EUROLEAGUE

Μενσά-Μπονσού: "Έχω γίνει κι εγώ πόστερ"

Μενσά-Μπονσού: "Έχω γίνει κι εγώ πόστερ"

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού μιλά στο Euroleague Greece για τη συνάντηση του Παναθηναϊκού με τη Γαλατάσαραϊ, την απόφαση των Τούρκων να χάσουν πέρυσι το πρωτάθλημα στα χαρτιά και την ΑΕΚ που "μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη ομάδα".

Είναι από τους πιο θεαματικούς παίκτες που αγωνίζονται στην ελληνική λίγκα. Και αν μη τι άλλο, έχει προσφέρει ουσία και θέαμα και σε άλλα πρωταθλήματα. Όπως έχει κάνει... πόστερ και πολλούς αντιπάλους του. Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού μιλά στο Euroleague Greece για όσα τον αφορούν, ενώ σχολιάζει τη συνάντηση της Γαλατάσαραϊ με τον Παναθηναϊκό και δίνει τα υπέρ και τα κατά της κάθε ομάδας.

Έχεις παίξει στο ΝΒΑ, σε κάθε... γωνιά της Ευρώπης και, εσχάτως, στην Ελλάδα. Νιώθεις κάπως σαν πολίτης του κόσμου;

"Σίγουρα, ναι! Σέβομαι το μπάσκετ σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω παίξει ακόμα στο πρωτάθλημα Καναδά (γέλια)! Ίσως επειδή το καναδικό μπάσκετ δεν είναι ακόμα τόσο καλό. Σοβαρά τώρα, είχα την ευκαιρία να δω πώς παίζεται το άθλημα σε διάφορα μέρη του κόσμου και αυτό με βοηθάει στο να προσαρμοστώ σε διαφορετικά στιλ και να διευρύνω τους ορίζοντές μου εντός κι εκτός γηπέδων. Επομένως, εκτιμώ πολύ όλες αυτές τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν ως τώρα".

Τα τελευταία χρόνια δεν έμεινες παραπάνω από έναν χρόνο σε κάποια ομάδα. Το επιδίωξες ή απλώς έτυχε;

"Δεν θα έλεγα πως είναι ζήτημα προτίμησης. Απλώς, είναι ο τρόπος που δουλεύει το σύστημα. Δεν το επιδίωξα. Απλώς συμβαίνει. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έμενα σε μια ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσα".

Τι διαφορετικό έχει η ΑΕΚ σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες σου;

"Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Διαφορετική οργάνωση, διαφορετικοί φίλαθλοι, άλλο στιλ μπάσκετ και, φυσικά, διαφορετική χώρα... Μπορείς να βρεις πολλές διαφορές. Καμία ομάδα δεν μοιάζει με κάποια άλλη".

Πολλοί πιστεύουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα με εσένα, τον Ίνγκλις, τον Χέρστον, τον Ντελινινκάιτις και τα υπόλοιπα παιδιά...

"Το ίδιο κι εγώ. Νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες. Αν, ακριβώς, βρούμε τη χημεία μας και κάνουμε αυτά που μπορούμε στο παρκέ, θα γίνουμε πολύ επικίνδυνη ομάδα!

Βλέπεις ξανά τα καρφώματα σου στο YouTube;

"Όχι! Ο μικρός αδελφός μου συνήθως μου στέλνει λινκ με καρφώματα και οτιδήποτε άλλο. Αν μου στείλει κάτι, θα το δω".

Οι φίλοι της ΑΕΚ σε έχουν λατρέψει και για τα καρφώματα σου. Αλήθεια, έχεις γίνει εσύ... πόστερ;

"Ναι, μια-δυο φορές κάρφωσαν μπροστά μου! Ξέρεις, είναι ο κανόνας. Όποιος προσπαθήσει να μπλοκάρει, μπορεί να γίνει πόστερ. Εγώ, λοιπόν, δεν φοβάμαι να δοκιμάσω να μπλοκάρω".

Πάμε και στα της Γαλατάσαραϊ. Τι αναμνήσεις έχεις από την περσινή παρουσία σου στην Τουρκία;

"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Φτάσαμε ως τα playoffs, όμως χάσαμε από την Μπαρτσελόνα. Εν τούτοις, ήταν η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα πέρασε από το TOP-16. Ήταν σπουδαία υπόθεση για εμάς. Η χρονιά δεν τελείωσε κανονικά όμως μπορείς να κερδίσεις πράγματα από κάθε σεζόν. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα άλλαξε πολύ μέσα στη χρονιά και παρ' όλα αυτά φτάσαμε ως το τέλος της διαδρομής (σ.σ. τελικοί με στη Φενέρ), μαζί και στο TOP-8 της Euroleague. Είχαμε την καλύτερη πορεία από τις άλλες ομάδες της Τουρκίας. Γενικώς, νομίζω πως ήταν μια πετυχημένη σεζόν".

Μενσά-Μπονσού: "Έχω γίνει κι εγώ πόστερ"

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Εργκίν Αταμάν; Τελευταία βρέθηκε στο προσκήνιο, για λάθος λόγους.

"Εμένα δεν μου έχει κάνει κάτι (γέλια)! Λοιπόν, δεν θέλω να κρίνω κανέναν εκτός παρκέ. Έπαιξα για τον κόουτς Αταμάν αρκετές φορές. Δεν έχω κανένα ζήτημα μαζί του".

Πώς έζησες την απόφαση της διοίκησης να μην παίξετε στον τελευταίο τελικό με τη Φενέρ, χάνοντας έτσι το πρωτάθλημα στα χαρτιά;

"Προφανώς, εμείς ως παίκτες θέλαμε να μπούμε στο γήπεδο, άλλα ο οργανισμός και ο πρόεδρος είπαν όχι. Πίστεψέ με, ήταν πολύ δύσκολο… Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Φενέρ και να γίνουμε πρωταθλητές! Η ομοσπονδία της Τουρκίας δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και γυρίσαμε σπίτια μας. Κανένα Game 7. Ήταν δύσκολο, ωστόσο συνέβη".

Παρακολουθείς την πρώην ομάδα σου;

"Μιλάω συνέχεια με τον Αρόγιο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν ψάχνω στο ίντερνετ για να δω τα σκορ της Γαλατά".

Φαίνεται πάντως ότι η Γαλατάσαραϊ έχει βρει τον τρόπο να ξεπερνά τα προβλήματά της, αφού έχει ήδη ρεκόρ 2-2 στο TOP-16.

"Είναι μπάσκετ, φίλε. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε επαγγελματίες. Δεν πρέπει να βγαίνουν τα προβλήματά στο παρκέ. Το μπάσκετ πρέπει να είναι η ανακούφισή σου, σε τέτοιες περιπτώσεις. Βγαίνεις στο παρκέ και κάνεις το παιχνίδι σου".

Η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό, φέτος;

"Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα. Πάντα ήταν. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πώς θα παίξει κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, όμως είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμος. Είναι σκληρή ομάδα, έχει ταλέντο και πολλούς βετεράνους".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ