EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές - Νίζνι 61-65

Αναντολού Εφές - Νίζνι 61-65

Το "διπλό" στην έδρα της Αναντολού Εφές (61-65) επιτρέπει στη Νίζνι να ελπίζει σε πρόκριση στο Top 16. Απομένει ένα -αλλά αποφασιστικό- βήμα. Η νίκη την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Ούνικς Καζάν.

Το τρίποντο του Κβοστόφ λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές, ενδεχομένως να είναι αυτό που θα στείλει τη Νίζνι στο Top 16. Η ρωσική ομάδα πήρε τη νίκη επί των Τούρκων (61-65) και κάνει όνειρα... πρόκρισης. Αρκεί να κερδίσει την Ούνικς Καζάν σε μία εβδομάδα, για να ολοκληρώσει τη δουλειά της στην πρώτη φάση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η Αναντολού Εφές ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, κυρίως χάρη στο γεγονός πως ο Λάσμε τελείωσε τις φάσεις που πήρε στο "ζωγραφιστό". Το προβάδισμα των Τούρκων (12-10 στο 6') δεν κράτησε για πολύ όμως, αφού στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου η Νίζνι ανέβαζε διαρκώς την απόδοσή της.

Ή, αν προτιμάτε, ήταν πιο συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ, παρά τα άσχημα ποσοστά της. Είναι ενδεικτικό πως οι Ρώσοι είχα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ μέχρι το 15ο λεπτό, χωρίς όμως να έχουν προβάδισμα που τους εξασφάλιζε εν όψει της συνέχειας. Το +2 (24-26) άλλωστε, επέτρεπε στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να διεκδικήσει τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με... τετράποντο του Μπαμπούριν, που έδωσε στους φιλοξενούμενους προβάδισμα τριών πόντων (32-35). Ένα προβάδισμα που πάντως έμοιαζε μικρό, μπροστά στα δέκα περισσότερα σουτ που εκτέλεσαν οι Ρώσοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, καμία εκ των ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Πότε η Αναντολού Εφές έπαιρνε το πάνω χέρι στο σκορ, πότε η Νίζνι "απαντούσε" και έδειχνε να θέτει τις βάσεις για να πάρει το "διπλό".

Με το "μπρα ντε φερ" να συνεχίζεται μέχρι το τέλος, ο παίκτης που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν ο Κβοστόφ. Ο γκαρντ της Νίζνι ευστόχησε σε τρίποντο στα 9'' για τη λήξη, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα τεσσάρων πόντων (61-65). Κάτι που δεν άλλαξε στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, αφού ο Σάριτς αστόχησε σε δύο διαδοχικά σουτ τριών πόντων.

Έτσι, η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις πήρε τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν και πλέον το μόνο που απομένει είναι να κερδίσει την Ούνικς Καζάν, σε μια εβδομάδα, για να προκριθεί στο Top 16 της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 32-35, 45-50, 61-65.

Τα στατιστικά του αγώνα

Βραβεύτηκε ο Ντάριο Σάριτς

Αναντολού Εφές - Νίζνι 61-65

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο Ντάριο Σάριτς παρέλαβε το βραβείο του από την Euroleague, για την ανάδειξή του σε MVP του Νοεμβρίου. Στην πορεία της βραδιάς όμως, δεν μπόρεσε να το... χαρεί, όσο ήθελε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ