EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Ουνικάχα Μάλαγα 70-59

Αρμάνι Μιλάνο - Ουνικάχα Μάλαγα 70-59

Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα η Αρμάνι αντέδρασε και κέρδισε εντός έδρας την Μάλαγα με 70-59 φτάνοντας έτσι στην 4η νίκη της στο ΤΟΡ 16

Με νίκη έκλεισε τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ 16 η Αρμάνι Μιλάνο, καθώς επιβλήθηκε με της Μάλαγα κι έτσι την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Ιταλοί είχαν από την αρχή τα ηνία στο σκορ και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο... συνήθης ύποπτος, Κιθ Λάνγφορντ, ο οποίος σταμάτησε στους 29 πόντους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Δυναμικά και με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της από την αρχή ξεκίνησε το παιχνίδι η Αρμάνι, η οποία οδηγούσε στο σκορ (13-8 στο 5'). Από την άλλη η Μάλαγα με το Στίματς αναζητούσε τις επαφές και κατάφερνε να μένει μέσα στο παιχνίδι από την γραμμή των βολών (15-12 στο 8'). Τελικά με τον Λάνγκφορντ να έχει πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 22-17 (στο 10').

Δύο λεπτά χρειάστηκε να περάσουν μέχρι μία από τις δύο ομάδες να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Γκάνι Λαβάλ κάρφωσε στο ισπανικό καλάθι πριν δεχτεί την τρίποντη απάντηση από τον Χετσμάιερ (24-20 στο 14'). Με τρίποντο ξέσπασμα απάντησαν και οι Μιλανέζοι , καθώς με δύο συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6,75μ. έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (30-20 στο 15'). Ο ρυθμός στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα τα λάθη κι οι κακές επιλογές να διαδέχονται η μία την άλλη (30-22 στο 17'). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 38-27 (στο 20').

Με καλύτερο ρυθμό και με μεγάλη έμφαση στην άμυνα επέστρεψαν στο παρκέ οι παίκτες των δύο ομάδων. Ο Λάνγκφορντ συνέχιζε να είναι "καυτός", ενώ είδε και τους συμπαίκτες του Τζέρελς, Χάκετ να ανεβαίνουν και να δίνουν βοήθειες (44-33 στο 24'). Η Αρμάνι ολοένα και ανέβαζε ρυθμό με τους Ανδαλουσιάνους να αδυνατούν να ακολουθήσουν κάτι που μετουσιωνόταν σε διαφορά (51-35 στο 26'). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν χτίσει διαφορά ασφαλείας ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου (57-40 στο 30').

Αν όλα έδειχναν πως οι Ιταλοί είχαν καθαρίσει το ματς δεν συμφωνούσαν οι παίκτες του Χουάν Πλάθα. Οι Ισπανοί μπήκαν δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των γηπεδούχων κατάφεραν να μειώσουν σε 60-50 (στο 34') τρέχοντας ένα επιμέρους 10-3. Βλέποντας την Μάλαγα να πλησιάζει απειλητικά Λάνγκφορντ και Μέλι ανέλαβαν να κρατήσουν την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας (68-56 στο 38'). Τελικά οι Ιταλοί έφτασαν στην τέταρτη νίκη τους στο ΤΟΡ 16 με 70-59.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ