EUROLEAGUE

Ξανθόπουλος: "Δεν είναι μεγαθήριο η Λαμποράλ"

Ξανθόπουλος: "Δεν είναι μεγαθήριο η Λαμποράλ"

Πρόσωπο ανάλογο με εκείνο του β' ημιχρόνου κόντρα στη Λιέτουβος, πρέπει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός για να φύγει με το "διπλό" από τη Βιτόρια, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο Euroleague Greece. Τι είπε για τη μεγάλη νίκη της Ομπραντόιρο επί της Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου

Στο Euroleague Greece μίλησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ στη Βιτόρια.

Ο 31χρονος άσος της Ομπραντόιρο ξεκαθάρισε πως η Λαμποράλ θα παρουσιαστεί καλύτερη από το παιχνίδι του α' γύρου, αλλά δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, που στηρίζεται η Λαμποράλ, το κατάμεστο γήπεδο αλλά και η σημαντική νίκη της Ομπραντόιρο επί της Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Βασίλη Ξανθόπουλου...

Βασίλη, παίζεις στην Ισπανία, παρακολουθείς παιχνίδια, μιλάς με ανθρώπους. Ποια είναι η άποψη σου για την Λαμποράλ Κούτσα;

"Η Λαμποράλ βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, δεν είναι ακόμα όμως έτοιμη, λόγω των τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν. Σίγουρα θα εμφανιστεί καλύτερη απ' ότι στην Κύπρο, καθώς τότε είχαν μόνο 8 παίκτες στη διάθεσή τους κι έπαιζαν συνεχώς ζώνη. Ωστόσο, αναμφίβολα δεν είναι μεγαθήριο. Στηρίζει πολλά στον Νοτσιόνι που δεν θα παίξει, αλλά και στον Πλέις ο οποίος φέτος είναι πολύ καλός κι έχουν δημιουργηθεί πολλά plays πάνω του. Ο Γάλλος ο Ερτέλ έχει ανέβει πολύ, ενώ και ο Χοτζ παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Από την άλλη, ο Σαν Εμετέριο είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και βοηθάει πολύ επιθετικά".

Τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να περάσει νικηφόρα από εκεί;

"Πρόκειται για μία δύσκολη έδρα. Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο γιατί και το όνομα του Παναθηναϊκού είναι μεγάλο και όλοι θα θέλουν να δουν έναν τέτοιο αγώνα. Πιστεύω πως αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε δεν θα έχει πρόβλημα".

Τι εννοείς;

"Ότι θα πρέπει να δείξει πρόσωπο ανάλογο με αυτό στο β' ημίχρονο του αγώνα με τη Λιέτουβος. Να παίξει καλή άμυνα και να έχει αυτοπεποίθηση στην επίθεση του σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας".

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πείσει, με δεδομένα και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε...

"Δεν ξεκίνησε καλά η προετοιμασία του Παναθηναϊκού με τους τραυματισμούς και τους καταπονημένους παίκτες. Ο Ρόκο επέστρεψε και δεν είναι ακόμα ο Ούκιτς που όλοι ξέρουμε. Από την άλλη, ο Στεφάν Λάσμε είναι βαρόμετρο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Απ' ότι ξέρω, δύσκολα θα αγωνιστεί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, μπορεί να καλύψει το κενό ενός παίκτη".

Άρα τι θα πρέπει να προσέξει;

"Το ρυθμό γιατί με μία ισπανική ομάδα παίζει, άρα θα πρέπει να προσέξει το γεγονός ότι η Λαμποράλ γιατί τρέχει πολύ. Μερικές φορές παίζει και σε κόντρα ρυθμό και χρησιμοποιεί τον Πλέις στο low post. Επίσης να προσέξει την άμυνα στον Πλέις. Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στους κοντούς, στην κυκλοφορία της μπάλας".

Κάνατε μία μεγάλη νίκη με την Ομπραντόιρο, νικώντας την Μπαρτσελόνα. Περιμένατε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, από τη στιγμή μάλιστα που ήσασταν στο 1-5;

"Ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, το οποίο μάλιστα πήραμε και σχετικά εύκολα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις, δουλεύουμε σκληρά και συνεχίζουμε. Αυτή η νίκη δεν άλλαξε ουσιαστικά τίποτα... Είχαμε μία νίκη, απλά φτάσαμε τις δύο. Το θέμα είναι να έχουμε συνέχεια από εδώ και πέρα, ούτως ώστε να κάνουμε κι άλλες νίκες".

Όμως στο Σαν Σεμπαστιάν έχει γίνει θέμα, αυτή η νίκη επί της Μπαρτσελόνα, έτσι δεν είναι;

"Φυσικά, η πόλη δεν είναι πολύ μεγάλη, αγαπάει το μπάσκετ και αυτό το αποτέλεσμα προκάλεσε αίσθηση. Το χάρηκαν όλοι, μας σταματούν στο δρόμο και μας λένε μπράβο".

Εσύ χαίρεσαι τη διαμονή σου εκεί;

"Ναι! Είναι πολύ όμορφα και ήσυχα. Μας αρέσει εδώ (σ.σ. έχει μετακομίσει η σύζυγος και το παιδάκι τους), χωρίς κίνηση, χωρίς καυσαέριο, είναι ωραία. Να μην έβρεχε και τόσο συχνά θα ήταν ακόμα πιο τέλεια! Βέβαια, τις τελευταίες 20 ημέρες έχει βρέξει μόλις 5 ημέρες, οπότε δεν παραπονιόμαστε".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ