EUROLEAGUE

Αυτή είναι η μοίρα του

Αυτή είναι η μοίρα του

Προετοιμασία, φιλικά, προπονήσεις και τώρα το πρώτο επίσημο. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το πρώτο στοίχημα του Ολυμπιακού και τα "πρέπει" του ΟΑΚΑ.

Πρώτα απ’ όλα, όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τη σκέψη ότι θα κάνει πάρτι, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Λίγες ώρες πριν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση των «αιωνίων», αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι της ομάδας του λιμανιού, είναι, ότι για άλλη μια φορά, το βάρος είναι στην πλάτη των δικών τους ανθρώπων! Και εξηγούμαι:

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει πως ο Παναθηναϊκός αν ηττηθεί, δεν θα στενοχωρηθεί. Ένας τίτλος παίζεται. Και όσο υποβαθμισμένο να ‘ναι το κύπελλο, όταν ανταμώνουν οι δυο τους, θέλουν να το πάρουν. Όμως ελάτε τώρα, μην κοροϊδευόμαστε. Μια νέα ομάδα, με έναν προπονητή που πριν πάρει αποτελέσματα, γουστάρει να επιβάλλει τους δικούς του νόμους, δε μπορεί παρά να έχει πίστωση χρόνου. Όταν η συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα, πέρυσι, χωρίς να είναι καλύτερη του αντιπάλου της(γιατί αν ήταν δεν υπήρχε και λόγος να διαλυθεί), μπόρεσε και του πήρε το πρωτάθλημα, όποιος έχει όρεξη να ειρωνευτεί ή να αραδιάσει μπόλικες αρλούμπες, μάλλον στο τέλος θα καταλάβει ότι λανθασμένα άνοιξε το στόμα του.

Ο κάθε Ολυμπιακός λοιπόν, ένα πράγμα έχει χρέος να κάνει. Να κοιτάξει την ομάδα του. Και πολύ σωστά, τόσο ο Μπαρτζώκας, όσο και οι παίκτες δεν διστάζουν να ξεκαθαρίσουν την σοβαρότητα της αναμέτρησης. Δεν είναι το άδειο ΟΑΚΑ, που αναγκάζει τον Ολυμπιακό να κερδίσει. Αυτά τα ρημάδια τα «πρέπει» είναι πολλά περισσότερα για τους «ερυθρόλευκους» και το ξέρετε όλοι, όποιον και να υποστηρίζετε. Αν χάσει ο Ολυμπιακός, ο βαθμός ειρωνείας θα ‘ναι τριπλάσιος, από όλα όσα θα ειπωθούν σε ήττα του ΠΑΟ.

Ο κορμός των Πειραιωτών είναι ο ίδιος(και πολύ σωστά), που σημαίνει ότι έχουν το χάρισμα να «βρεθούν» πιο εύκολα στο γήπεδο από τους αντιπάλους τους. Μα ακόμη και στα φιλικά μέχρι τώρα, έχει ρολάρει καλύτερα η ομάδα του Πειραιά, από αυτή της Αθήνας. Δε γίνεται να κρυφτείς , ούτε να κρύψεις. Και οι δυο δεν είναι έτοιμοι. Και οι δυο έχουν προβλήματα. Όμως ο Ολυμπιακός έχει και τη ρουφιάνα τη μοίρα να τον καταδιώκει.

Αυτή είναι η μοίρα του

Εννοείται ότι ακόμη κι αν χάσει στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να δει μπροστά. Την έναρξη της Α1 και φυσικά της Ευρωλίγκας. Βρε και για τους δυο το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού δεν ορίζει κάτι περισσότερο από τη χαρά της συγκεκριμένης βραδιάς, συν το ποσοστό 99,9% της κατάκτησης του κυπέλλου. Όμως θα το ξαναπώ: Ο Μπαρτζώκας, τους έχει, τους γνωρίζει και απλά θα κοουτσάρει δυο παραπάνω από αυτούς που καθοδηγούσε πέρυσι. Ο Ιβάνοβιτς, ακόμη τους μαθαίνει, τους φωνάζει, τους «ζυγίζει». Ώπα, μην τρελαθούμε. Καμία ομάδα δεν δικαιολογείται, όταν χάνει ντέρμπι.

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούν να κάνουν στον ΠΑΟ αν χάσουν, θα ‘ναι να αμολήσουν πέντε δικαιολογίες και να κλείσουν το κεφάλαιο. Όμως, είναι σίγουρο και λογικό, ότι δεν θα ψάξουν μια γωνιά στον τοίχο για να χτυπήσουν το κεφάλι τους. Θα το κάνουν οι «ερυθρόλευκοι»; Ούτε. Αλλά αυτοί ξέρουν ότι δείχνουν πιο… ομάδα τούτη την εποχή και έχουν και πέντε κίνητρα παραπάνω(στην τελική) για να πάρουν το ροζ φύλλο. Τι καλύτερο ξεκίνημα σεζόν με ένα διπλό στο ΟΑΚΑ;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ