EUROLEAGUE

Σκορπάει τρόμο στο TOP-16 η ''Μπάρτσα''!

Σκορπάει τρόμο στο TOP-16 η ''Μπάρτσα''!

Το TOP-16 ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα. Δεν εξηγούνται αλλιώς το 19-0 που ''τρέχουν'' οι Καταλανοί από τις 11/01/13 και οι 36 νίκες στα τελευταία 37 παιχνίδια τους στη β' φάση της Euroleague!

Οι αριθμοί μπορεί πολλές φορές να είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα όμως στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα και της πορείας των ''μπλαουγκράνα'' στο TOP-16 της Euroleague, απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι Καταλανοί ρολάρουν στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς.

Στις 03/11 ο δημοσιογράφος του έγκριτου ισπανικού περιοδικού Gigantes del Basket, Fernando Martín, έγραφε στο Euroleague Greece πως ''δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα το νωθρό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Πασκουάλ ξεκινάει αθόρυβα όμως τον Ιανουάριο πατάει το γκάζι! Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να βελτιωθεί και να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια''. Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την πρωτάρα Ναντέρ , τις επιθέσεις του Τσάβι Πασκουάλ στον Τύπο και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη Ρεάλ που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Πλέον η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στο TOP-16 της Euroleague και προβάλει ως το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση στον Ε' όμιλο και το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Έχει περάσει από τις πιο δύσκολες έδρες του γκρουπ (Κωνσταντινούπολη, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ) και θα χρειαστεί να κάνει τα αυτονόητα για να διατηρήσει την πρωτιά στον πιο δύσκολο όμιλο των τελευταίων ετών στη διοργάνωση. Οι ''μπλαουγκράνα'' ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη regular season με ρεκόρ 7-3, ηττήθηκαν εκτός έδρας από Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο TOP-16!

Σκορπάει τρόμο στο TOP-16 η ''Μπάρτσα''!

Η Μπαρτσελόνα του Μπραντ Όλεσον έχει ρεκόρ 7-0 στο φετινό TOP-16 και συνεχίζει

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη β' φάση του θεσμού με ρεκόρ 7-0. Η Μακάμπι ξεκίνησε επίσης δυναμικά με τέσσερις συνεχόμενες νίκες όμως ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ κι άφησε τους Καταλανούς μόνους και αήττητους στο TOP-16. Το νικηφόρο σερί των ''μπλαουγκράνα'' δοκιμάζεται αύριο στο Abdi İpekçi της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Εφές Αναντολού, εκεί όπου ο Πασκουάλ θα έχει στη διάθεσή του τον ''μασκοφόρο'' Κώστα Παπανικολάου και τον Ματσέι Λάμπε, ο οποίος επιστρέφει στις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα.

Το 68-80 επί της Λαμποράλ Κούτσα την περασμένη εβδομάδα στην Fernando Buesa Arena ήταν η 19η συνεχόμενη νίκη της Μπαρτσελόνα στο TOP-16 της Euroleague! Η τελευταία ήττα των Καταλανών στη β' φάση της διοργάνωσης... χάνεται στις 11/01/2013, όταν η Χίμκι επικράτησε 78-65, παρά τις προσπάθεις των Τόμιτς (16π.), Μάικλ (14π., 7ρ.) και Λόρμπεκ (12π., 8ρ.). Όπως γίνεται αντιληπτό, η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη σε αγώνα TOP-16 για παραπάνω από έναν χρόνο! Το εντυπωσιακό 19-0 των Καταλανών ξεκίνησε αμέσως μετά την ήττα από την Χίμκι, με το 76-68 επί του Ολυμπιακού στις 11/01/13.

Σκορπάει τρόμο στο TOP-16 η ''Μπάρτσα''!

Η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα ήταν η 36η στα τελευταία 37 παιχνίδια της στο TOP-16!

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει στα 36 από τα τελευταία 37 παιχνίδια της στο TOP-16, εκεί δηλαδή όπου ξεκινά το πραγματικό μπάσκετ στην Euroleague! Μιλάμε για μια απίστευτη επίδοση που ξεκινά από το 83-71 επί του Παναθηναϊκού στις 11/02/10 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα! Η ''Μπάρτσα'' έκλεισε το TOP-16 της σεζόν 2009-'10 με τέσσερις σερί νίκες, έκανε το 6/6 στο ΤΟP-16 τις σεζόν 2010-'11 και 2011-'12, πέρσι είχε ρεκόρ 13-1 και φέτος συνεχίζει με 7-0!

Πάμε και στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Η πρόσφατη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα είχε ξεχωριστή σημασία για τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία της Euroleague. Ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης πέτυχε 2/3 βολές, έφτασε τις 692 εύστοχες προσπάθειες από τη ''γραμμή της ''φιλανθρωπίας'' και ξεπέρασε τον Μάρκους Μπράουν (690) με τον οποίο μοιράζονταν μέχρι πρότινος την κορυφή. Γνωρίζατε, όμως, ότι η Μπαρτσελόνα έχει 29 σερί νίκες στο TOP-16 με τον Ναβάρο στη σύνθεσή της; Ο ''La Bomba'' δεν είχε αγωνιστεί στην τελευταία ήττα των Καταλανών από την Χίμκι και πλέον φουλάρει για την 30ή συνεχόμενη νίκη του σε προσωπικό επίπεδο στο TOP-16 κόντρα στην Εφές Αναντολού!!!

Σκορπάει τρόμο στο TOP-16 η ''Μπάρτσα''!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μετράει 29 συνεχόμενες νίκες σε προσωπικό επίπεδο στο TOP-16

-Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ