EUROLEAGUE

Στο μυαλό του Πασκουάλ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε την πιο πειστική εμφάνισή του φέτος και ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις σκέψεις του Καταλανού αναφορικά με τους ρόλους και τις προτεραιότητες που έχει δώσει στους «πράσινους»

Η εμφάνιση απέναντι στη Φενέρ, βάζει πλέον σε άλλη βάση τη συζήτηση για την πορεία του «τριφυλλιού», διότι ήταν η πιο πειστική μέχρι τώρα με δεδομένο και τον αντίπαλο που είχε απέναντι του. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν όμως τώρα το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να βρει σταθερότητα και να μην συνεχίσει τα σκαμπανεβάσματα, προκειμένου να παραμείνει αήττητος μέσα στον Δεκέμβριο, ώστε να πάει με άλλον αέρα στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο και φυσικά το επόμενο διάστημα να ενσωματώσει τον Αλεσάντρο Τζεντίλε χωρίς αναταράξεις σχετικά με την απόδοση του συνόλου.

Με αφορμή λοιπόν, την εξαιρετική απόδοση κόντρα στους Τούρκους κι έχοντας πλέον ένα ικανοποιητικό δείγμα αγώνων με τον Τσάβι Πασκουάλ ας αναλύσουμε όσα έχει στο μυαλό του για τους ρόλους και τα στηρίγματα του, ώστε να λυθούν και απορίες για τις επιλογές του.

Η «κολόνα» και οι άλλες λύσεις

Μετά από 12 αγώνες στηνEuroLeague, οι «πράσινοι» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα καθώς δέχονται 73,5 πόντους κατά μέσο όρο και πάνω σε αυτή τη βάση θα πατήσουν για τη συνέχεια. Ο Πασκουάλ έχει κάνει ξεκάθαρο ποια θα είναι η πρώτη του πεντάδα (Καλάθης, Φελντέιν, Νίκολς, Γκάμπριελ και Σίνγκλετον), ώστε να βγάζει ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση. Στη συνέχεια πάνω σε αυτή θα «χτίζει» ανάλογα με ποιος παίκτης είναι σε καλή βραδιά. Ας δούμε όμως κάθε παίκτη ξεχωριστά από εκείνους που έχουν τους πρώτους ρόλους αυτή τη περίοδο:

Καλάθης:Είναι ο ηγέτης σε άμυνα και δημιουργία. Έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα και πλέον κάνει αυτά που πρέπει. Στην αρχή έψαχνε να μπει στο ματς μέσα από το σουτ και παρασυρόταν. Είναι πολυδιάστατος, δίνει ρυθμό στοtransitionαλλά και το σετ παιχνίδι ενώ στο τελευταίο ματς με τη Φενέρ έβαλε στο… μενού παιχνίδι κοντά στο καλάθι.

Φελντέιν:Δείχνει να βελτιώνεται και προσπαθεί να κάνει και άλλα πράγματα, πέρα από το σουτ, όμως ακόμα δεν είναι σταθερός.

Νίκολς:Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και στις καλές βραδιές πολύ χρήσιμος. Αμυντικά είναι εκεί πάντα ενώ όταν είναι θετικός στην επίθεση όπως με την Φενέρ, δίνει ακόμα το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η ομάδα.

Γκάμπριελ: Παρόλο που είναι νέος έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός ρολίστας και κάνει τα πράγματα που του ζητάει ο Πασκουάλ, γι’ αυτό μπορεί να ταιριάξει με το υπόλοιπο σύνολο.

Σίνγκλετον:Είναι παντού στην άμυνα! Ο πιο σταθερός παίκτης μαζί με Καλάθη και Ρίβερς. Βρίσκει φάσεις όχι μόνο από σουτ πλέον αλλά και από συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Στους πρώτους πέντε που ξεκινούν τις αναμετρήσεις έρχεται να «κουμπώσει» ο Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος έχει κομβικό ρόλο με δημιουργία αλλά και αξιόπιστο σουτ. Το σημαντικό είναι πως δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς. Ο Μάικ Τζέιμς ψάχνει τον ρυθμό μετά τον τραυματισμό και όπως έπαιζε ο Καλάθης απέναντι στη Φενέρ δεν θα μπορούσε να βρει περισσότερο χρόνο. Από κει και πέρα ο Μπουρούσης με την ποιότητα του μπορεί να κάνει την διαφορά όπως έγινε με την Νταρουσάφακα αλλά και τη Φενέρ. Όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα αυτές είναι οι βάσεις για τον Πασκουάλ. Εκεί προσπαθεί να «χτίσει» και αν είναι δυνατόν να βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε ματς.

Η σεζόν είναι μεγάλη με πολλά παιχνίδια και στο σκεπτικό του, είναι να δίνει την ευκαιρία στους παίκτες που βρίσκουν ρυθμό από το πρωτάθλημα, ανάλογα με τους αντιπάλους, να μπαίνουν στηνEuroLeague. Αυτό γίνεται προκειμένου όλοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βγουν μπροστά και χωρίς να χαλαρώνουν αφού τα δύσκολα πλησιάζουν. Φυσικά και το ροτέισον μπορεί ν’ αλλάξει στη συνέχεια αλλά απ’ όσα διαβάσατε παραπάνω θα πήρατε και τις απαντήσεις για τους χρόνους συμμετοχής και τις προτεραιότητες του Πασκουάλ κυρίως στις τελευταίες αναμετρήσεις. Εκείνος παίρνει τις αποφάσεις και θα κριθεί από το αποτέλεσμα αλλά το ζητούμενο αυτή τη περίοδο είναι ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει ανοδικά έχοντας όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ