EUROLEAGUE

Ράιτ: "Έτσι με προετοίμασαν οι Ζήσης και Χάκετ γα τον Ολυμπιακό"

Ράιτ: "Έτσι με προετοίμασαν οι Ζήσης και Χάκετ γα τον Ολυμπιακό"
BROSE BAMBERG

Ο Ντορέλ Ράιτ μίλησε στο Sport24.gr για τα ιδιαίτερα... μαθήματα που του έκαναν οι Ντάνιελ Χάκετ και Νίκος Ζήσης ενόψει της "μάχης" της Μπάμπεργκ με τον Ολυμπιακό (21:00) και θυμήθηκε την συνύπαρξή του με τον Σακίλ Ο' Νιλ και τον Ντουέιν Ουέιντ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ το 2006.

Η Μπάμπεργκ και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην "Brose Arena" και ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την προετοιμασία της ομάδας του για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague για να μιλήσει στο Sport24.gr.

Ο Ντορέλ Ράιτ, ο οποίος την φετινή σεζόν άρχισε την περιήγησή του στην Ευρώπη για λογαριασμό αρχικά της Ιγκοκέα κι εν συνεχεία της Μπάμπεργκ , αναφέρθηκε στο διάστημα προσαρμογής που χρειάστηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν για εκείνον από τη μετακόμισή του στη Βαμβέργη, ενώ όπως ήταν λογικό στάθηκε και στην συνεργασία του με τον Αντρέα Τρινκιέρι, τον Νίκο Ζήση και τον Ντάνιελ Χάκετ.

Ο άλλοτε ΝBAer (Χιτ 2004-10, Ουόριορς 2010-12, Σίξερς 2012-13, Μπλέιζερς 2013-15) και πρωταθλητής του μαγικού κόσμου το 2006 με την ομάδα του Μαϊάμι εξήγησε πώς η Μπάμπεργκ θα επιδιώξει να φανεί αφιλόξενη στον Ολυμπιακό και να αυξήσει σε 4-0 το σερί που τρέχει επί των Πειραιωτών σε γερμανικό έδαφος, ενώ στάθηκε και στο πολύ δυνατό ρόστερ που διαθέτει η παρέα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη.

Τέλος, ο Ντορέλ Ράιτ ανέσυρε και μία ιστορία από το χρονοντούλαπο και θυμήθηκε πώς οι Χιτ των Σακίλ Ο' Νιλ και Ντουέιν Ουέιντ κατέκτησαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ το 2006 κι έδωσαν την ευκαιρία στον παλαίμαχο σέντερ να... αναγκάσει τον Πατ Ράιλι να γίνει "χορευτής".

Πώς είναι η ζωή στην "Freak City";

"Είμαι ακόμα νέος στην πόλη, ταξιδεύουμε συχνά και οπότε δεν είχα πολλές ευκαιρίες για να την... εξερευνήσω. Είναι μία όμορφη πόλη από όσο έχω δει και οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ καλοί κι εξυπηρετικοί".

Αντιμετώπισες προβλήματα προβλήματα προσαρμογής;

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι νέα για εμένα, τόσο εντός, όσο κι εκτός του γηπέδου. Είχα περάσει όλη μου την ζωή στις ΗΠΑ και μετά το πέρασμά μου από την Κίνα και την σύντομη παραμονή μου στη Βοσνία Ερζεγοβίνη βρέθηκα εδώ. Το επιτελείο της ομάδας κάνει σπουδαία δουλειά και με βοηθάει σε οτιδήποτε χρειαστώ εκτός του γηπέδου. Οσον αφορά εντός του γηπέδου, το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι δυνατό και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με το NBA. Δεν πρέπει στιγμή να αφήνεις το πόδι σου από το γκάζι, γιατί οι αντίπαλοι θα σε τιμωρήσουν πολύ γρήγορα".

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος φημίζεται για την έμφαση που δίνει στην τακτική;

"Δείχνει μεγάλη προσοχή στην προετοιμασία ενός αγώνα και θέλει οι παίκτες του ακολουθούν το πλάνο στην εντέλεια. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστώ και να το μάθω. Ειδικά, αν σκεφτείς πως ήρθα εδώ μεσούσης της σεζόν και δεν είχα πολύ χρόνο για να προπονηθώ μαζί με την ομάδα, καθώς ταξιδέψαμε σε τόσα πολλά μέρη. Ο Αντρέα Τρινκιέρι, όμως, είναι ένας σπουδαίος προπονητής που ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσει και κάνει τους παίκτες του καλύτερους".

Ράιτ: "Έτσι με προετοίμασαν οι Ζήσης και Χάκετ γα τον Ολυμπιακό"
EASYCREDIT BBL

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το "κλειδί" για να πάρετε τη νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Πιστεύω πως, όπως, σε κάθε παιχνίδι το κλειδί θα είναι η άμυνα. Οσο πιο καλοί είμαστε στην άμυνα, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχουμε και στην επίθεση. Πιστεύω πως έτσι θα είμαστε περισσότερο εύστοχοι. Είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσουμε να απειλήσουμε και με σουτ τριών πόντων τον Ολυμπιακό".

Ο Ολυμπιακός έχει 0/3 στη Βαμβέργη. Πιστεύεις πως η παράδοση σάς δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα;

"Είναι πάντα σημαντικό να παίζεις στην έδρα σου. Ειδικά όταν η ομάδα σου, έχει φιλάθλους σαν τους δικούς μας. Μας δίνουν πολλή ώθηση., αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα έχει έξτρα κίνητρο για να μας νικήσει. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ώστε να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση".

Ο Ολυμπιακός πριν από λίγες ημέρες ηττήθηκε από την ΑΕΚ στην Stoiximan.gr Basket League αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Πιστεύεις πως θα έχει έξτρα κίνητρο απέναντί σας;

"Κάθε ομάδα θέλει να επιστρέφει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από μια ήττα. Σίγουρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι για την EuroLeague. Κάθε ομάδα στην EuroLeague έχει κίνητρο, γιατί έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίζει τους καλύτερους".

Πόσο σημαντικός είναι για την Μπάμπεργκ ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη;

"Σίγουρα είναι σπουδαίοι παίκτες και με την ποιότητα και την εμπειρία τους κάνουν την ομάδα τους καλύτερη. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει πολλούς καλούς παίκτες και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στον Σπανούλη και στον Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες πρώτης ποιότητας σε όλες τις θέσεις και ειδικά στις θέσεις των ψηλών έχει μεγάλη ποιότητα".

Ο Νίκος Ζήσης και ο Ντάνιελ Χάκετ σάς έχουν πει κάτι για τον Ολυμπιακό;

"Γνωρίζουν πολύ καλά την ομάδα και ειδικά ο Ντάνιελ είναι εξοικειωμένος με πολλούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οπως συνέβη όμως και στη δική μας ομάδα ο Ολυμπιακός έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ του. Είναι μια νέα σεζόν Αυτό που μας είπαν είναι πως όσον αφορά το μπάσκετ στην Ελλάδα, υπάρχει πολύ πάθος και αυτό πρέπει να περιμένουμε και από τον Ολυμπιακό".

Ράιτ: "Έτσι με προετοίμασαν οι Ζήσης και Χάκετ γα τον Ολυμπιακό"
BROSE BAMBERG

Πώς είναι η συνεργασία σου μαζί τους:

"Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που είμαι στην ίδια ομάδα μαζί τους. Είναι ηγέτες και γνωρίζουν πολύ καλά την EuroLeague. O Νίκος έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια και αυτό είναι κάτι το εντυπωσιακό. Καταλαβαίνεις πως γνωρίζει τι χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία".

Πώς σου φαίνεται το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague;

"Η όλη εμπειρία στην EuroLeague για εμένα είναι καινούρια. Οπότε είναι δύσκολο να συγκρίνω το νέο format με το προηγούμενο. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι πολύ απαιτητικό. Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει αφήνει περιθώριο για να διαλείμματα ή να έχεις πολλές μέρες για ξεκούραση, οπότε πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος. Ο αριθμός των αγώνων είναι παρόμοιος με εκεινων στο ΝΒΑ, αλλά η διαφορά είναι πως οι ομάδες δεν έχουν δικά τους αεροπλάνα. Οπότε όταν χρειάζεται να ταξιδέψεις, καταναλώνεις πολλή ενέργεια. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχουμε να δώσουμε πέντε παιχνίδια σε διάστημα δώδεκα ημερών. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα".

Τι θα σε κάνει χαρούμενο στο τέλος της σεζόν;

"Η επιτυχία. Θα έλεγα ψέμματα, αν απαντούσα κάτι άλλο. Είναι ανταγωνιστικός και θέλω να νικάω. Αυτή την στιγμή θέλω η ομάδα μου κάθε μέρα να βελτιώνεται. Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την διαδικασία, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Θα είμαι χαρούμενος, αν έχω συμβάλλει στην επιτυχία της ομάδας κι έχω βοηθήσει τους συμπαίκτες μου".

Αγωνίστηκες για πολλά χρόνια στο NBA και το 2006 κατέκτησες το πρωτάθλημα με τους Χιτ. Θυμάσαι κάποια ιστορία από τους Σακίλ Ο' Νιλ και Ντουέιν Ουέιντ;

"Αυτό που θέλω να πω αρχικά είναι πως είναι απίστευτοι αθλητές και ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που υπήρξα συμπαίκτης τους. Ο Σακ είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών. Το 2006 βρεθήκαμε να χάνουμε στη σειρά των τελικών με 0-2 από τους Μάβερικς, αλλά επιστρέψαμε και κατακτήσαμε τον τίτλο με 4-2. Μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές ήταν όταν κατά την διάρκεια ενός πάρτι στο Μαϊάμι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Σακ πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να ραπάρει. Ακόμα και ο Πατ Ράιλι συμμετείχε σε αυτό, καθώς άρχισε να δείχνει τις χορευτικές του κινήσεις. Ο Σακ ήταν τρελός. Ηταν πολύ ωραία. Επίσης, έχω ακόμα επαφή με τον D-Wade".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ