EUROLEAGUE

Γιαννόπουλος: "Πίστη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό"

Γιαννόπουλος: "Πίστη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό"

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αναλύει για το Euroleague Greece τους αγώνες Ολυμπιακός-Μάλαγα και Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα. Τι λέει για το τρανζίσιον των Καταλανών και τους ψηλούς των Ανδαλουσιάνων, αλλά και για Διαμαντίδη, Σπανούλη, Όλεσον, Ντράγκιτς

Ελληνοϊσπανικές κόντρες αυτή την εβδομάδα στην Euroleague και ζητήσαμε από το Χάρη Γιαννόπουλο να μας πει την άποψη του για το Ολυμπιακός-Μάλαγα και το Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα.

Ποιος ήταν άλλωστε πιο ειδικός; Ο 25χρονος φόργουορντ αφενός έχει αντιμετωπίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος τόσο τη Μάλαγα όσο και την Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Μανρέσα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στους δύο "αιώνιους".

Μετά από σχεδόν 5 μήνες στην Μανρέσα, ο Χάρης Γιαννόπουλος αντιμετώπισε και τις δύο ομάδες στην ισπανική λίγκα, παρακολουθεί Ευρωλίγκα, ενημερώνεται για τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οπότε είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσει στο Euroleague Greece το τι μέλλει γενέσθαι εν όψει των αγώνων της Πέμπτης (Ολυμπιακός-Μάλαγα) και Παρασκευής (Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα), ξεκαθαρίζοντας πως έχω "πίστη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, θεωρώ ότι τα παιχνίδια θα έρθουν άσοι".

"Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πιο εύκολο έργο αυτή την εβδομάδα. Μπορεί η Μάλαγα να είναι καλύτερη από πέρσι, αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ δεν θα έχει πρόβλημα με τα ματς απ των Ισπανών. Η Μάλαγα θα είναι λίγο πιο κουρασμένη, δεν μπορείς να ξεκουράσεις εδώ παίκτες στις εγχώριες υποχρεώσεις", σχολίασε ο 25χρονος άσος και συνέχισε:

"Πιστεύω ότι ο Ντράγκιτς κάνει τη διαφορά, πιέζει στην άμυνα, είναι πολύ επιθετικός με τα ντράιβ του και κερδίζει πολλά φάουλ. Αν και η Μάλαγα πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα στους ψηλούς και είναι καλύτερος. Αν ο Σπανούλης είναι ΟΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα η ελληνική ομάδα".

Τι λέει όμως για τις συνεχόμενες ήττες του Ολυμπιακού μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου; " Για τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι ήταν δικαιολογημένη η κοιλιά που έκανε ο οποίος έχασε και από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο και μετά έκανε κάποιες συνεχόμενες ήττες. Ήταν φυσιολογικό αυτό που έγινε μετά από ένα μεγάλο σερί που είχε. Δεν νομίζω ότι θα μείνει εκτός πλέι οφ και γι' αυτό το λόγο κιόλας δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να αντιδράει και πως να κερδίζει σημαντικά παιχνίδια".

Γιαννόπουλος: "Πίστη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό"

"Προσοχή στο γρήγορο τέμπο της Μπαρτσελόνα"

Μία ημέρα αργότερα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του ίδιου ομίλου και ο Χάρης Γιαννόπουλος στέκεται σε δύο σημεία: στο τρανζίσιον της Μπαρτσελόνα και στις ανάσες που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο τέλος.

"Η Μπαρτσελόνα έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό αισθητά. Ξεκίνησε άσχημα σε Ισπανία και Ευρωλίγκα, αλλά σταδιακά κατάφερε με την επάνοδο και του Μπραντ Όλεσον να βρει ισορροπίες. Βοηθήθηκαν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ έδωσε και ανάσες στον Μαρσελίνιο (Χουέρτας) ο οποίος είχε σηκώσει το βάρος", σχολίασε για σπεύσει να συμπληρώσει:

"Αν έχει κάπου πρόβλημα ο Παναθηναϊκός θα είναι στις ανάσες, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει 10-12 παίκτες που μπορούν να μπουν στο παρκέ και να παίξουν για αρκετή ώρα, δίνοντας σημαντικές λύσεις. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έχει μικρότερο ροτέισον και σημαντικό ρόλο θα παίξει πόσο φρέσκος θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να ανακόψει το πικ εν ρολ του Διαμαντίδη και μένει να δούμε αν θα το αντιμετωπίσει με τον Ντόρσεϊ ή τον Τόμιτς. Η ισπανική ομάδα παίζει σε πολύ γρήγορο τέμπο και τρέχει με ευκολία στον αιφνιδιασμό, όπου σουτάρει και πολλά τρίποντα (εκτός από τα λέι απ). Αυτό θα πρέπει να περιορίσει ο Παναθηναϊκός και να επιβάλει το δικό του ρυθμό με όπλο την έδρα και την άμυνα του. Στο τρανζίσιον είναι καλύτερη η ισπανική ομάδα, ενώ στο 5 εναντίον 5 ο Παναθηναϊκός".

Πλέον, ο Παναθηναϊκός δείχνει σημάδια ανάκαμψης και είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Έλληνα άσο: "Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού δείχνει να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι νίκες επί του Ολυμπιακού. Έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν ξέρω αν είναι θέμα δουλειάς ή αυτοπεποίθησης αλλά είναι πολύ διαφορετικός και μοιάζει στον Παναθηναϊκό που είχαμε συνηθίσει στην Ευρωλίγκα".

"Θα πετύχουμε τους στόχους μας"

Η Μανρέσα βρίσκεται στην 15η θέση στην βαθμολογία της Liga Endesa, δύο νίκες πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και την περασμένη Κυριακή πήρε σημαντική νίκη επί της Τενερίφης, με τον Έλληνα παίκτη να σκοράρει 12 πόντους και να μαζεύει 3 ριμπάουντ.

"Είμαστε μία νεαρή ομάδα που προσπαθούμε για το καλύτερο", τονίζει και σπεύσει να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του: "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δύο νίκες πάνω από τον υποβιβασμό, αλλά θεωρώ ότι θα πετύχουμε σχετικά εύκολα το στόχο μας. Στα τελευταία 3 παιχνίδια, έχουμε αναπτύξει μεγαλύτερη χημεία και παίξαμε όπως θέλαμε με Γκραν Κανάρια, Βαλένθια και Τενερίφη. Το σημαντικό για εμάς είναι να μην χάσουμε άλλα παιχνίδια στην έδρα μας και να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε θα φανεί στο μέλλον" .

Και ο ίδιος όμως αρχίζει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας του: "Πρωταρχικός στόχος ήταν να συνηθίσω σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού. Προερχόμουν από μία σεζόν, ουσιαστικά χωρίς παιχνίδια και μου ήταν δύσκολο να συνηθίσω σ' αυτό το στυλ που παίζουν εδώ στην Ισπανία. Ο καθένας έπαιρνε την μπάλα στα 5 δευτερόλεπτα και σούταρε, εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό στο ξεκίνημα. Τώρα όμως αρχίζω να βρίσκω τα πατήματά μου και ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια".

Για τη ζωή στην Καταλονία, σχολίασε: "Η κόντρα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Εδώ στην Καταλονία, πάνε σε καφετέριες και βλέπουν τους αγώνες της Ρεάλ με την ελπίδα να την δουν να χάνει, ενώ πανηγυρίζουν τα καλάθια των αντιπάλων ομάδων. Σε προσωπικό επίπεδο, στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τώρα πια συνήθισα. Με βοήθησε σ' αυτό και η κοπέλα μου που βρέθηκε εδώ μαζί μου".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ