EUROLEAGUE

"Ωραίο να κερδίζεις τους σπουδαίους"

"Ωραίο να κερδίζεις τους σπουδαίους"

Σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές κι ο Νέναντ Κρστιτς μέσω του Euroleague Greece μοιράζεται τις σκέψεις του για το ματς, ενώ πλέκει το εγκώμιο του ελληνικού μπάσκετ που με Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο "έχει πολύ μέλλον"

Μπορεί να μην αποτελεί το αγαπημένο παιδί των Ελλήνων φιλάθλων, όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι στερείται ταλέντου και μπασκετικής ευφυίας. Αυτά, άλλωστε, αποδεικνύονται κι από την επταετή παρουσία που είχε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τις φανέλες των New Jersey, Oklahoma και Boston. Η Εφές Αναντολού του Νέναντ Κρστιτς θα βρεθεί αύριο (29/1) στον δρόμο του Ολυμπιακού κι ο Σέρβος σέντερ μοιράζεται μέσω του Euroleague Greece τις σκέψεις του για το ματς και αναλύει τι θα πρέπει να προσέξουν αυτός κι οι συμπαίκτες του στην άμυνα.

Εκτός των άλλων ο 31χρονος αθλητής δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τα προπονητικά χαρακτηριστικά του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποκάλυψε τον σεβασμό που τρέφει προς τον Στράτο Περπέρογλου, ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδος την οποία κέρδισε έπειτα από αρκετά χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Δείτε τι είχε να πει για τους Κώστα Παπανικολάου και Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Αύριο (29/1) η Εφές αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό το παιχνίδι;

" Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Κάθε εντός έδρας ματς είναι σημαντικό, ειδικά στο ΤΟΡ 16. Απέναντι στον Ολυμπιακό περιμένουμε ένα πολύ σκληρό αγώνα. Μέχρι τώρα έχει δείξει ότι διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ με βάση το ατομικό ταλέντο και παίζει πολύ καλά ως ομάδα. Έχουν μεγάλα αθλητικά κορμιά και παίζουν εξαιρετικά το pick & roll. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό στην άμυνα μας".

"Ωραίο να κερδίζεις τους σπουδαίους"

Ποια είναι η άποψη σου για τον F όμιλο;

" Ο όμιλος είναι πάρα πολύ δυνατός. Ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε για την επόμενη φάση και τα play-offs, καθώς απομένουν 10 παιχνίδια μέχρι τότε. Όπως ανέφερα και προηγουμένως κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό".

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου στη Euroleague αλλά και στο τουρκικό πρωτάθλημα;

" Στην Euroleague προσπαθούμε να πηγαίνουμε βήμα - βήμα για να φτάσουμε μέχρι τα play-offs. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος και μετά θα δούμε για τα επόμενα. Στην Τουρκία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο".

Γνωρίζεις καλά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, οπότε θα μπορούσες να μας πεις την άποψη σου γι' αυτόν;

" Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης εδώ και πολύ καιρό. Τον γνωρίζω πολύ καλά, καθώς είχαμε δουλέψει μαζί στην Εθνική ομάδα, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε μαζί σε σύλλογο. Ζητάει πολλά από τους παίκτες του και γνωρίζει τον τρόπο για να πάρει το μέγιστο από την ομάδα του".

"Το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον"

Στην Εφές είσαι μαζί με τον Στράτο Περπέρογλου πώς είναι η συνεργασία σας;

" Είναι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μαζί, όμως τον παρακολουθούσα από πριν. Τον σέβομαι απόλυτα. Τώρα καταλαβαίνω πόσο καλός παίκτης είναι γιατί όπως είπα και πριν, στο παρελθόν μόνο τον παρακολουθούσα και δεν τον ζούσα όπως τώρα που παίζουμε μαζί".

"Ωραίο να κερδίζεις τους σπουδαίους"
INTIME SPORTS

Έχεις βρεθεί πολλές φορές απέναντι από την Εθνική Ελλάδος. Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Το ελληνικό μπάσκετ διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Για 5-6 έπαιξα εναντίον Ελληνικών Εθνικών ομάδων. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που νικήσαμε έπειτα από 4-5 χρόνια. Είναι υπέροχο συναίσθημα να κερδίζεις σπουδαίους αντιπάλους. Νομίζω το ελληνικό μπάσκετ έχει μπροστά του πολύ καλό μέλλον, καθώς υπάρχουν σπουδαία ταλέντα όπως ο Παπανικολάου κι ο Αντετοκούνμπο".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ