EUROLEAGUE

Τώρα παρ’ το αλλιώς

Τώρα παρ’ το αλλιώς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει γι’ αυτό που αφήνει στον Παναθηναϊκό Superfoods η ήττα από τον Ολυμπιακό, τη βιασύνη για ενίσχυση και την αφετηρία για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Είναι αλήθεια πως ποτέ τον Νοέμβριο δεν κρίθηκε τίποτα σε μία σεζόν που είναι μεγάλη και ιδιαιτέρως απαιτητική. Άλλωστε, ακόμα δεν έχουμε δει τον Παναθηναϊκό ν’ αγωνίζεται πλήρης φέτος και πριν από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Και μάλιστα σε παίκτες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας μαζί με τον Νικ Καλάθη ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους" αλλά και μόνος στη θέση του δημιουργού.

Για να ξεκινήσουμε απ’ όσα αφήνει το αποτέλεσμα για την όγδοη αγωνιστική τηςEuroLeagueτο σίγουρο είναι πως δεν χωράει άλλη εντός έδρας ήττας αυτή τη στιγμή, άρα αποκτά χαρακτήρα τελικού το ματς με την Νταρουσάφακα και στη συνέχεια, έτσι όπως προχωρούν οι "πράσινοι" θα καταφέρουν να… ρεφάρουν με μία νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Το σημαντικό λοιπόν, τη δεδομένη στιγμή για τους "πράσινους" είναι πως έχουν σπαταλήσει ένα πολύτιμο "όπλο" στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Τη σιγουριά του "σπιτιού" τους με συνέπεια να έχουν δεχτεί ένα σερί 3-0 από τους περσινούς τελικούς μέχρι τώρα. Φυσικά ξεκινούν με αρνητικό πρόσημο τη σεζόν κουβαλώντας και τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ για τη Stoiximan.grBasketLeague, άρα το χειρότερο σενάριο περισσότερο για την ψυχολογία και το γόητρο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Για να δούμε πιο αναλυτικά όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, οι "πράσινοι" πάλεψαν για έναν άθλο αν αναλογιστούμε πως την τελευταία στιγμή κλίθηκαν να φτιάξουν ένα πλάνο, ώστε να καλύψουν την απουσία του Τζέιμς Γκιστ. Στο πρώτο μέρος απέτυχαν να σταματήσουν τις συνεργασίες του αντιπάλου κι έδωσαν το δικαίωμα στον Βασίλη Σπανούλη να βρει ρυθμό και οι "ερυθρόλευκοι" να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, φτάνοντας στο ημίχρονο ουσιαστικά χωρίς λάθος. Στην επανάληψη οι "πράσινοι" άλλαξαν την άμυνα τους και βρήκαν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, ωστόσο στο καθοριστικό σημείο γι’ ακόμα ένα ματς έκαναν το λάθος, μένοντας και από δυνάμεις. Ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ εννέα παίκτες εκ των οποίων ο Νίκολς (εκτός κλίματος κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη τη δική του συνεισφορά) και ο Φελντέιν οι οποίοι βρέθηκαν σε κακή βραδιά παρότι ο τεχνικός του "τριφυλλιού" επέμεινε υπερβολικά στον δεύτερο χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης έπαιξε 1:16’’. Με έξι παίκτες φυσικά δεν μπορείς να είσαι το αφεντικό σε τέτοιο ματς. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν ελαφρυντικά αλλά και ευθύνες απ’ όλους όταν χάνονται παιχνίδια και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο ο χρόνος περνάει και η ομάδα πρέπει να παίρνει αποτελέσματα, άρα αυτό το σημείο πρέπει να γίνει η αφετηρία, προκειμένου να ξεκινήσει την πορεία για την επίτευξη των στόχων.

Άμεσα για τον αντί-Γκιστ

Τώρα παρ’ το αλλιώς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να υπάρξει γρήγορη αντίδραση για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Τζέιμς Γκιστ. Ήδη έχουν προταθεί πολλά ονόματα τα οποία εξετάζει ο Πασκουάλ και η απόφαση πρέπει και θα παρθεί άμεσα για μία ποιοτική λύση είτε στο «4», είτε στο «5». Άλλωστε, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει η πολυτέλεια γι’ άνεση στην αναζήτηση και ανάλογα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θ’ αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Πλέον δεν υπάρχει το περιθώριο για λάθος όπως έγινε με την περίπτωση του πόιντ γκαρντ όπου οι «πράσινοι» έχασαν πολύτιμό χρόνο, ώστε να φτάσουν με ακόμα μία λύση στα σημαντικά και συνεχόμενα παιχνίδια για να μπορεί ο Καλάθης να πάρει ανάσα χωρίς τεχνικό επιτελείο να πηγαίνει σε αλχημείες. Πλέον ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Άρη που αυτόματα γίνεται επικίνδυνο λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη από λύσεις καθώς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ποσοτικό άρα και λίγες οι επιλογές του Πασκουάλ μέσα στις συνεχόμενες αναμετρήσεις.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ