EUROLEAGUE

Αρσλάν: ''Τι να πεις για τον Σπανούλη;''

Αρσλάν: ''Τι να πεις για τον Σπανούλη;''

Ο Εντέρ Αρσλάν μιλάει στο Euroleague Greece για την ανανεωμένη Γαλατάσαραϊ και την ''κατάρα'' των τραυματισμών, υποκλίνεται στον Βασίλη Σπανούλη, νοσταλγεί τον καφέ στην Γλυφάδα και ρωτάει για τον Χατζή και τον Καυκή!

Τον Μάρτιο του 2007 ο διεθνής Τούρκος γκαρντ της Γαλατά υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο ως το τέλος εκείνης της σεζόν, ανέβασε επίπεδο τους ''κυανέρυθρους'' και αποχώρησε από την Ελλάδα με high-light την εντυπωσιακή εμφάνιση (17π.) στο 79-81 επί του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ (21/04).

Ο Αρσλάν έμεινε για λίγο στη χώρα μας όμως πρόλαβε να ''δεθεί'' με τον Πανιώνιο και την Ελλάδα. Το παραδέχεται στο Euroleague Greece, μιλώντας για την αναμέτρηση της Πέμπτης ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ. Έπειτα από έξι χρόνια, ο γκαρντ της Γαλατά θυμάται ακόμα τα… βασικά ελληνικά! ''Καλησπέρα. Τι κάνεις;'' ήταν οι πρώτες κουβέντες στα ελληνικά του 30χρονου πλέι μέικερ, ο οποίος αναφέρεται με νοσταλγία σε όσα έζησε στη χώρα μας.

''Ήταν εξαιρετικά αυτά που έζησα στον Πανιώνιο! Αγάπησα την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Όλα! Ακόμα και τον καφέ στην Γλυφάδα (γέλια). Ειλικρινά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτά που πέρασα στην Ελλάδα, ούτε η γυναίκα μου που της άρεσε πολύ η Αθήνα. Αγαπώ την Αθήνα! Πάντα χαμογελώ όταν επιστρέφω στη χώρα σας. Μιλάω ακόμα με τον Περπέρογλου, όταν παίζουμε αντίπαλοι στην Euroleague ή στις Εθνικές ομάδες. Ο Στράτος είναι εξαιρετικός τύπος. Περάσαμε πολύ καλά. Ακόμα θυμάμαι τον Καυκή, τον Χατζή... Αλήθεια, τι κάνουν αυτά τα παιδιά;''. Όταν τον ενημερώσαμε ότι ο Χατζής παίζει ακόμα μπάσκετ στα 37 του, ο γκαρντ της Γαλατά δεν το πίστευε! ''Αλήθεια; Τρομερό! Πραγματικά! Ο Χατζής είναι πολύ καλός χαρακτήρας''.

Τι στο καλό γίνεται φέτος με τους τραυματισμούς στη Γαλατά; Ο Γκόρντον, ο Ντάντλι, ο Τζαγουάι, ο Ακιόλ, ο Αλντεμίρ, ο Μαρκοϊσβίλι... Όλοι τραυματίστηκαν ή ταλαιπωρούνται ακόμη από τραυματισμούς και προβλήματα υγείας!

''Πραγματικά, δεν ξέρω τι συμβαίνει! Οι συγκυρίες; Η κακή τύχη; Δεν μπορώ να το εξηγήσω! Πέρσι αντιμετωπίσαμε επίσης προβλήματα όπως το θέμα που προέκυψε με τον Ντέιβιντ Χόκινς (σ.σ. βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ) όμως φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για εμάς. Είμαστε ακόμα στις αρχές της σεζόν κι έχουν τραυματιστεί σοβαρά βασικοί παίκτες της Γαλατάσαραϊ! Νομίζω πως όλα αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς. Θέλουμε να πετύχουμε στην Euroleague και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε''.

Πως ζήσατε το πρόβλημα υγείας του Τζαγουάι; Μπήκε στην εντατική μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και συγκλόνισε όλη την Ευρώπη που στάθηκε στο πλευρό του!

''Σοκαριστήκαμε όταν το μάθαμε! Ο Νέιτ έκανε τρομερό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Euroleague. Ήμασταν έκπληκτοι και πολύ λυπημένοι με όσα ακολούθησαν. Συζήτησα μαζί του μετά τον αγώνα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπήκε στην εντατική λίγο αργότερα! Υπήρχε σύγχυση στην αρχή μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Το θετικό, πλέον, είναι πως ο Νέιτ είναι υγιής. Πρόκειται για έναν πολύ καλό και δυνατό χαρακτήρα, που ελπίζω να είναι σύντομα ξανά μαζί μας. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά!''.

Αν δεν κάνω λάθος, είχες κι εσύ ένα θέμα τραυματισμού...

''Είναι αλήθεια. Πριν από περίπου ένα μήνα είχα κάποιες ενοχλήσεις στον δεξί μηρό, έκανα μαγνητική τομογραφία όμως επέστρεψα. Αυτή τη στιγμή είμαι καλά, αισθάνομαι δυνατός''.

Πάντως μια χαρά τα πάτε στην Euroleague, με τέσσερις νίκες, δύο ήττες και δεύτερη θέση στον Γ' όμιλο, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα με τόσα προβλήματα, σωστά;

''Οι τραυματισμοί δεν είναι δικαιολογία! Σε καμία περίπτωση! Νομίζω πως έχουμε καλή ομάδα και παίκτες που θέλουν να πρωταγωνιστούν ενώ πιστεύουν ο ένας στον άλλον. Τα προβλήματα είναι πολλά όμως, όπως είπα και πριν, θέλουμε πολύ να πετύχουμε και να κάνουμε κάτι καλό στην Euroleague. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδό μας ώστε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πιστεύω πως κάνουμε καλή δουλειά σε έναν περίεργο όμιλο''.

Αρσλάν: ''Τι να πεις για τον Σπανούλη;''

Η Γαλατάσαραϊ του Εντέρ Αρσλάν έχει ρεκόρ 4-2 στον Γ' όμιλο

Που μπορεί, λοιπόν, να φτάσει φέτος η Γαλατάσαραϊ στη διοργάνωση;

''Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το TOP-16. Τα playoffs είναι μακρινός στόχος. Θα τον δούμε όταν γυρίσει ο Μαρκοϊσβίλι κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν προβλήματα τραυματισμών. Σε δυο και τρεις μήνες θα έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και καλά πράγματα στη διοργάνωση αν είμαστε υγιείς! Η Γαλατά έχει δυνατή ομάδα, απίστευτους οπαδούς και μεγάλη υποστήριξη από τη διοίκηση που θέλει να την κρατήσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Αρχή, λοιπόν, με TOP-16 και βλέπουμε''.

Επόμενος αγώνας για τη Γαλατά αυτός της Πέμπτης (28/11) με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ. Η γνώμη σου για τους πρωταθλητές Ευρώπης;

''Όπως ακριβώς το είπες... Είναι πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Euroleague! Έχει ξεκινήσει δυνατά, κέρδισε το μεταξύ μας παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη και αυτό που μπορώ να προσθέσω είναι ότι πολύ δύσκολα μπορείς να κερδίσεις αυτή την ομάδα! Ο Ολυμπιακός παίζει έξυπνο μπάσκετ, παίζει ομαδικά κι αμυντικά, μοιράζει την μπάλα ενώ οι παίκτες του γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Ειδικά οι Έλληνες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου''.

Θα έχεις και την ευκαιρία να μαρκάρεις τον Σπανούλη...

''Τουλάχιστον θα προσπαθήσω (γέλια)! Τι να πεις για τον Σπανούλη; Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είχα την ευκαιρία να δω το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάλαγα και τα μαζεμένα τρίποντα στα τελευταία λεπτά. Είναι απίστευτος!''.

Τι έχει αλλάξει στη Γαλατάσαραϊ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Abdi Ipekci;

''Έχουμε κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα. Για παράδειγμα ο Μενσά-Μπονσού μάς δίνει τρομερή ενέργεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάνει εξαιρετική δουλειά μέσα στη ρακέτα και νομίζω πως έχει ταιριάξει στο παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ. Πολλή καλή δουλειά κάνει, επίσης, και ο Χέρστον. Μας βοήθησε αρκετά κόντρα στη Σιένα (σ.σ. η Γαλατά επικράτησε 54-52) και προσαρμόζεται μέρα με τη μέρα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε στην Αθήνα''.

-Για ανταλλαγή απόψεων ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ