EUROLEAGUE

Διαμαντίδης κόβει, Σπανούλης ράβει

Διαμαντίδης κόβει, Σπανούλης ράβει

Δείτε τι είχαν να πουν οι GMs, ως προς το ποιος είναι ο πιθανότερος παίκτης για να αναδειχθεί ΜVP στη φετινή Euroleague, ποιος ο καλύτερος Αμερικανός, αυτός που θα υπέγραφαν όλοι αν είχαν την ευκαιρία και ποιοι διακρίνονται για την μπασκετική ευφυΐα τους.

Το δεύτερο μέρος του ερωτηματολογίου που απευθύνει κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, η Euroleague Basketball στους GM των μετεχόντων (και των 24 ομάδων που ξεκίνησαν τη διαδρομή), αφορούσε τους καλύτερους, σε ατομικό επίπεδο, έως τώρα στη διοργάνωση.

Στην ερώτηση " ποιος είναι ο πιθανότερος να αναδειχθεί MVP", το 33.3% ψήφισε τον Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), το 20.83% τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), με το 12.50% να διαλέγει τον Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα). Ακολουθούν ο Άντριου Γκάουντλακ (Φενέρμπαχτσε) και Νάντο ΝτεΚολό (ΤΣΣΚΑ). Ο Μαριάνοβιτς είχε το 41.67% των προτιμήσεων στην ερώτηση " ποιος θα κάνει το ξέσπασμα φέτος", αφήνοντας πίσω τον Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα), με 12.50%, ποσοστό που είχε και ο Τομάς Ερτέλ (Εφές).

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτός που θα υπέγραφε το 33.33% των ομάδων της Euroleague, αν είχε τη δυνατότητα να πάρει οποιονδήποτε παίκτη, από οποιοδήποτε ρόστερ. Ακολούθησε ο Τόμιτς με 12.50%. Για την ιστορία, ο Kill Bill ήταν και εκείνος που κυριάρχησε, στην ερώτηση "ποιον παίκτη θα επιλέγατε να πάρει το σουτ που διαμορφώνει αποτέλεσμα". Συγκέντρωσε το 41,67% των ψήφων, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να λαμβάνει 25% και τον Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) να 'χει 20.83%. Δεν τελείωσε όμως, εκεί... η εκλογική νίκη του Σπανούλη. Στην ερώτηση " ποιος είναι ο καλύτερος ηγέτης;", προτιμήθηκε με 45,83%. Ο Διαμαντίδης έλαβε 33.33% και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο 8.33%.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, με τον Ρούντι Φερνάντεθ μοιράστηκαν την κορυφή, στη λίστα με τον "πιο θεαματικό παίκτη", απολαμβάνοντας από 16.67% των ψήφων. Ο Ουίμς είχε 12.50%, όσο έλαβε και ο Γιαν Βέσελι, της Φενέρμπαχτσε.

Ο "El Chacho" -MVP της Euroleague φέτος-, έλαβε το 29,17% των προτιμήσεων, στην κατηγορία " ποιος παίκτης είναι ο καλύτερος πασέρ". Ο Τεόντοσιτς ήταν η δεύτερη επιλογή (25%), ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης (20.83%). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε το 33.3% των ψήφων, στην ερώτηση "ποιος είναι ο παίκτης με το υψηλότερο μπασκετικό IQ". Ο Τεόντοσιτς είχε το 20.83%, ενώ οι Ροντρίγκεθ και Βασίλης Σπανούλης είχαν από 16.67%.

Ποιος είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της διοργάνωσης; Το 41.67% προτίμησε τον Τεόντοσιτς, το 25% τον Ροντρίγκεθ και το 16.67% τον Σπανούλη. Ο τελευταίος ήταν στη δεύτερη θέση του "ποιος είναι ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ", με 16.67%, ποσοστό που πήρε και ο ΝτεΚολό. Στην κορυφή ήταν ο Γκάουντλακ με... κορεάτικο ποσοστό (41.67%). Ο τελευταίος κέρδισε τη... ψηφοφορία για τον καλύτερο Αμερικανό της σεζόν.Μια ψήφος καθόρισε το αποτέλεσμα και του έδωσε το Νο1 (33.3%), με τον Σόνι Ουίμς (ΤΣΣΚΑ) να περιορίζεται στη 2η θέση (29.17%) και τον Τζέιμς Άντερσον (Ζάλγκιρις) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα (16.67%). Ο Γκάουντελακ προτιμήθηκε και στην κατηγορία " ποιος είναι ο καλύτερος "καθαρός" σουτέρ;", με τον Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ) να κλέβει την κορυφή (41.67%), τον σταρ της Φενέρ να έχει 16.67% και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να είναι στο Νο3 (12.50%).

Ως ο καλύτερος σμολ φόργουορντ, επελέγη ο Ουίμς (45.83%), με τον Άντερσον και τον Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) να λαμβάνουν από 16.67%. Οι Σάριτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε) πήραν από 20.83% των ψήφων, στην ερώτηση " ποιος είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ", ο Τζάστιν Ντόλμαν (Μπαρτσελόνα) είχε 12,50%, όσο και ο Ζόραν Έρσεγκ (Γαλατασαράι).

Και ποιος είναι ο καλύτερος σέντερ; Οι GMs των 24 ομάδων είπαν όλα κι όλα δυο ονόματα: του Μαριάνοβιτς και του Τόμιτς.

Ο Ντάριο Σάριτς (Εφές), ΜVP του Νοεμβρίου, σάρωσε στην κατηγορία " ποιος θα αναδειχθεί Rising Star", συγκεντρώνοντας το 45,83% των ψήφων. Ο Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) προτιμήθηκε από το 25% και ο Τσεντί Οσμάν, της Εφές από το 12.50%.

Ο Στεφάν Λασμέ (Εφές), με τον Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ) βγήκαν ως οι επικρατέστεροι να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, αυτής της αγωνιστικής περιόδου (είχαν από 16.67%). Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ ήταν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αυτός που επέλεξε η πλειοψηφία ως " τον πιο δυνατό παίκτη". Είχε το 16,67% των ψήφων, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έλαβε το 12.50%, όσο είχαν και οι Αντρές Νοτσιόνι (Ρεάλ Μαδρίτης) και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Μακάμπι).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ