EUROLEAGUE

''Θα γέμιζε το Μαρακανά!''

''Θα γέμιζε το Μαρακανά!''

Ο Marketing Director του Ερυθρού Αστέρα, Φίλιπ Σούντουρλιτς υπόσχεται ένα παιχνίδι που θα συζητιέται για χρόνια κι αποκαλύπτει ότι δέχτηκε αιτήματα για εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό από κάθε γωνιά της Ευρώπης!

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα μετρούν αντίστροφα για ένα πάρτι άνευ προηγούμενου στην Kombank Arena κόντρα στον Ολυμπιακό κι ενώ οι Σέρβοι δέχτηκαν αιτήματα για εισιτήρια από την... Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία!

Η Super BasketBall αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο θα είναι μαζί σας με το τρίτο ημίχρονο και ανάλυση της αναμέτρησης, όπως και του Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός. Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους ο Γιάννης Φιλέρης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Ο Marketing Director της Zvezda, Φίλιπ Σούντουρλιτς, μοιράζεται στο Euroleague Greece σημαντικές λεπτομέρειες του τελετουργικού, μιλάει για τους φίλους του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στη μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου και παραδέχεται πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.

Κατ' αρχάς, τι σημαίνει το ματς με τον Ολυμπιακό για τον Ερυθρό Αστέρα και τους φίλους της ομάδας;
''Σημαίνει πολλά για εμάς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε δυο νίκες και δυστυχώς μια ήττα από τη Νεπτούνας. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι αλλά στο σύνολο του οργανισμού. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι αξίζουμε όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα όμως συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή κι ότι έχουμε πολύ δουλειά στο μέλλον''.

Τι περιμένουν να ζήσουν οι άνθρωποι του Αστέρα απόψε, στην Kombank Arena;
''Είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι για όλους μας στο Βελιγράδι! Είναι γνωστό ότι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός είναι αδελφά σωματεία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και ανυπομονούμε για να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό θεάμα! Ένα ιστορικό παιχνίδι που θα είναι το πιο σημαντικό μπασκετικό ζήτημα και θα συζητιέται για πολλά χρόνια''.

Μπορούμε να περιμένουμε νέο ρεκόρ προσέλευσης στην Euroleague;
''Από τη στιγμή που η βασική υποχρέωσή μου είναι η οργάνωση, η προετοιμασία και η άψογη εικόνα που παρουσιάζει ο Ερυθρός Αστέρας στους εντός έδρας αγώνες του, πολλές φορές δεν έχω τον χρόνο για να συγκεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκτός από το τελικό σκορ, οι φαν μας πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την παραμικρή λεπτομέρεια. Σε κάθε αγώνα μας, δίνουμε στους οπαδούς μας κάτι διαφορετικό, κάτι ενδιαφέρον. Μπορώ να σας υποσχεθώ, λοιπόν, ότι θα δείτε ένα θεαματικό παιχνίδι, με όλη τη σημασία της λέξης! Μιλώντας για το ρεκόρ (σ.σ. 24.232 φαν, στον περσινό αγώνα με την Μπουντιβέλνικ για το EuroCup), είμαστε σίγουροι ότι θα μας ανήκει για πολλά χρόνια ακόμα. Κάποιες αλλαγές που έγιναν στις κερκίδες μείωσαν τη χωρητικότητα ωστόσο το ρεκόρ είναι ακόμα εκεί. Σας διαβεβαιώνω ότι θα δείτε αμέτρητους και παθιασμένους οπαδούς, τους καλύτερους στην Ευρώπη''.

''Θα γέμιζε το Μαρακανά!''

Έχετε προετοιμάσει κάτι διαφορετικό για τον συγκεκριμένο αγώνα;
''Θα ήθελα να σας αποκαλύψω τα πάντα, όμως έτσι δεν θα ήταν έκπληξη! Θα φροντίσουμε ώστε κάθε φίλαθλος που θα έλθει στην Kombank Arena ή θα κάτσει μπροστά στην τηλεόρασή του, να απολαύσει ένα μοναδικό θέαμα. Το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει συνδέει και τις δυο ομάδες, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό. Θα υπάρξει φαντασμαγορική παρουσίαση ενώ οι τσιρλίντερς μας, οι RED PASSION, θα φροντίσουν για τη ψυχαγωγία του αντρικού κοινού. Παράλληλα, ετοιμάζουμε μια σειρά από παιχνίδια για τους φιλάθλους μας, εντός κι εκτός γηπέδου. Το παιχνίδι θα είναι απλώς το τελικό κομμάτι ενός... φεστιβάλ''.

Πόσο καιρό πριν από τον αγώνα σας... ενόχλησαν για εισιτήρια;
''Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαμε αγώνες με 24.232 και 22.700 φιλάθλους, το ενδιαφέρον για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό βρίσκεται σε τοπ επίπεδο! Τα τηλέφωνα χτυπούν κάθε μέρα, έχουμε πολλές κρατήσεις ενώ μας ζητούν εισιτήρια εδώ και πάρα-πάρα πολύ καιρό. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας άνθρωποι όχι μόνο από τη Σερβία και την Ελλάδα, αλλά επίσης από την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες... Κατά τη γνώμη μου, οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να γεμίσουν το ποδοσφαιρικό στάδιο του Ερυθρού Αστέρα, το Μαρακανά, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ προσέλευσης στην Ευρώπη!''.

Μπορείτε να μας περιγράψετε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Kombank Arena; Επίσης, θα υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο;
''Θα ήταν καλύτερο για εσάς να δείτε τους φιλάθλους μας και να ζήσετε την ατμόσφαιρα του γηπέδου από το να μιλάμε για αυτά. Όλη η Ευρώπη λέει μόνο θετικά πράγματα για εμάς αφού ελάχιστα κλαμπ μπορούν να δεχτούν ανάλογα σχόλια για την ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους. Όταν έχει 20-25.000 κόσμο που φωνάζει ασταμάτητα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αγαπάει την ομάδα του και την ακολουθεί παντού, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το απολαύσεις. Το μοναδικό... μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε όταν στεκόμαστε δίπλα στο παρκέ. Νομίζω ότι τα παιχνίδια μας αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία για τον καθένα. Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα έλθουν στο Βελιγράδι και θα συμμετάσχουν στην εικόνα που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο''.

Η γνώμη σας για τον Ερυθρό Αστέρα, τη φετινή σεζόν; Πιστεύετε ότι μπορεί να προκριθεί στο TOP-16; Γενικώς, ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας;
Οι συνεργάτες μου κι εγώ δουλέψαμε χωρίς διάλειμμα, προχωρώντας βήμα-βήμα και χτίζοντας αυτόν τον οργανισμό. Έχοντας ζήσει την ομάδα από την ανοικοδόμησή της και βάζοντας τον Ερυθρό Αστέρα εκεί όπου ανήκει, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος και ανταγωνιστικός. Επομένως, πηγαίνω πάντα για τη νίκη. Το ίδιο συμβαίνει με όλους στην ομάδα. Οι προσδοκίες μου είναι πάντα οι πιο υψηλές όμως πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό, αφού έχουμε μπροστά μας μπόλικη δουλειά. Μέχρι στιγμής όλα πάντα καλά. Οι παίκτες και ο κόουτς Ράντονιτς κάνουν σπουδαία δουλειά, δουλεύουν σκληρά, έχουν κίνητρο και ξέρουν τους στόχους μας. Νικήσαμε δυο τεράστια κλαμπ, τη Γαλατάσαραϊ και τη Βαλένθια. Δυστυχώς χάσαμε από τη Νεπτούνας όμως αυτή η ήττα μας έδωσε κίνητρο για τη συνέχεια.

''Θα γέμιζε το Μαρακανά!''

Έχουμε μια πολύ καλή και νεανική ομάδα, με κάποιους έμπειρους παίκτες. Ο πόιντ γκαρντ του Αστέρα, ο Μάρκους Γουίλιαμς, είναι ένας από τους TOP-5 πόιντ-γκαρντ στην Euroleague. O Μαριάνοβιτς είναι πολύ γνωστός σέντερ ενώ ο αρχηγός μας, ο Μίτροβιτς, είναι 21 ετών όμως είναι ένας πραγματικός ηγέτης, εντός κι εκτός παρκέ. Παράλληλα έχουμε τρεις διεθνείς, τον Κάλινιτς, τον Γιόβιτς και τον Ντάνγκουμπιτς. Ο Λάζιτς, ο Μπλάζιτς και ο Ζίρμπες είναι παίκτες με καρδιά. Στον πάγκο, κρατήσαμε τον αναπληρωματικό μας πόιντ-γκαρντ, Τζένκινς, και τους νεαρούς διεθνείς Τέγιτς και Ρέμπιτς. Παίζουμε μοντέρνο μπάσκετ, που στηρίζεται στη δυνατή άμυνα και στο transition. Αν λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, θα καταλάβετε ότι επόμενος στόχος του Ερυθρού Αστέρα είναι το TOP-16. Αν προκριθούμε εκεί, όλα είναι πιθανά''.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ