EUROLEAGUE

"Αιχμάλωτος" στη Μόσχα ο Τεόντοσιτς

"Αιχμάλωτος" στη Μόσχα ο Τεόντοσιτς

Η Φενέρμπαχτσε φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ (Πέμπτη 31/10) και το Euroleague Greece θυμάται όλα όσα έγιναν και αφορούσαν τις δύο ομάδες, με πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς. Γιατί δεν πήγε ο Σέρβος στην Τουρκία;

Επί ένα μήνα, όλη μέρα έφτιαχνε τις βαλίτσες τους και το βράδυ της άδειαζε. Όλο «έκλεινε» αεροπορικά εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και όλο τα ακύρωνε.

Τελικά, ο Μίλος Τεόντοσιτς έμεινε εκεί που ήταν (στη Μόσχα), για τον τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου με την «ομάδα του στρατού», που θα του αποφέρει 2.7 εκάτ. ευρώ. Γιατί όμως, δεν πήγε στη Φενέρμπαχτσε;

Το «ντου» και η σκέψη για εξορία

Ο αστικός μύθος θέλει τον Αντρέι Βατούτιν να μπούκαρε στα αποδυτήρια της Ο2 Arena (στο Λονδίνο), το βράδυ της 10 Μαΐου -ενώ ο Ολυμπιακός πανηγύριζε στο παρκέ το repeat- και να κατευθύνθηκε στη… σέρβικη γωνιά (εκεί που κάθονταν οι Τεόντοσιτς, Κρστιτς και Μίτσοφ), για να ξεσπαθώσει. Σημείωση: ο Έτορε Μεσίνα ήταν έξω από το δωμάτιο. Αφού λοιπόν, το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε τα χειρότερα και δη στον 26χρονο γκαρντ (χρεώνοντας του ουσιαστικά, ένα μεγάλο μερίδιο της νέας αποτυχίας), πήρε την απόφαση να τον διαγράψει από τις λίστες.

Το –ιδεατό- πλάνο του Βατούτιν ήταν να στείλει τον Τεόντοσιτς στο ΝΒΑ. Μόνο έτσι βλέπετε, θα διασφάλιζε πως δεν θα τον έβρισκε μπροστά του. Ποιο θα ήταν το πρόβλημα; Ο ισχυρός άνδρας των Ρώσων είχε… ένα προαίσθημα ότι ο Σέρβος θα έκανε το παιχνίδι της ζωής του, αν τυχόν πετύχαινε μπροστά του την ΤΣΣΚΑ –και αυτομάτως εκείνος θα γινόταν ο περίγελος της –μπασκετικής- κοινωνίας.

Εν πάση περιπτώσει, έγινε μια σχετική έρευνα, βρέθηκε ομάδα που να ενδιαφέρεται, αλλά δεν έδινε ούτε τα μισά από όσα έπρεπε να καταβάλει η ΤΣΣΚΑ για τη σεζόν 2013-2014 (η καλύτερη πρόταση που είχε ήταν για 1.5 εκάτ. δολ, μεικτά). Συν του ότι υπήρχε μια… υποψία πως ο Τεόντοσιτς θα αρνούταν να διασχίσει τον Ατλαντικό. Οπότε, οι διοικούντες την ομάδα βρέθηκαν σε αδιέξοδο...

Το «niet» στη Φενέρμπαχτσε

Συμπτωματικά, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά η Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ έψαχνε απεγνωσμένα έναν πόιντ γκαρντ, διότι ήταν τότε που κυκλοφορούσε η πληροφορία πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν καιγόταν ακριβώς να κρατήσει τον Μπο ΜακΚάλεμπ. Έκαναν τις απαραίτητες ερωτήσεις –κατ’ αρχάς στον παίκτη, ο οποίος ήταν θετικός σε αυτήν τη μετακίνηση- και μετά αποτάθηκαν στην ΤΣΣΚΑ, για να μάθουν πώς θα γινόταν να πάρουν τον Τεόντοσιτς. Μόνο που η απάντηση των Ρώσων ήταν σύντομη και περιεκτική. Ένα απλό «niet» και τέλος.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο τιμ μάνατζερ Μιρσάντ Τουρκσάν ομολόγησε ότι «θέλαμε τον Μίλος, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν ήθελε να αποδεσμεύσει έναν τόσο ποιοτικό παίκτη. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πραγματοποιήσαμε τη μεταγραφή».

Η δεύτερη ευκαιρία

Στις 3 Οκτωβρίου ήλθε η ώρα του Βατούτιν να πει τη –δική του- αλήθεια. Ομολογουμένως, δεν μπήκε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Και όντως, ουδείς από την Ευρώπη του έστειλε SMS, mail ή του έκανε… poke στο Facebook, για να του κάνει πρόταση για τον Σέρβο.

Ως προς τη σκέψη να τον αποδεσμεύσουν, ο Βατούτιν εξήγησε ότι από επιχειρηματικής άποψης αυτή θα ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή. Αφενός γιατί έπρεπε να τον αποζημιώσουν, αφετέρου επειδή θα έπρεπε να σπαταλήσουν επιπλέον χρήματα, για τον αντικαταστάτη του. Και φυσικά, γιατί ήξεραν πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα τον έβρισκαν απέναντι τους. Για αυτό και προτίμησαν να τον κρατήσουν κοντά τους και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, όπως είπε το αφεντικό.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ