EUROLEAGUE

Μικρό το κακό

Μικρό το κακό

Η κακή μέρα από το πρωί φάνηκε. Αρρώστησε ο Πρίντεζης. Μετά ήρθε ο τσακωμός Μπιρτς - Σφαιρόπουλου, ο τραυματισμός Λοτζέσκι και η ήττα. Κι όμως ο Ολυμπιακός θα βγει πιο δυνατός. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός έχασε το βράδυ της Παρασκευής, όχι όμως τόσα πολλά ώστε να είναι στενοχωρημένος. Για την ακρίβεια το πρωινό του Σαββάτου τον βρίσκει κυρίως ανακουφισμένο, διότι το κακό αποδείχθηκε μικρό. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα, δεν ήταν όμως και πλέον αρχίζει ο αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Ματ Λοτζέσκι τα πλέι οφ της EuroLeague.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ρεάλ, επί της ουσίας βέβαια δεν έχασε τίποτα. Τρίτος θα ήταν πιθανότατα ακόμα κι αν είχε νικήσει, εκτός κι αν τα κατάφερνε με +18... Πράγμα απίθανο, ειδικά από τη στιγμή που το πρωί του αγώνα τέθηκε νοκ άουτ λόγω ίωσης ο Πρίντεζης. Μαθηματικά ελπίζει ακόμα στη δεύτερη θέση, αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζοριστεί για κάτι που οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρει και κάτι τρομερό.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα είναι τρίτος και στις δύο επόμενες εβδομάδες πρέπει απλά να κάνει συντήρηση δυνάμεων, να φορτίσει τις μπαταρίες του, ώστε να είναι στην επιθυμητή κατάσταση στις 18 Απριλίου. Τότε αρχίζουν τα πλέι οφ και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν αβαντάζ έδρας. Ποιος θα είναι ο αντίπαλος; Αυτό πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για να το μάθουν, όπως να έχει θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που θα έχει κουραστεί λίγο περισσότερο στην κανονική περίοδο.

Συν τοις άλλοις, το χρονικό διάστημα που ακολουθεί θα δώσει στον Ματ Λοτζέσκι την ευκαιρία να αποθεραπευτεί. Ενα μήνα σχεδόν προβλέπεται να μείνει εκτός, άρα θα γίνει ο λεγόμενος αγώνας δρόμου για να προλάβει κάποια ματς των πλέι οφ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη και για τον παίκτη και για τον Ολυμπιακό, πρώτα απ' όλα για τον ίδιο τον αθλητή που θα εβαζε σε κίνδυνο την καριέρα του με έναν σοβαρό τραυματισμό όπως η ρήξη αχίλλειου. Διότι όλοι αυτοί φοβόνταν, το είχαν πάρει απόφαση ότι ο Ματ έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Τα αποτελέσματα όμως των εξετάσεων ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και ο Λοτζέσκι όχι μόνο δεν χάνει τη σεζόν, αλλά θα προλάβει την τελική της ευθεία.

Γι αυτό και ήταν μικρό το κακό μιας βραδιάς που δεν είχε καλές ειδήσεις. Ο Λοτζέσκι βγήκε ανακουφισμένος από το νοσοκομείο και ο Ολυμπιακός από μια κατάσταση που μπορούσε να γίνει και χειρότερη. Δίχως τον καλύτερό του σουτέρ η συνέχεια θα ήταν δύσκολη, παρότι ο Αμερικανός δεν έχει κάνει φοβερή σεζόν, η παρουσία του διευκολύνει τη δουλειά των υπολοίπων στην επίθεση.

Και κυρίως του Σπανούλη, που στο ματς με τη Ρεάλ έδειξε πως πατάει καλύτερα και έδειξε ότι επιστρέφει σιγά, σιγά. Μέχρι τις 18 Απριλίου θα έχει την ευκαιρία να βάλει αγώνες στα πόδια του και να βρει τον ρυθμό που θέλει, ώστε να είναι πανέτοιμος. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πίεση στις επόμενες 20 μέρες (πέρα από το να μη χάσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League που είναι εύκολος στόχος) θα βοηθήσει να γίνουν όλα όσα χρειάζονται, για να φορμαριστούν οι ερυθρόλευκοι στην τελική ευθεία της σεζόν.

Και φυσικά σε ματς που επιτρέπεται η ήττα (όπως αυτό με τη Ρεάλ) είναι ευκαιρία να εφαρμόζονται και οι κανόνες μιας ομάδας. Ο Μπιρτς έκανε λάθος και έμεινε στον πάγκο ως το τέλος σε μια μορφή τιμωρίας. Ισως αν το ματς να ήταν διαφορετικό να αντιμετώπιζε διαφορετικά την κατάσταση ο Σφαιρόπουλος, αλλά κι αυτό δεν το ξέρουμε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού βάζει την ομάδα πάνω απ' όλα και ο Μπιρτς έκανε λάθος... Είναι σίγουρο ότι πήρε το μάθημά του και θα γυρίσει και αυτός δριμύτερος και... σοφότερος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ