EUROLEAGUE

"Basketball for all' στο Final 4

"Basketball for all' στο Final 4

Στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης η διοργανώτρια αρχή θα δώσει την ευκαιρία σε 24 παίκτες των special olympics να βρεθούν δίπλα στους παίκτες των τεσσάρων φιναλίστ της Ευρωλίγκας!

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Euroleague For Life που προωθεί το μπάσκετ στους Special Olympics και τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες.

Το πρόγραμμα Euroleague For Life ξεκινάει τις δραστηριότητες του από τις 23 Απριλίου όπου αθλητές των Special Olympics θα μοιράσουν τριαντάφυλλα προκειμένου να προσκαλέσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει το φάιναλ φορ των Special Olympics.

Στις 7 Μαϊου τέσσερις ομάδες από την Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες επίδειξης.

Ο πρόεδρος της Eυρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε επί του θέματος: "Eίμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε και πάλι στην διαφήμιση μιας τόσο αξιόλογης κίνησης όπως τα Special Olympics. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει και να απολαύσει έναν αγώνα μπάσκετ», δήλωσε ο Τζόρντι Μετρομέου".

Ενώ η Μέρι Ντέιβις υπεύθυνη του προγράμματος σε Ευρώπη και Ασία δήλωσε: "Χάρη στην γενναιόδωρη υποστήριξη της Ευρωλίγκας, δημιουργείται ένα αναπτυσσόμενο μομέντουμ για το μπάσκετ στην κίνηση μας. Η Ευρωλίγκα έχει επιδείξει μεγάλο ενθουσιασμό και δείχνουν ότι επιθυμούν την προώθηση του αθλήματος προς όλους, σπάζοντας διάφορα στερεότυπα που υπάρχουν για τα άτομα με νοητική υστέρηση".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ