EUROLEAGUE

Χουέρτας: ''Το ΣΕΦ είναι κόλαση!''

Χουέρτας: ''Το ΣΕΦ είναι κόλαση!''

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μιλάει στο Euroleague Greece για ένα από τα καλύτερα matchups σε όλη την Ευρώπη, εξηγεί τα σκαμπανεβάσματα των ''μπλαουγκράνα'' και ξεκαθαρίζει πως δεν… αγχώνεται για τη Ρεάλ!

Οι Καταλανοί θα παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ΣΕΦ μετά το αρχικό 2-0 στο TOP-16 και το ξέσπασμα επί της Μούρθια την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Liga Endesa.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ρολάρει στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς, με το TOP-16 σε πλήρη εξέλιξη και το Copa del Rey (06-09/02) να βρίσκεται προ των πυλών στην Ισπανία. Το καμάρι της Καταλονίας θέλει το 3/3 στη β’ φάση της Euroleague μετά τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε τα… πάντα (23π., 7ασ., 4κλ., 6 κερδ. φάουλ) κατακτώντας τον τίτλο του MVP . O Βραζιλιάνος γκαρντ της Μπαρτσελόνα μίλησε στο Euroleague Greece για την αποψινή μάχη στην ''κόλαση'' του ΣΕΦ και τον καλό του φίλο Κώστα Παπανικολάου, εξήγησε τα ups and downs των Καταλανών και παραδέχτηκε πως δεν φοβάται τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Τι συμβαίνει φέτος με την Μπαρτσελόνα; Από τη μια μπορεί να κερδίζει εύκολα τη Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ ενώ λίγες μέρες αργότερα μπορεί να χάνει από την Ομπραντόιρο στην ACB

''Δεν ξέρω, αλήθεια. Αργήσαμε να βρούμε ρυθμό και το πληρώσαμε σε κάποια παιχνίδια. Κάναμε κάποιες χαζές ήττες όμως νομίζω ότι τα καταφέραμε μια χαρά στα δύσκολα! Δείξαμε την καλύτερη… βερσιόν της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Φενέρ και την ΤΣΣΚΑ. Kάποιες φορές είμαστε πιο χαλαροί. Συνήθως έχουμε απέναντί μας ομάδες που παίζουν τα παιχνίδια της ζωής τους γιατί, ακριβώς, αντιμετωπίζουν την Μπάρτσα κι έχουν τεράστιο κίνητρο! Το ίδιο συνέβη στα παιχνίδια με την Ομπραντόιρο και τη Ναντέρ. Η αυτοπεποίθησή τους ήταν στα ύψη, δεν είχαν απολύτως τίποτα να χάσουν και τα έδωσαν όλα. Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες, μικρές και μεγάλες όπως ο Ολυμπιακός, η Φενέρ και η ΤΣΣΚΑ''.

Τι σημαίνει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ; Ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα ή ένα δυνατό τεστ στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης;

''Είναι ένα τεράστιο τεστ για εμάς, μια τεράστια πρόκληση. Ο Ολυμπιακός κάνει εξαιρετική χρονιά στην Euroleague, έχει μόνο μια ήττα στη διοργάνωση και είναι back-to-back πρωταθλητής Ευρώπης. Τι άλλο να πεις; Ο αντίπαλός μας είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι οι αγώνες του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα είναι από τα καλύτερα matchups σε όλη την Ευρώπη! Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Euroleague και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα Final-4. Όπως ακριβώς η Μπαρτσελόνα. Για εμάς, είναι ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι αφού αν κερδίσουμε, θα είμαστε σε πολύ καλή θέση στον όμιλο. Και φυσικά, θα έχουμε βγάλει από το πρόγραμμα μια από τις πιο δυνατές έδρες στη διοργάνωση!''.

Ο κόουτς Πασκουάλ παραδέχτηκε ότι το ΣΕΦ είναι ίσως η πιο δύσκολη έδρα της Ευρώπης. Το εντός έδρας αήττητο του Ολυμπιακού είναι έξτρα κίνητρο για εσάς;

''Πάντα έχουμε τεράστιο κίνητρο. Ειδικά σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και, φυσικά, όταν έχουμε απέναντί μας σπουδαίες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, απέναντι μάλιστα σε ομάδες που στο τέλος θέλουν να βρεθούν στο ίδιο σημείο με σένα. Και μιλάω, φυσικά, για το Final-4 της Euroleague. Σε αυτόν τον όμιλο υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες. Ειδικά εδώ… Ξέρουμε ότι το ΣΕΦ είναι κόλαση! Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του, θα έχουμε κάνει τεράστιο βήμα για τα playoffs. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς όμως είμαστε σε καλή κατάσταση και θα παλέψουμε''.

Τι θα πρέπει να προσέξει η Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό;

''Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης που παίρνει αποφάσεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά στην επίθεση. Πρέπει να περιορίσουμε τις επιλογές του στην επίθεση, να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού και να τον κάνουμε να πασάρει. Αν τον αφήσεις να σουτάρει, μπορεί να σε σκοτώσει! Θα σουτάρει, θα βγάλει ασίστ και, γενικά, θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του. Όσο λιγότερο έχει την μπάλα στα χέρια του, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς (γέλια)''.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης. Το σχόλιό σου για τον Έλληνα συμπαίκτη σου;

''Ο Κώστας είναι σπουδαίος τύπος! Πραγματικά, τον απολαμβάνω στα αποδυτήρια, έχει πολύ πλάκα και κάνουμε καλή παρέα. Είναι 23 χρονών όμως παίζει σαν βετεράνος στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη. Πραγματικά, σπουδαίος άνθρωπος…''.

Αλήθεια, σε... προβληματίζουν αυτά που βλέπεις από τη Ρεάλ;

''Δεν αγχώνομαι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχουν τόσες σπουδαίες ομάδες στην Ευρώπη που έχουν περάσει στο επόμενο επίπεδο. Σίγουρα η Ρεάλ είναι αήττητη μέχρι στιγμής, παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ως το τέλος της χρονιάς. Θα δούμε σε ποιο σημείο είμαστε αν κάποια στιγμή την αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια''.

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ