EUROLEAGUE

"Ο Παναθηναϊκός παίζει σαν στρατός!"

"Ο Παναθηναϊκός παίζει σαν στρατός!"

Ο Έτορε Μεσίνα μιλάει στο Euroleague Greece για τον Παναθηναϊκό, για τη φάση που είναι η ΤΣΣΚΑ και για όσα χρωστά στον Θοδωρή Παπαλουκά, πριν το τζάμπολ της σειράς (Τετάρτη 16/4, 19.00, NovaSports2).

Για να μπείτε στο μυαλό της ΤΣΣΚΑ και να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνεται τη σειρά των play offs με τον Παναθηναϊκό, αρκεί να σας πούμε πως το αφεντικό της "ομάδα του στρατού", Αντρέι Βατούτιν είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας ότι πριν την πρόκριση στο Final Four δεν θα ασχοληθεί με τα συμβόλαια -και των επέκταση αυτών.

Για να έχετε μια ακόμα πιο ξεκάθαρη εικόνα, το Εuroleague Greece ζήτησε από τον Έτορε Μεσίνα να... μεταφέρει το κλίμα. Με το δικό του μοναδικό τρόπο, εξήγησε πως οι Ρώσοι δεν έχουν άλλη επιλογή από την πρόκριση.

Η πρώτη σας αντίδραση όταν μάθατε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει τελικά τον Παναθηναϊκό κι όχι τον Ολυμπιακό στα playoffs;

''Σκέφτηκα ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για τους αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό, αντί να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό''.

Μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, ο Άαρον Τζάκσον έγραψε στο Twitter ότι η ήττα μπορεί να είναι μεταμφιεσμένη ευλογία! Εν τέλει, ο αποκλεισμός βοήθησε την ΤΣΣΚΑ; Ήταν κάτι σαν έξτρα κίνητρο για εσάς;

''Σίγουρα μιλάμε για δυο διαφορετικές διοργανώσεις, το ρωσικό κύπελλο και την Euroleague. Ίσως ήταν όντως ένα έξτρα κίνητρο''.

Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε ένα απαιτητικό TOP-16 με ρεκόρ 12-2. Τι είναι αυτό που κάνει την ομάδα σας τόσο αποτελεσματική; Μπορούμε να μιλήσουμε για διαφορετική και καλύτερη ΤΣΣΚΑ συγκρίνοντας τους αγώνες στη regular season και το TOP-16;

''Είναι φυσιολογικό να βελτιώνεσαι στα τέλη της χρονιάς, σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζεις στις αρχές της σεζόν. Δουλεύεις μήνες, οι παίκτες δουλεύουν μαζί, μαθαίνουν τα συστήματα, μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Επομένως το στοιχείο της έκπληξης έχει να κάνει κυρίως με τις ομάδες που δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης σε αυτή τη φάση της χρονιάς! Μερικές φορές συμβαίνει για λόγους χημείας κι έπειτα από τραυματισμούς. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν''.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στη Μόσχα ως αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις όμως ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος από την ΤΣΣΚΑ χωρίς τους Κάιλ Χάινς, Σόνι Ουίμς! Τι σημαίνει αυτή η νίκη για την ομάδα σας κατά τη διάρκεια της σεζόν;

''Νομίζω πως ήταν απλώς μια νίκη όπου παίξαμε ως ομάδα. Δείξαμε ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε σε κανέναν αντίπαλο! Ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε κακή βραδιά, ακόμα κι αν έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Σίγουρα αυτή η νίκη μας έδωσε κίνητρο ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας''.

"Ο Παναθηναϊκός παίζει σαν στρατός!"

"Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε κόντρα στη Ρεάλ ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κανέναν αντίπαλο"

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε;

''Νομίζω πως οι τραυματισμοί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς όπως οι περισσότερες ομάδες, είχαμε πολλά προβλήματα όσον αφορά τη συνοχή του ρόστερ. Στο τέλος της ημέρας, νομίζω πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία''.

Αυτή είναι η έκτη σας σεζόν στον πάγκο της "ομάδα του στρατού". Ποια είναι η διαφορά της φετινής έκδοσης συγκριτικά με εκείνες των προηγούμενων χρόνων;

''Οι ομάδες είναι διαφορετικές, οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, το κλαμπ είναι διαφορετικό... Σίγουρα πολλά πράγματα δεν είναι ίδια σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες αφού υπάρχουν αλλαγές κάθε χρόνο. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Είναι απλώς η εξέλιξη της ζωής''.

Ο οργανισμός τίμησε τον Θοδωρή Παπαλουκά κατά τη διάρκεια της σεζόν ενώ ο Παπαλουκάς είπε ότι πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στην ΤΣΣΚΑ υπό τις οδηγίες του Μεσίνα. Τι έχει να πει ο κόουτς Μεσίνα για τον Παπαλουκά;

''Χρωστάω πολλά στον Θοδωρή Παπαλουκά! Έμαθα πολλά από αυτόν, ήταν πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι μαζί του. Πάντα όταν ο Τεό ήταν στο παρκέ μαζί με τους άλλους παίκτες-πρωταθλητές της ΤΣΣΚΑ, ένιωθα ότι είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσουμε! Το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάτι που θα μας εκπλήξει. Είτε ήταν πάσα, είτε κλέψιμο, είτε καλάθι. Είναι ένας παίκτης κι ένας άνθρωπος που είχε τεράστια επιρροή στη ζωή μου και στην καριέρα μου! Είμαι ευγνώμων για αυτό!''.

"Ο Παναθηναϊκός παίζει σαν στρατός!"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε τεράστια επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του ''Έκτορα''

Και τώρα ο Παναθηναϊκός. Έχετε κοουτσάρει την ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και του Πεδουλάκη, ποτέ όμως απέναντί στον κόουτς Αλβέρτη. Τι ομάδα περιμένετε να βρείτε απέναντί σας;

''Περιμένω να βρω τον συνηθισμένο Παναθηναϊκό! Μια ομάδα με παράδοση, που παίζει δυνατά και με εξυπνάδα, που δεν εξαρτάται από κάποιον συγκεκριμένο παίκτη αλλά παίζει σαν… στρατός, που παλεύει από το πρώτο λεπτό''.

Η γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό και την πορεία του ως τώρα στην Euroleague; Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το κλειδί σε αυτή τη σειρά των playoffs κόντρα στην ελληνική ομάδα;

''Υπάρχουν πολλά κλειδιά σε κάθε σειρά. Η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα μείνει προσηλωμένη στο στιλ της, θα παίξει καλύτερη άμυνα και θα ελέγξει τα ριμπάουντ, σίγουρα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει''.

Η ΤΣΣΚΑ έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη regular season, σε Final-4, στον τελικό της Euroleague και πλέον καλείται να το κάνει στα playoffs. Τι κάνει αυτή τη σειρά τόσο ξεχωριστή;

''Η σειρά είναι σπουδαία αφού έχουμε παίξει σε πολλούς τελικούς. Τα τελευταία 10-12 χρόνια, ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον σε πολλούς σπουδαίους αγώνες κι έγιναν μέρος της ιστορίας της Euroleague''.

Θα ήθελα το σχόλιό σας για τα υπόλοιπα ζευγάρια των playoffs.

''Δεν έχω ιδέα! Έχω τόσα πολλά πράγματα να σκεφτώ για τη δική μου σειρά ώστε να αγχωθώ και να προβληματίζομαι για τις άλλες σειρές''.

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ