EUROLEAGUE

Σμιθ: "Να αμυνθούμε σωστά"

Σμιθ: "Να αμυνθούμε σωστά"

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Ντέβιν Σμιθ μιλάει στοEuroleague Greeceγια το παιχνίδι με τους “πράσινους”, την ελληνική εμπειρία που έζησε με τον Πανελλήνιο αλλά και για το...back to back

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους καλύτερους παίκτες της φετινής διοργάνωσης. Ο Ντέβιν Σμιθ δείχνει να εξελίσσεται σε ηγέτη της Μακάμπι και με αυτόν τον τρόπο βρίσκει τη θέση που του αναλογεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης στηνEuroleagueκι ευελπιστεί να οδηγήσει εκ νέου την ομάδα του στοFinal 4,προκειμένου να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Σε λίγες ώρες από τώρα οι Ισραηλινοί φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό στο Τελ Αβίβ και ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greeceγια τον αγώνα που έρχεται, ενώ δεν ξέχασε και την ελληνική εμπειρία που έχει ζήσει, όντας παίκτης του Πανελληνίου. Ο 32χρονος φόργουορντ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως η Μακάμπι μπορεί να μιμηθεί τον Ολυμπιακό και να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά όσα είχε να πει ο Αμερικανός φόργουορντ:

Ποιο θα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να κερδίσετε ξανά το τρόπαιο;

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε και πάλι. Σε αυτό το στάδιο η προσοχή μας είναι στραμμένη να προκριθούμε στα πλέι οφ κι από να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κοιτάμε τόσο μπροστά, όμως η αυτοπεποίθηση μας είναι πάντα υπαρκτή και μας δίνει δύναμη ότι μπορούμε να πάμε στοFinal 4και να έχουμε πιθανότητες να το κατακτήσουμε”.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος στις φετινές πολύ καλές σου εμφανίσεις;

“Απλά παίζω και απολαμβάνω το παιχνίδι. Αυτό έκανα και στο παρελθόν, οπότε δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτό. Εδώ στην Μακάμπι χρειάστηκε να προχωρήσω περισσότερο και να εξελιχθώ λίγο πιο πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Γενικότερα κάνω ό,τι πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι και να κερδίσουμε”.

Στο παρελθόν αγωνίστηκες στον Πανελλήνιο. Έχεις ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα;

“Πραγματικά απόλαυσα τον ένα χρόνο που βρέθηκα στην Αθήνα. Το μπάσκετ στην Ελλάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο και στον Πανελλήνιο είχαμε μία πραγματικά καλή ομάδα. Τα πήγαμε καλά στοEurocupφτάνοντας μέχρι τοFinal 4και παλέψαμε για να τερματίσουμε στην 3η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, προκειμένου να έχουμε ελπίδες να βγούμε στηνEuroleague.Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Όπως και να έχει απόλαυσα πάρα πολύ την παραμονή μου στη χώρα σας”.

Σήμερα αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να κερδίσετε;

“Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας. Οι προπονητές μας έχουν προετοιμάσει πολύ καλά, οπότε πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να αμυνθούμε σωστά έχοντας πάντα την προσοχή μας στην μπάλα. Όλα τα άλλα θα βρουν τον δρόμο τους και ελπίζω στο τέλος να χαμογελάμε εμείς”.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ