EUROLEAGUE

Deja vu για Διαμαντίδη-Παπαλουκά

Deja vu για Διαμαντίδη-Παπαλουκά
INTIME SPORTS

Μετά από 6 χρόνια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επιστρέφει ξανά στο ΟΑΚΑ ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό και Διαμαντίδη. Θυμηθείτε τι είχαν πετύχει οι δύο κορυφαίοι Έλληνες γκαρντ στον τελικό της Ευρωλίγκας το 2007... (vid)

Μετά από περίπου 6 χρόνια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και πάλι στο ΟΑΚΑ, όπως το 2007, στο μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας.

Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και στα χρόνια που μεσολάβησαν ξαναβρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να αγωνιστεί, φορώντας είτε τη φανέλα του Ολυμπιακού, είτε εκείνη της Μακάμπι, οπότε σιγά το πράγμα θα πει κάποιος.

Ωστόσο, το Sport24.gr με αφορμή την κρίσιμη αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 14η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και την "αναβίωση" της... μονομαχίας Διαμαντίδη-Παπαλουκά, σας θυμίζει την εξαιρετική βραδιά των δύο κορυφαίων Ελλήνων γκαρντ στον τελικό του 2007.

Κοντά στα 36 πια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κλείσει την καριέρα του, σε μία ομάδα που μεγαλούργησε και με την οποία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης (2006-2008), έχοντας πια όμως περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού (όντας και τρία χρόνια μικρότερος), ωστόσο με δεδομένο ότι παίζει πολύ κάνει πια με μεγαλύτερη ευκολία το λάθος.

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα Διαμαντίδης και Παπαλουκάς εξακολουθούν να είναι δύο μεγάλοι παίκτες που... μάγεψαν το 2007 στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας το 2007.

Deja vu για Διαμαντίδη-Παπαλουκά
INTIME SPORTS

Η τιτανομαχία Διαμαντίδη- Παπαλουκά

Στο Final-4 της Αθήνας, όλοι περίμεναν τη σπουδαία τιτανομαχία Διαμαντίδη και Παπαλουκά στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας. Και τους αποζημίωσαν όλους, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Άλλωστε, οι δύο ισπανικές ομάδες που βρέθηκαν στους "4" καλύτερους, φρόντισαν για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο, χάνοντας στους δύο ημιτελικούς.

Στο ίδιο γήπεδο λοιπόν, με τις ίδιες ομάδες, Διαμαντίδης και Παπαλουκάς βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα αξέχαστο παιχνίδι εκείνο το βράδυ της 6ης Μαίου.

Μία μάχη από τις λίγες με τον Παπαλουκά να τελειώνει το παιχνίδι με 23 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 9/10 σουτ δύο πόντων και 5/6 βολές, ενώ είχε μοιράσει 8 ασίστ και είχε υποπέσει σε 3 λάθη.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης από την πλευρά του βρέθηκε στο παρκέ για σχεδόν 29 λεπτά (28:45) και ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε 15 πόντους όντας σχεδόν αλάνθαστος (2/2 δ., 2/2 τρ., 5/6 β.), μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, ενώ έκανε 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών, με υψηλό σκορ, απίστευτες μονομαχίες, δύο κορυφαίους προπονητές (Ομπράντοβιτς, Μεσίνα) και πολλές εντυπωσιακές φάσεις, δύο παίκτες-ορχήστρα όπως ήταν οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς ξεχώρισαν.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά όλοι όσοι παρακολούθησαν εκείνο τον τελικό, είτε μέσα από το ΟΑΚΑ, είτε από την τηλεόρασή τους, καθώς εκείνη η μονομαχία έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη πολλών...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ