικρατήσει εκεί θα πρέπει να γίνει εντατικά. Είμαστε χαρούμενοι που κάποιοι παίκτες θα πάνε πρώτη φορά στο Final Four. Όσο για το αν είμαστε πιο μαθημένοι, αυτό δεν είναι το μπάσκετ; Να βγάζουν οι παίκτες του τις ατομικές τους αρετές, αρκεί να τα υποστηρίζουμε αυτά. Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε. Δεν παίζουμε μπάσκετ του δρόμου, αλλά προσπαθούμε να στοχεύσουμε. Έχουμε σημεία αναφοράς. Ανάλογα με τους προβληματισμούς που θα σου βάλει ο αντίπαλος".

Για το τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ στο Final Four: "Για όλες τις ομάδες. Η επίτευξη του στόχου να φτάσεις στο Φάιναλ Φορ. Δεν είναι εκπληκτικά αυτά τα παιχνίδια που βλέπουμε στα πλέι οφ. Και το Φενέρ-Μακάμπι και το Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός και το Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το μπάσκετ είναι τα πλέι οφ. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για να συζητήσουμε. Το Φάιναλ Φορ έχει μόνο τελικούς. Ο περισσότερος κόσμος θα ήθελε να έχουμε σειρές πλέι οφ".

Για το πρώτο του Final Four ως πρώτος προπονητής: "Μακάρι να μπορούσαν να περάσουν και οι δύο ομάδες. Δεν κρύφτηκα από τα συναισθήματά του και στο τρίτο παιχνίδι, αλλά και στο σημερινό παιχνίδι. Είναι εμφανές. Ήταν 13 σεζόν με τίτλους και δέσιμο, αγαστή συνεργασία με όλο το επιτελείο και ήταν κάτι που μας κάνει περήφανος. Αισθάνομαι περήφανος, ευγνώμων και τυχερός που ήμουν σε αυτήν την ομάδα. Πλέον έχω την αίσθηση της ευθύνης της ΤΣΣΚΑ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον ημιτελικό του Final Four στην Μαδρίτη".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ