EUROLEAGUE

Breakfast με... Μπερτομέου

Breakfast με... Μπερτομέου
INTIME SPORTS

Στο καθιερωμένο ετήσιο "breakfast" που παραθέτει σε κάθε Φάιναλ Φορ ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου έδωσε εξηγήσεις για καίρια θέματα που αφορούν τη διοργάνωση, όπως την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του τελικού και τα εισιτήρια. Το Sport24.gr ήταν παρών…

Από τους 740 διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο Μπερτομέου κάλεσε στο... πρωϊνό μόλις 14, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες και το Sport24.gr ήταν εκεί.

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν βγήκε η είδηση – λαβράκι, ωστόσο είχαν ενδιαφέρον οι εξηγήσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας για αρκετά θέματα της επικαιρότητας, καθώς και για το μέλλον. Μίλησε λοιπόν για:

Την αλλαγή ώρας του τελικού: " Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε λιγότερο κακό για το Φάιναλ Φορ. Δεν είχε να κάνει με τη θρησκεία του Ισραήλ, αλλά με τους νόμους της συγκεκριμένης χώρας και ξέρετε τι σημαίνει για αυτούς η ημέρα μνήμης των πεσόντων στρατιωτών. Η Μακάμπι όντως μας ενημέρωσε εγκαίρως, αλλά είχαν περάσει τρεις μήνες από τότε που είχαμε κλείσει το γήπεδο και προγραμματίσει τα πάντα. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο".

Τη διάθεση των εισιτηρίων: " Ο τρόπος διάθεσης ήταν ξεκάθαρος. Ο αθλητισμός είναι μπίζνες. Και στις μπίζνες το ερώτημα είναι πάντα ποιος θα πάρει το ρίσκο. Θα μου ήταν εύκολο και ευχάριστο να δώσουμε σε κάθε ομάδα το 25% των εισιτηρίων και να μην έχουμε καμία ευθύνη.

Και αν δεν τα πουλήσουν οι ομάδες, τι γίνεται; Μπορεί για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή τη Μακάμπι τα χίλια εισιτήρια να είναι λίγα, αλλά για τις Σιένα, Ρεάλ ή Παρτιζάν είναι αρκετά. Το Φάιναλ Φορ είναι πολύ ακριβή παραγωγή και σας ρωτάω. Τι θα γινόταν αν τα εισιτήρια μάς έμεναν στα χέρια; Ποιος θα πλήρωνε το κόστος;"…

Το επόμενο Φάιναλ Φορ: " Ολοι λένε για το Λονδίνο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει και το Λονδίνο, αλλά και εμείς να είμαστε έτοιμοι. Δεν νομίζω ότι η επόμενη χρονιά, που είναι ολυμπιακή χρονιά, προσφέρεται για Φάιναλ Φορ στο Λονδίνο. Η Ευρωλίγκα είναι σοβαρή διοργάνωση, δεν είναι για test event".

Προκύπτει πάντως από πληροφορίες ότι το φάιναλ-φορ του 2012 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στη συνέντευξη τύπου του Μπερτομέου.

Τα γήπεδα της Ευρωλίγκας: " Από τις 13 ομάδες που έχουν τριετές συμβόλαιο, οι 11 έχουν γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις. Η Μπαρτσελόνα έχει τη λύση του Σαν Τζόρντι και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Μπαρτσελόνα. Η δεύτερη είναι η Σιένα, που δεν έχει μεγάλο γήπεδο, αλλά έχει καλό προϊόν. Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε αυτό το προϊόν για τους τύπους. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί το σχέδιο της Ευρωλίγκας είναι να αξιοποιήσουν οι ομάδες τα γήπεδα, ώστε τα έσοδα από τα εισιτήρια να καλύπτουν γύρω στο 30% του ετήσιου μπάτζετ. Θα προσπαθήσουμε να τις οδηγήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση".

Την επίδραση πιθανού λοκ – άουτ (στο ΝΒΑ) στην Ευρωλίγκα: " Καμία σοβαρή ομάδα δεν θα πάρει έναν παίκτη, που θα τον χάσει αύριο. Γιατί το λοκ – άουτ μπορεί να τελειώσει την επόμενη ημέρα, όχι τον επόμενο μήνα ή δύο μήνες. Πιστεύετε ότι μια σοβαρή ομάδα θα δεχτεί τον Πάου Γκασόλ; Δεν νομίζω, αν και αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση. Η υπόθεση του Αλεν Αϊβερσον στην Μπασίκτας είναι τελείως διαφορετική".

Το μέλλον της διοργάνωσης: " Το όνειρό μου είναι 30 πόλεις, γεμάτα γήπεδα και περίπου 50 αγώνες τον χρόνο. Όχι απαραίτητα σαν το ΝΒΑ, αλλά πάντα σε συνεργασία με τις εγχώριες διοργανώσεις. Αν πάνε άσχημα τα εθνικά πρωταθλήματα και οι Λίγκες, θα πάμε άσχημα και εμείς.

Με 20 ματς τον χρόνο στην Ευρωλίγκα πώς να αυξήσουμε τα έσοδα των ομάδων; Ο στόχος μας επίσης είναι μέσω των τηλεοπτικών συμφωνιών να τους δώσουμε την ευκαιρία να διαφημίσουν το προϊόν τους, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να πολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ