EUROLEAGUE

Καύσωνας πριν την κλήρωση

Καύσωνας πριν την κλήρωση

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος διαβάζει τον χάρτη της Euroleague πριν την κλήρωση και σχολιάζει τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα.

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν πριν την κλήρωση για την επόμενη Ευρωλίγκα. Το τρόπαιο κάνει την,,, ηλιοθεραπεία του στην παραλία του Τελ Αβίβ και όλοι οι άλλοι ψήνονται για το πως θα φτιάξουν τα καλύτερα δυνατά σύνολα.

Αναφέρομαι βέβαια, στις μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης, αφού μέσα στους 24 που ξεκινάνε, υπάρχουν και παρέες που μπαίνουν με μοναδικό σκοπό να το απολαύσουν. Αυτό δεν υπάρχει όμως σε Έλληνες, Τούρκους, Ισπανούς και Ρώσους. Να βάλω και τους Ιταλούς με τους Ισραηλινούς; Μπα, σε χαμηλότερο ράφι κι ας είναι ορεξάτοι να «βγάλουν μάτια». Μη σας παιδεύω, ας πούμε κάποια πραγματάκια:

Να ξεκινήσουμε με τη δική μας την… καλύβα! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παρουσιάζονται τούτες τις ώρες παντελώς μετέωροι. Μπορεί να σας σερβίρουν διάφορα κείμενα ενθουσιασμού, να παλεύουν να σας πείσουν για «φοβερά ρόστερ» και «συγκλονιστική λειτουργία», αλλά η αλήθεια είναι μια: Πράσινοι και κόκκινοι, δεν είναι όπως παλιά. Και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Στο «τριφύλλι» ζουν πλέον στον… αστερισμό του Ιβάνοβιτς. Αυτό τον καιρό, ο κόουτς έχει δουλειά με την εθνική Βοσνίας, οι μεταγραφές προχωράνε στον ΠΑΟ, αλλά μιλάμε για κάτι ολοκαίνουργιο, οπότε δε χωράει και πολύ συζήτηση.

Η υπόθεση Καλάθη, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μπορεί να κρίνει το αν οι «πράσινοι» είναι δυο σκάλες ανώτεροι ή κατώτεροι. Τι είπατε; «Ένας παίκτης;» Ναι ένας παίκτης… Κάποια χιλιόμετρα πιο νότια, στο λιμάνι, οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Εδώ υπάρχει κορμός, αλλά τρεις Έλληνες περιμένουν αναπροσαρμογή, ένας ψηλός «κόπηκε» από τα γόνατα, ένας κοντός κορόιδευε και την «έκανε» για Λοκομοτίβ, γενικά έχει ιστορίες ο Ολυμπιακός για να απασχολήσουν την διοίκηση, τους προπονητές και τον κόσμο του. Ε, αν δεν βαρέσει την Ελλάδα ο καύσωνας, που θα πάει;

Βροχή τα εκατομμύρια στην Τουρκία

Οι γείτονές μας οι Τούρκοι, ζουν μπασκετικά σε εποχές, που η Ελλάδα τις πέρασε κυρίως τη δεκαετία του 2000! Το κουμάντο το κάνουν οι Σέρβοι, τα εκατομμύρια πέφτουν βροχή και οι μεταγραφές είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Θα φέρουν την ευτυχία; Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς επέδειξε πως όχι. Θα το προσπαθήσει ξανά ο Ζότς και αυτή την φορά, κάνει το ίδιο και ο κουμπάρος του, ο Ίβκοβιτς.

Κάποιος είπε ότι «η τεράστια επιτυχία των Τούρκων, είναι να ‘χουν μια ομάδα στο φάιναλ- φορ». Διαφωνώ. Με τα λεφτά που πετάνε, πρέπει να πάρουν την κούπα. Αν το ταβάνι τους είναι να πάνε σε ένα φάιναλ- φορ, ε καλύτερα τα τόσα εκατομμύρια να τα δώσουν στους φτωχούς ανθρώπους στα βάθη της Τουρκίας! Για την ώρα, δεν τρομάζουν είναι αλήθεια, αλλά θα συνεχίσουν να ψωνίζουν σε πολύ πιο εντατικό ρυθμό από τους Έλληνες.

Ισπανοί, Ρώσοι και λοιπές δυνάμεις

Στην Ισπανία, εκεί που την είχαν για… γκρέμισμα τη Μπάρτσα, μπόρεσε να «σώσει το τομάρι της». Ο κορμός θα μείνει ίδιος, κανά- δυο κινήσεις θα γίνουν και όλοι πιστεύουν ότι οι Καταλανοί θα πάνε στη Μαδρίτη να πάρουν το αίμα τους πίσω. Η Ρεάλ θα ‘χει θέμα, αφού κάποιοι μπασκετμπολίστες της θα φύγουν. Η «βασίλισσα» απέτυχε και θα πρέπει ο νέος προπονητής να δουλέψει και στην ψυχολογία. Η Ισπανία έχει πέντε ομάδες στην Ευρωλίγκα, είναι η χρονιά που πιστεύω ότι θα γίνει το «μπαμ» και από κάποια άλλη. Λέτε να ‘ναι η Βαλένθια; Για να δούμε…

Η ΤΣΣΚΑ διάλεξε τον Ιτούδη, που πάει να την κάνει πιο… ισορροπημένη. Με τον Τεόντισιτς βέβαια ομάδα δεν κέρδισε την Ευρωλίγκα, αλλά ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει ότι και αυτό μπορεί να «σπάσει». Όλοι οι Ρώσοι γενικά έχουν χρήματα. Ξέρουν ότι μέσω αυτών μπορούν να δελεάσουν παίκτες, μιας και οι πόλεις τους δεν είναι και ονειρικές για να περάσεις τον χειμώνα. Η «αρκούδα» ειδικά εκεί που ήταν φόβητρο , έχει καταντήσει καρπαζοεισπράκτορας. Και πλέον το νέο τους στοίχημα, είναι να το αλλάξουν.

Η Μακάμπι και το Μιλάνο «έφαγαν τα μουστάκια τους» στους «8» της περασμένης διοργάνωσης. Έκλεισαν με ευτυχία τη χρονιά. Ειδικά οι Λομβαρδοί, κατέκτησαν πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια, θα κάνουν και μεταγραφές, θα διατηρήσουν τη φιλοσοφία του προπονητή και όλα θα πάνε καλά. Οι Ισραηλινοί έπαθαν ζημιά. Η φυγή του Μπλάτ, έκανε παίκτες να αποχωρήσουν. Ουσιαστικά ο Μιζράχι φτιάχνει από το μηδέν την ομάδα του.

Ο μπασκετικός χάρτης θα αλλάξει σίγουρα. Πολλοί βλέπουν τους Τούρκους να «έρχονται», εγώ πιστεύω ότι αν αποτύχουν θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάψουν να μας ζαλίζουν. Κι αυτοί και οι Έλληνες… υποστηρικτές τους. Τα χρήματα κάνουν κουμάντο και αυτό το καλοκαίρι, αλλά η καλύτερη ομάδα θα είναι, αυτή που τον Μάη θα βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα έχει και υγεία! Η Ευρωλίγκα ξεκινάει σε λίγες μέρες στην Βαρκελώνη και καταλήγει στην Μαδρίτη. Ποιοι τέσσερις θα πάνε; Θα επιστρέψουν οι Έλληνες; Καμία απάντηση. Ειδικά από την στιγμή, που ακόμη και με καλά λεφτά, πολλοί παίκτες γυρνάνε την πλάτη. Για να δούμε...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ