EUROLEAGUE

Ερτέλ: "Θρυλικός παίκτης ο Διαμαντίδης"

Ερτέλ: "Θρυλικός παίκτης ο Διαμαντίδης"

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να δώσει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες του στο ΤΟΡ 16 κόντρα στην Εφές κι ο "εγκέφαλος" των Τούρκων, Τομά Ερτέλ, μιλάει αποκλειστικά στο Euroleague Greece

Η συμβολή του Τομά Ερτέλ στο παιχνίδι της Εφές είναι μεγάλη. Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που είναι πρώτος σκόρερ των Τούρκων και πρώτος σε ασίστ. Εκτέλεση κι οργάνωση περνάνε από τα χέρια του κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από πέρσι το χειμώνα που αποκτήθηκε δείχνει να έχει βρει τον παίκτη που οδηγήσει την Εφές στους τίτλους.

Το βράδυ της Παρασκευής (12/2) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ομάδα της Κωνσταντινούπολης σε έναν αγώνα που ίσως κρίνει πολλά για την πορεία των δύο ομάδων στο θεσμό. Το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι και πάλι αυτό που θα δώσει το ρυθμό στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όμως οι Τούρκοι δηλώνουν προετοιμασμένοι.

Λίγες ώρες πριν από αυτό το σπουδαίο παιχνίδι ο Τομά Ερτέλ μίλησε στο Euroleague Greece και αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα κρίνουν τον τελικό νικητή, "έπλεξε" το εγκώμιο του "θρύλου", Δημήτρη Διαμαντίδη και του "ΝΒΑερ" Νικ Καλάθη, ενώ μίλησε και για την "καυτή" ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Ερτέλ: "Θρυλικός παίκτης ο Διαμαντίδης"

Λίγες ώρες πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό τι είναι αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο για το ματς;

" Σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δυνατό και έμπειρο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας στην Αθήνα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να βγάλουμε συνεργασίες μέσα στο παρκέ ώστε να φτάσουμε στην νίκη".

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να γίνει για να φτάσει η Εφές στη νίκη;

" Νομίζω είναι η άμυνα. Θέλουμε να παίξουμε σκληρή και πιεστική άμυνα, θέλουμε να τους περιορίσουμε και να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να βγάλουμε ενέργεια και ελπίζουμε να είμαστε σε καλή μέρα στην επίθεση. Το "κλειδί" πάντως είναι η άμυνα και πρέπει να βγάλουμε "σκληράδα" στο παιχνίδι μας ώστε να τα καταφέρουμε".

"Να περιορίσουμε 3D και Καλάθη"

Θα αντιμετωπίσεις για ακόμα μία φορά τους Διαμαντίδη και Καλάθη. Ποια είναι η άποψη σου γι αυτούς;

" Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρυλικός παίκτης, ένας θρύλος για την Euroleague, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έχει γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι καταπληκτικός παίκτης και τον σέβομαι απεριόριστα. Ο Καλάθης είναι επίσης σπουδαίος παίκτης, έχει εμπειρία στο ΝΒΑ και σίγουρα θα πρέπει να περιορίσουμε την δράση τους για να φτάσουμε στη νίκη".

Ερτέλ: "Θρυλικός παίκτης ο Διαμαντίδης"

Οι προπονητές σας, Ίβκοβιτς και Αγγέλου ήταν πρώην προπονητές του Ολυμπιακού. Σας έχουν πει τίποτα για την ατμόσφαιρα που θα έχει το ΟΑΚΑ;

" Ξέρω πως ήταν και οι δύο στον Ολυμπιακό, οπότε γνωρίζουν καλά το ΟΑΚΑ, αλλά δεν μας έχουν πει κάτι. Σίγουρα πριν το ματς θα μας μιλήσουν και για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στο γήπεδο. Όμως, έχω παίξει στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και ξέρω πως πρόκειται για μία δύσκολη έδρα. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δημιουργούν πάντα "ζεστή" ατμόσφαιρα και περιμένουμε να παίξουμε μπάσκετ σε ένα γεμάτο γήπεδο".

Ποιοι είναι οι στόχοι της Εφές στην φετινή Euroleague; Σκέφτεστε το Final 4;

" Αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε τόσο μακριά. Είμαστε σε μία δύσκολη θέση στον όμιλο και πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση. Θέλουμε την νίκη επί του Παναθηναϊκού και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να επιστρέψουμε στην Τουρκία με το θετικό αποτέλεσμα. Είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς. Από εκεί και πέρα, βέβαια, σίγουρα θέλουμε να προκριθούμε στο Final-Four, είναι ένας από τους στόχους μας να φτάσουμε στο Final-Four, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε σεμνά και ταπεινά, κρατώντας χαμηλούς τόνους".

Ερτέλ: "Θρυλικός παίκτης ο Διαμαντίδης"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ