EUROLEAGUE

Όλα "κλέβονται", ο "άσος" όχι

Όλα "κλέβονται", ο "άσος" όχι
INTIME SPORTS

Η Νίκη Μπάκουλη γράφει για την πραγματική ανάγκη του Παναθηναϊκού, εν όψει του ΤΟΡ16 και εξηγεί γιατί το φιλότιμο είναι μια καλή αρχή, αλλά όχι η λύση σε όλα τα προβλήματα.

Όπως είχε δομηθεί αρχικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού (και βάσει αυτών που είχε στο μυαλό του ο Αργύρης Πεδουλάκης) υπήρχε μια πληρότητα. Μετά, κυριολεκτικά τσακίστηκε και δη στην περιφέρεια.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς γύρισε από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (26/9) με πρόβλημα και στους δυο αχίλλειους. Ευθύς εξ αρχής, οι γιατροί ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να προφυλαχτεί όλη τη σεζόν, ώστε να τη “βγάλει”. Με ειδική διαχείριση (δεν μετέχει σε όλες τις προπονήσεις, δεν παίζει πολλά λεπτά σε κάθε ματς) βρήκε ρυθμό. Αυτό που δεν θα βρει, είναι ο περυσινός του εαυτός. Δεν θα πονάει, αλλά δεν θα μπορεί να παίξει -ας πούμε- σε δυο σερί ματς, για +20 λεπτά, γιατί η κατάσταση του θα επιβαρυνθεί. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν οι “πράσινοι” ή ο ίδιος που βλέπει πως θέλει, αλλά δεν δύναται.

Ο Νίκος Παππάς έπαθε (στις 3/12) κάκωση στο δεξί αγκώνα και άπαντες ενημερώθηκαν πως θα έπρεπε να λείπει για ενάμιση μήνα. Το τεχνικό τιμ, με τους διοικούντες την ομάδα συμφώνησαν να επισκεφτεί σπεσιαλίστα στην Ιταλία. Όπερ και εγένετο, με τον ειδικό να τονίζει ότι δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Ενημέρωσε δε, πως θα είναι προς συμφέρον του παίκτη να είναι μέσα στο γήπεδο, παρά μακριά από αυτό (διότι η ακινησία μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα). Κάπως έτσι, επέστρεψε στον ημιτελικό Κυπέλλου και με το που μπήκε στο παρκέ, έδωσε ενέργεια και λύσεις.

Πριν γυρίσει ο διεθνής γκαρντ και με τον Ούκιτς να είναι σε πρόγραμμα (διαχείρισης) χτύπησε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον ώμο. Ειρήσθω εν παρόδω, από πέρυσι έχει αλλάξει ρόλο -ελέω καταπόνησης του οργανισμού του μέσα στα χρόνια και για να μπορεί να διατηρείται “φρέσκος”.

Παρ' ότι θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον μια εβδομάδα μακριά από τη ρουτίνα του ΠΑΟ, ο "Μήτσος" έπαιξε με τον Κολοσσό, γιατί... δεν υπήρχε άλλος δημιουργός που να είναι απολύτως υγιής, πέραν του Αποστολίδη (εδώ απλά να σημειωθεί πως τον Ραμέλ Κάρι δημιουργό δεν τον λέτε). Μη ξεχνάτε πως ο Κροάτης είχε αγωνιστεί για 29.52'', στο Κρασνοντάρ, όπου βρίσκονταν οι “πράσινοι” πριν το ταξίδι στη Ρόδο -και άρα δεν μπορούσε να μείνει πολύ στο παρκέ του Βενετόκλειου. Οι ειδικοί εν τω μεταξύ, διαβεβαίωσαν ότι η υποτροπή δεν ήταν ενδεχόμενο για τον αρχηγό.

Η εύλογη απορία είναι γιατί εφόσον συμβαίνουν όλα αυτά που κάνουν δύσκολη τη ζωή των “πρασίνων” -και αδύνατη την προσπάθεια να κάνουν το παιχνίδι τους-, δεν κινήθηκαν για την απόκτηση ενός “άσου”. Ενδεχομένως να ετέθη το αίτημα να μην έγινε αποδεκτό.

Ίσως να μην βρέθηκε κάποιος αξιόλογος (που να μη θέλει καράβια ευρώ) στην αγορά. Η ουσία είναι πως έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος. Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, το ΤΟΡ16 θα είναι περιπέτεια και ο Παππάς η πιθανή λύση στο πρόβλημα. Όπου “πιθανή”, όση θέληση και αν έχει, όσο και αν δουλεύει, δεν έχει κάνει τα “χιλιόμετρα” που κάνουν τη διαφορά σε παιχνίδια επιπέδου ΤΟΡ16.

Ο Πεδουλάκης προσπαθεί από την αρχή της σεζόν, να κάνει δημιουργό και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, διότι ο νεαρός έχει αυτήν την ικανότητα. Παραστάσεις όμως, δεν έχει, οπότε και εκείνος πρέπει να ξεκινήσει τα ταχύρυθμα, παίζοντας και μαθαίνοντας από τον Διαμαντίδη. Αν θα κρυφτεί όμως, το πρόβλημα χωρίς ενίσχυση; Δύσκολα.

ΥΓ: Ένα θεματάκι παρατηρείται και στη θέση “5”, αυτό όμως, “κλέβεται” με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΥΓ1: Πληροφορίες θέλουν τον Παναθηναϊκό να επιχειρεί κίνηση, η οποία... θα είναι συνέχεια μιας ιστορικής αρχής που είχε κάνει στην Ευρωλίγκα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ