EUROLEAGUE

Ξέχασε τη βάση του

Ξέχασε τη βάση του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα δείγματα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στην Μακάμπι για το "Gomelsky Cup". Η επίθεση που τρέχει και η κακή άμυνα που στοιχίζει...

Στην Μόσχα το ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να δείξουν βήματα προόδου σε σχέση με όσα που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα αλλά να δουν και το σημείο που βρίσκονται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Φυσικά και η ήττα από την Μακάμπι δεν κρίνει κάτι αλλά αποδεικνύει πως σε αυτό το επίπεδο, χρειάζεται απόλυτη ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κακή αμυντική λειτουργία του "τριφυλλιού" στο συγκεκριμένο παιχνίδι τόσο κοντά στο καλάθι όσο και στο ένας εναντίον ενός, είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να δεχτεί περισσότερους από 20 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Στο τελευταίο μάλιστα, όπου κρίνεται το ματς δέχτηκε 28 .

Το ταλέντο και η ταχύτητα που έχουν φέτος οι "πράσινοι" είναι δύο στοιχεία τα οποία δεν αμφισβητούνται. Παρόλα αυτά όλα ξεκινούν από την άμυνα, αυτή είναι η βάση, προκειμένου οι παίκτες του "τριφυλλιού" να καταφέρουν να τρέξουν και να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό.

Δοκιμάζει και καταλήγει στις πεντάδες

Μετά το κακό ξεκίνημα στο φιλικό με την Μακάμπι, ο Πεδουλάκης επέμεινε γι' αρκετή ώρα στην πεντάδα με Παππά, Γκιστ, Τζέιμς, Μπουρούσης και Χαραλαμπόπουλο (Στα 4/5 η ίδια που γύρισε το προηγούμενο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ), ωστόσο οι Ισραηλινοί διατηρούσαν το προβάδισμα, παρά τις επιθετικές λύσεις του Παππά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" έβγαλαν ενέργεια και ο τεχνικός του "τριφυλλιού" έριξε στο παρκέ μαζί τους Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον ενώ έδωσε αρκετό χρόνο στον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε για τα καλά την απόδοση του και επί της ουσίας έκανε το καλύτερό του δεκάλεπτο στο ματς με Σίνγκλετον στο "5", Νίκολς στο "4" και στην περιφέρεια τους Καλάθη, Τζέιμς και Μποχωρίδη. Με αλλαγές και πιεστική άμυνα, κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να κρατήσει χαμηλά τη Μακάμπι. Παρά το γεγονός ότι οι "πράσινοι" έκαναν αρκετά λάθη σε σχέση με τις ασίστ που είχαν, έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, με τους Μπουρούση, Καλάθη ν' απειλούν στην επίθεση και έδειξαν διάθεση να γίνουν το αφεντικό στο ματς.

Αστοχία και συνέχεια στις δοκιμές

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του "τριφυλλιού" βελτίωσε τα στατιστικά αναφορικά με τις ασίστ όπου σταμάτησε στις 25 και περιόρισε τα λάθη, τελειώνοντας με 10 το παιχνίδι. Η αστοχία από τα 6.75 δεν ήταν ικανή να σταθεί εμπόδιο επιθετικά στους παίκτες του Πεδουλάκη που σημείωσαν 46 πόντους στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν μπορούσαν ν' αντιδράσουν αμυντικά . Οι δοκιμές από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν καθώς έδωσε χρόνο στον Τζέιμς Φελντέιν που προσπάθησε ν' απειλήσει στην επίθεση ενώ στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα μπήκε με τρεις γκαρντ και με πεντάδα τους Καλάθη, Παππά, Τζέιμς, Σίνγκλετον και Μπουρούση.

Η Μακάμπι διατήρησε το προβάδισμα αλλά οι “πράσινοι” όχι μόνο δεν το παράτησαν αλλά επιστρατεύοντας τους Γκιστ και Νίκολς στην άμυνα, κατάφεραν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία επίθεση. Το σίγουρο είναι πως μετά και από το τρίτο δυνατό τεστ, είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ακόμα και όταν ψάχνεται, βρίσκει τον τρόπο ν' αντιδρά επιθετικά όπου έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο πρέπει να βρει σταθερότητα στην άμυνα τόσο στην ομαδική όσο και την ατομική αλλά και σε μεγάλη διάρκεια όταν θα μπει στα επίσημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ