EUROLEAGUE

"Η κορυφή ποτέ δεν ήταν εύκολη"

"Η κορυφή ποτέ δεν ήταν εύκολη"

Μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του ΤΟΡ 16 ο Βασίλης Φραγκιάς αρθρογραφεί στο Eurolegue Greece και γράφει για τον "πράσινο" μονόδρομο ενίσχυσης και το "ερυθρόλευκο" "πολύ σκληρός για να πεθάνει"

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου της Euroleague τα χαμόγελα επέστρεψαν για τις δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπουν στο ΤΟΡ16. Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα μέσα στην Κροατία την Τσεντεβίτα δείχνοντας ότι μπορεί να είναι στις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Ο δε Ολυμπιακός έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ομάδα φτιαγμένη από σκληρό μέταλλο και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

* Γράφει ο Βασίλης Φραγκιάς

Πάμε λοιπόν να δούμε πως εξελίσσεται η κατάσταση στους δύο ομίλους ξεκινώντας από το Group του Παναθηναϊκού και τα κέρδη από το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα. Είναι σαφές στον όμιλο αυτό το προβάδισμα της Φενέρ η οποία είναι και η μόνη αήττητη ομάδα σ' αυτή τη φάση. Από εκεί και μετά η Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα καθώς κι η Εφές του Ίβκοβιτς είναι οι 2 ομάδες που φαίνεται ότι θα παλέψουν για την δεύτερη θέση που δίνει και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θα κουβαλάει στις πλάτες του την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ και θα πρέπει να ψάξει να βρει εκτός Ελλάδος ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα για την είσοδο του στην επόμενη φάση.

Στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα ο Παναθηναϊκός θύμισε κάτι από τα παλιά αφού δεν έδωσε στους Κροάτες καμία ελπίδα ότι μπορούνε να πάρουνε κάτι καλό από το παιχνίδι αυτό. Με πάρα πολύ καλούς Ραντούλιτσα και Καλάθη πήρε τους δύο βαθμούς που είχε πολλή ανάγκη αλλά και ψυχολογία για την συνέχεια. Τώρα περιμένει και την ένταξη του Χάινς στο ρόστερ του, ούτως ώστε να έχει μία επιπλέον λύση που τόσο του έλειπε από την αρχή της σεζόν με ένα ποιοτικό και γνώστη της Euroleague παίκτη με καλό σουτ και την ικανότητα να παίζει δύο θέσεις.

"Η κορυφή ποτέ δεν ήταν εύκολη"
INTIME SPORTS

Η ανάγκη της απόκτησης ενός αθλητικού σέντερ φαντάζει μονόδρομος αφού ο Κούζμιτς είναι φανερό ότι δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό που θέλει η ομάδα. Η παρουσία του Πάβλοβιτς που δεν έχει προσφέρει όσα περίμεναν οι άνθρωποι των "πρασίνων" ίσως έχει βάλει σε σκέψεις τους υπεύθυνους για την απόκτηση και ενός παίκτη στη θέση "3". Με τις προσθήκες αυτές, εάν κι εφόσον γίνουν, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει ταχύτητα και ταυτόχρονα θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες του για κάτι καλό την φετινή χρονιά. Το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο όμιλος του είναι πολύ πιο βατός από τον όμιλο του Ολυμπιακού. Σημαντικό θα είναι και το επερχόμενο παιχνίδι με την Εφές στην Αθήνα που η νίκη είναι μονόδρομος.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Πάμε στον όμιλο του Ολυμπιακού που πραγματικά θα πρέπει κάποιος να έχει μαντικές ικανότητες για να μπορέσει να προβλέψει τις εφτά πρώτες θέσεις πως θα μοιραστούν και με ποια σειρά. Αν βγάλουμε την Ζαλγκίρις έξω από την εξίσωση, της οποίας το "φάντασμα" θα κυνηγάει τον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του TOP 16, όλες οι ομάδες έχουνε σχεδόν ίδιες πιθανότητες να τερματίσουν στις δύο πρώτες και προνομιούχες θέσεις, όπως επίσης και να μείνουν εκτός επόμενης φάσης.

"Η κορυφή ποτέ δεν ήταν εύκολη"

Η ομάδα του Πειραιά πέρασε δύσκολα στην Ευρώπη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τρεις συνεχόμενες ήττες. Με την Κιμκι η ομάδα έδειξε αυτό που ξέρουνε όλοι στην Ευρώπη ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Σε ένα παιχνίδι επιβίωσης και μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες διέλυσαν την ανήμπορη να αντιδράσει ρωσική ομάδα διατηρώντας τις ελπίδες της για την πρόκριση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού λίγες μέρες πριν ζήτησε πολύ ευγενικά από τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να γράφουν ονόματα παικτών που πιθανόν να αποτελούν μεταγραφικούς στόχους ούτως ώστε να μην πειράζετε το μυαλό των παικτών του. Η ρεαλιστική προσέγγιση είναι ότι η απώλεια του Γιανγκ αλλά και η αποχώρηση του Τζέιμς δημιούργησαν κενό στη ρακέτα του Ολυμπιακού αφού Χάντερ και Μιλουτίνοφ είναι δύσκολο να βγάλουν όλη τη χρονιά μόνοι τους. Στην περιφέρεια παρουσιάζεται υπερπλήρεις αφού μετά την σημαντική προσθήκη του Παπανικολάου οι εννέα παίκτες που υπάρχουν υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της ομάδας και ταυτόχρονα δημιουργούν "πονοκέφαλο" στον Σφαιρόπουλο, αφού αναγκαστικά κάποιοι θα μένουν και εκτός αποστολής.
Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τι έχει κάνει αυτή ομάδα τα τελευταία χρόνια και κυνηγώντας πλέον 1-2 μεγάλα αποτελέσματα μακριά από τον Πειραιά γιατί όχι να μην τερματίσει και στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Τα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια είναι πάρα πολλά και κάθε παιχνίδι και για τις δύο ελληνικές ομάδες φαντάζει τελικός.
Έτσι και αλλιώς η κορυφή ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

* Ο Βασίλης Φραγκιάς είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας του Κατάρ και το καλοκαίρι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό στους Αραβικούς αγώνες

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ