EUROLEAGUE

Οι... πρωτάρες της Euroleague

Οι... πρωτάρες της Euroleague

Ναντέρ, Ζιέλονα Γκόρα, Μπάγερν Μονάχου, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρός Αστέρας και Μπουτιβέλνικ θα αγωνιστούν φέτος στην Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το Εuroleague Greece γράφει για τις πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται προ των πυλών ενώ έξι ομάδες ετοιμάζονται να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής στην Euroleague και να απολαύσουν την παρθενική συμμετοχή τους στον θεσμό.

Ο λόγος για την Μπάγερν Μονάχου, την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ, την πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιέλονα Γκόρα, την κάτοχο του EuroCup Λοκομοτίβ Κουμπάν, τον ιστορικό Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντιβέλνικ, την πρώτη εκπρόσωπον της Ουκρανίας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το Euroleague Greece σκιαγραφεί το προφίλ των φετινών πρωτοεμφανιζόμενων ομάδων του θεσμού.

Η αντεπίθεση της Μπάγερν

Οι Βαυαροί μπήκαν από το παράθυρο στην Euroleague ως μια από τις τρεις ομάδες που εξασφάλισαν wild card από τη διοργανώτρια αρχή μαζί με τις Μπουντιβέλνικ και Στρασμπούρ. Ο πρόεδρος και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, Ούλι Χένες, ανεβάζει ψηλά τον πήχη για την Μπάγερν, που μετά την κατάκτηση του Champions League, κάνει δυναμικό μπάσιμο και στην Euroleague! Το μπασκετικό τμήμα ιδρύθηκε το 1946 και φέτος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Γ' Όμιλο της Euroleague μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Bundesliga ενώ το περασμένο καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά με τις προσθήκες των Μπόρις Σάβοβιτς, Ντιόν Τόμπσον και Νιχάντ Ντζέντοβιτς.

Συνέχεια στις εκπλήξεις

Η γαλλική Ναντέρ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Euroleague αφού έκανε την τεράστια έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γαλλία μολονότι ξεκίνησε από την όγδοη θέση της κατάταξης στη regular season! Η ομάδα του Πασκάλ Ντοναντιέ ιδρύθηκε το 1987 ενώ ετοιμάζεται για την παρθενική της παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα σε έναν όμιλο-φωτιά με παραδοσιακές δυνάμεις της Euroleague όπως η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ! Η Ναντέρ απέκτησε τους Σέρχι Γλαντίρ, Τζε'Κελ Φόστερ, πρόσθεσε εμπειρία με τον Αλί Τραορέ, υπέγραψε τον φόργουορντ ΝτεΣον Τόμας και ετοιμάζεται να απολαύσει την εμπειρία της Euroleague ως πρωτάρα στη διοργάνωση.

Πολωνία χωρίς... Πρόκομ

Η Ζιέλονα Γκόρα αμφισβήτησε την κυριαρχία της... μόνιμης πρωταθλήτριας Πρόκομ και κατέκτησε τον τίτλο στην Πολωνία, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στην Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της! Πέρσι οι Πολωνοί πήραν γεύση από ευρωπαϊκή διοργάνωση στο EuroCup ενώ φέτος θα κάνουν το βήμα παραπάνω με μπροστάρη τον πρώην σκόρερ του Άρη, Άντριαν Όλιβερ. Στο ρόστερ της Ζιέλονα Γκόρα ξεχωρίζει η παρουσία του πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, R.T. Γκουίν καθώς και του 27χρονου γκαρντ Ράσελ Ρόμπινσον. Οι πρωταθλητές Πολωνίας συμμετέχουν στον Γ όμιλο της διοργάνωσης μαζί με την Μπάγερν, τη Γαλατάσαραϊ, τη Σιένα, τον Ολυμπιακό και τη Μάλαγα ενώ θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στο TOP-16.

Αστέρας με ιστορία

Ο Ερυθρός Αστέρας... βαρέθηκε να ζει στη σκιά της Παρτίζαν και πέρσι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Euroleague ως φιναλίστ της Αδριατικής Λίγκας. Εντός συνόρων, η ομάδα του Βελιγραδίου κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας κόντρα στην Παρτίζαν όμως ηττήθηκε στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας και του πρωταθλήματος. Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Αστέρας συμφώνησε με τον έμπειρο σέντερ Ιβάν Ραντένοβιτς ενώ ενίσχυσε το ρόστερ του με τις προσθήκες των Τζένκινς, Μαριάνοβιτς και Μπλάζιτς. Οι οπαδοί του αναμένεται να δημιουργήσουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στη Hala Pionir αφού ο Ερυθρός Αστέρας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του, με την παρθενική συμμετοχή του στην Euroleague.

Η ζωή χωρίς τον Καλάθη

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, αφού η κατάκτηση του EuroCup συνδυάστηκε με την πρόκριση στους ομίλους της Euroleague! Ο Νικ Καλάθης αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις όμως η Λοκομοτίβ ενισχύθηκε με τον Μάρκους Γουίλιαμς, ο οποίος άφησε την Ισπανία και τη Μάλαγα για το Κράσνονταρ. Παράλληλα η Λοκομοτίβ Κουμπάν κράτησε στις τάξεις της τον Ντέρικ Μπράουν και πλέον στοχεύει στη διάκριση στην Euroleague μετά την περσινή πετυχημένη χρονιά όπου τερμάτισε τρίτη στον ρωσικό πρωτάθλημα ενώ προκρίθηκε στο Final-4 της VTB League. Ενδεχόμενη πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία για τους Ρώσους

Η πρωτάρα της Ουκρανίας

Η Μπουντιβέλνικ γίνεται φέτος η πρώτη ομάδα από την Ουκρανία που θα αγωνιστεί στην Euroleague! Τη φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτης της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης όπως ο Αλεξάντερ Βολκόφ και ο Βλάντιμιρ Τκατσένκο. Πέρσι η Μπουντιβέλνικ έφτασε ως τα ημιτελικά του EuroCup όπου και αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο ενώ επικράτησε της Αζόβμας στους τελικούς του ουκρανικού πρωταθλήματος. Οι Ουκρανοί πρόσθεσαν δύναμη και εμπειρία στη ρακέτα τους με την απόκτηση του Ντάριους Λαβρινόβιτς ενώ ο Ρίκι Μινάρντ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της Μπουντιβέλνικ που εξασφάλισε μια εκ των wild card.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ